برجسته ترین نقش آفرینی های شهاب حسینی؛ بهترین فیلم و سریال های شهاب حسینی کدام عناوین هستند؟

شهاب حسینی بدون شک یکی از بهترین ستارههای سینمای ایران است که از دهه هشتاد تا کنون در آسمان سینما میدرخشد و با نقشآفرینیهای ویژهاش، نه تنها برای مخاطبان خاطرهسازی کرده، بلکه سینمای ایران را به کل جهان معرفی کرده است. این هنرپیشه نقشآفرینیهای خوب زیادی دارد و نزد مخاطبان بسیار باارزش و مشهور است. اما بهترین فیلم و سریال های شهاب حسینی کدام آثار بودند؟
سیدشهابالدین حسینی تنکابنی معروف به شهاب حسینی متولد چهاردهمین روز از بهمن ماه سال 1352 است. او فعالیت خود را از سنین جوانی با تئاتر و گویندگی در رادیو شروع کرد تا اینکه در سال 1377 موفق شد برای مجریگری برنامه اکسیژن وارد تلویزیون شود. بعد از آن در سال 1379 با سریال مشهور پس از باران بازی خود را آغاز کرد و اولین فیلم سینمایی وی رخساره بود که سال 1380 تولید شد. آقای حسینی اولین جایزه بازیگری خود را برای فیلم واکنش پنجم در سال 1382 گرفت. او تا کنون برای فیلم سوپر استار برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر شده است. همچنین خرس نقرهای بهترین بازیگر مرد را در سال 2011 برای فیلم جدایی نادر از سیمین دریافت کرد. شهاب حسینی صاحب نشان لژیون دونور از دولت فرانسه است و البته در سال 2016 جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را برای فیلم فروشنده دریافت کرد.
اگرچه اکثر نقشآفرینیهای این هنرمند محبوب مورد پسند مخاطبان قرار گرفتهاند و او را جز بازیگران کاریزماتیک و پرطرفدار ایرانی قرار دادهاند، اما چندین نقشآفرینی برجسته در بین آثار وی قرار دارند. در ادامه این مطلب مجله پاراج با معرفی بهترین ایفای نقشهای وی در فیلم و سریال همراه شما میشویم.
بهترین نقش آفرینی های شهاب حسینی
در پایین تعدادی از نقشهای در بهترین فیلم و سریال های شهاب حسینی را مشاهده میکنید.
فروشنده معروفترین فیلم شهاب حسینی است نه تنها در ایران بلکه کل جهان است که برای این بازیگر جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره کن را به ارمغان آورد. این اثر به کارگردانی اصغر فرهادی ساخته شد و توانست اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان را بدست آورد. رل مقابل شهاب حسینی را ترانه علیدوستی ایفا کرد که همکاری آنها بسیار مورد توجه و البته ستایش اهالی سینما قرار گرفت. فروشنده از آن دسته فیلم های مفهومی سینما است که به دنبال اکشنهای پر سر و صدا یا درامهای گریهآور نمیرود، بلکه بازیگران باید به شکل زیرپوستی رنجی که بر آنها گذشته را به مخاطب خود نشان دهند. شهاب حسینی با بازی نقش یک مرد شریف که در فشارهای مالی دست و پنجه نرم میکند و زن محبوبش مورد آزاری عمیق چه به لحاظ روحی و چه جسمی قرار گرفته، نشان داد توانایی زیادی در حوزه بازیگری دارد. آقای حسینی احساسات مختلف را بدون استفاده از حرکات اغراقآمیز برای مخاطب اجرا کرد. در حقیقت شما در نقش عماد تضاد و کشمکشهای درونی زیادی میبینید. از یک طرف غیرت و تعصب توام با خشم و از سکی دیگر طبع آرامی که به دلیل فرهنگی بودن در وی قرار دارد، قابل مشاهده است.
داستان فیلم درباره زوج جوانی به اسم رعنا و عماد است که بنا به دلایلی به خانه جدیدی نقل مکان کردهاند. گویا مستاجر قبلی خانه زنی تنها با شهرت بدی بوده که حضور وی بر این خانه اثر منفی زیادی گذاشته است. حال رعنا تجربه بدی را پشتسر میگذارد و عماد شاهد آب شدن همسر عزیزش است.



شهرزاد یکی از بهترین مجموعههای شبکه نمایش خانگی است که توسط حسن فتحی ساخته شد. این سریال آنقدر تاثیر عمیقی بر ذهن مخاطب گذاشت که حتی لباس پوشیدن یا گردنبند مرغ آمین سریال بخشی از پوشش آن سالهای مخاطبان شد. ماهیت شهرزاد درام، رمانتیک و البته تاریخی بود که به روایت جذاب آن کمک شایانی میکرد. اما اینها تنها مزیتهای شهرزاد نبودند. در حقیقت خلق شخصیتهای آن و خصوصا شخصیت قباد دیوانسالار جز موفقیتهای این مجموعه به حساب میآمد. قباد بدون شک یکی از بهترین بدمنهای تاریخ سینمای ایران است که اثر زیادی را بر ذهن مخاطب گذاشت. در حقیقت قباد با اکثر بدمنهای پیش از خود تفاوت داشت. مخاطب در عین اینکه او را بخاطر اشتباهاتش مورد سرزنش قرار میداد، از شخصیت مردانه وی لذت میبرد و برای غصههایش ناراحت میشد. همچنین مثلث عشقی که بین او، شهرزاد (ترانه علیدوستی) و فرهاد ( مصطفی زمانی) وجود داشت نیز جذاب بود.
قصه سریال شهرزاد درباره زنی قوی و با اراده به نام شهرزاد است که در رشته پزشکی تحصیل میکند. پدر وی برای مرد بانفوذی به اسم بزرگ آقا کار میکند و او نیز با فرهاد رابطه عاشقانه و نزدیک به ازدواجی دارد. اما از بخت بد، دختر بزرگ آقا نمیتواند صاحب فرزند شود و به دنبال یک زن برای درآوردن به عقد دامادش، قباد، برمیگردد. این زن کسی نیست به جز شهرزاد قصه اما شهرزاد برای قباد فقط یک زن نیست، بلکه عشق ستایششدنی وی است.



سوپر استار یکی از بهترین فیلم های شهاب حسینی است. این اثر توسط تهمینه میلانی کارگردانی شد و محصول دهه هشتاد و اوج ستاره بودن آقای حسینی است. در حقیقت شهاب حسینی توانست برای نقشآفرینی در این اثر برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شود و در این جشنواره بدرخشد. منتقدان نظرات مثبتی درباره نقش کوروش زند که توسط این بازیگر ایفا شد داشتند و آن را ستایش کردند. کوروش استیصال، نفرت از خود، ناامیدی و عشق را به خوبی به مخاطب نشان میداد. گذشته از آن بازی فتانه ملکمحمدی در مقابل این بازیگر نیز بسیار دیدنی بود. در حقیقت شهاب حسینی به خوبی توانست از پس نقش یک پدر که عشق در او میجوشد اما چیزی از پدر بودن نمیداند و یک سوپر استار خودشیفته بربیاید. در حقیقت این اثر جز بهترین نقشآفرینیهای وی در دهه هشتاد سینمای ایران بود.
داستان سوپر استار درباره کوروش زند یک سوپر استار خودشیفته و موفق در سینما است که تحسینهای زیادی که دریافت میکند و البته پوچی که درون خود حس میکند، او را تبدیل به یک مرد خوشگذران و غرق در فساد کرده است. حال او از یک طرف درگیر تبعات زندگی پیچیده خود و از سوی دیگر درگیر حس پدرانهای است که در درونش میجوشد.
جدایی نادر از سیمین بدون شک یکی از بهترین فیلم های ایرانی است که صاحب جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان شد. اما این اثر جز بهترین فیلم و سریال های شهاب حسینی نیز محسوب میشود. کارگردانی جدایی نادر از سیمین برعهده اصغر فرهادی بود. شهاب حسینی برخلاف اکثر آثارش در این فیلم نقشی مکمل داشت که اگرچه تقریبا کوتاه اما بسیار تاثیرگذار بود. این نقش تفاوت زیادی با نقشهای دیگر آقای حسینی دارد، زیرا در آن مردی کمسواد و عاشق دعواست. آقای حسینی علاوه بر چند جایزه بینالمللی، خرس نقرهای جشنواره بینالمللی فیلم برلین بهترین گروه بازیگران مرد و دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر را برای ایفای نقش در جدایی نادر از سیمین دریافت کرد. نقش حجت به حدی ماندگار شد که تصویر وی در پوستر فیلم هم بود. پیمان معادی، لیلا حاتمی و ساره بیات از دیگر ستارگان فیلم بودند.
داستان این فیلم درباره مردی به اسم نادر است که همسرش سیمین تمام کارها برای مهاجرت سه نفره او به همراه دخترش را انجام داده و از وی درخواست رهایی پدرش با بیماری آلزایمر را دارد. اما نادر نمیتواند پدرش را ترک کند و با او درگیر دعوا میشود. از سوی دیگر خدمتکاری به اسم راضیه برای مراقبت از پدر نادر به خانه آنها میآید که بر اثر سهلانگاریاش در کار مورد شماتت نادر قرار میگیرد. راضیه که باردار است، کودک خود را بر اثر تصادف از دست میدهد اما همسر وی، حجت، همه چیز را از چشم نادر میبیند و با او درگیر دعوای حقوقی میشود.



«ببخشید که بابات شدم سهیل» احتمالا یکی از دردناکترین دیالوگهایی باشد که شما از یک بازیگر شنیدهاید. بله، این دیالوگ از زبان شهاب حسینی در نقش رضای فیلم حضور نقاشی شنیده شد. این فیلم به کارگردانی مازیار میری ساخته شد و آقای حسینی یکی از پرچالشترین نقشآفرینیهای خود را در آن به مخاطب نشان داد. او در این اثر نقش یک معلول ذهنی را بازی میکرد و برای آن برنده جایزه ویژه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم لیسبون شد. البته برخی از منتقدان بازی او را باورپذیر نمیدانستند و آن کپی از بازی شان پن در فیلم من سم هستم خواندند. اما مخاطبان ارتباط عمیقی با نقش رضا برقرار کردند و آن را یکی از بهترین نقشآفرینیهای شهاب حسینی دانستند.
داستان فیلم درباره یک زوج معلول ذهنی به نامهای مریم و رضا هستند که صاحب فرزندی عادی به اسم سهیل میشوند. سهیل تفاوتهای خودش را با پدر و مادرش حس میکند. بنابراین خشمگین میشود و بنای ناسازگاری میگذارد. رضا و مریم علیرغم تمام تلاشهای خود نمیتوانند به نیازهای فرزندشان پاسخ بگویند و این اتفاق تبدیل به معضل بزرگی میشود.



مدار صفر درجه یکی از پربازدیدترین و جذابترین سریالهای تاریخی ایرانی است که توانست پس از پخش خود مورد توجهات زیادی قرار گرفته و پرطرفدار شود. این اثر به کارگردانی حسن فتحی ساخته شد و جز برجستهترین آثار این کارگردان محسوب میشود. آقای حسینی در این مجموعه نقش حبیب پارسا یک دانشجوی رشته فلسفه در کشور فرانسه را نشان میدهد. حبیب شخصیت جذابی دارد و در جدال عقل و احساس درگیریهای زیادی را تجربه میکند. در حقیقت آقای حسینی به حدی جذاب این نقش را ایفا کرده بود که توانست در ذهن مخاطب ماندگار شود و این اثر را نیز به فهرست آثار برجسته خود بیافزاید
مدار صفر درجه داستان دانشجوی فلسفه حبیب پارسا است که در زمان جنگ جهانی دوم به فرانسه میرود تا تحصیلاتش را تکمیل کند. او در دانشگاه با یک دختر یهودی به اسم سارا آشنا میشود. در ابتدا تفاوت عقاید آنها منجر به سرکشیها و اختلاف نظراتی میشود که در نهایت به عشق میانجامد. اما این عشق قرار نیست با آرامش همراه شود.
درباره الی در واقع همان شروع قویای بود که شهاب حسینی با اصغر فرهادی تجربه کرد. این اثر اگرچه مانند آثار دیگر وی برنده اسکار نشد اما باعث شد تا در همکاریهای بیشتر این کارگردان و بازیگر به روی آنها گشوده شود. آقای حسینی برای این فیلم نامزد عنوان بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره فجر و نامزد همین عنوان در جشن خانه سینما شد. وی یک بازی برجسته و پر از استیصال در فیلم داشت. احمد مردی که به تازگی از خارج برگشته با امید به یک شروع موفق خوشحال است اما دقیقا زمانی که فکر میکند همه چیز در آرامترین حالت ممکن قرار گرفته، مصیبت برای او از راه میرسد.
فیلم روایتگر داستان مردی به نام احمد است که توسط دوستانش به یک سفر دعوت میشود و دوستانش قصد دارند او را با دختر باکمالاتی به اسم الی آشنا کنند. اما مصیبت آنجا شروع میشود که میفهمند الی تا دریا رفته و ناپدید شده است. این فاجعه باعث میشود که دوستان احمد برای تبرعه خود، به الی نسبتهای دروغی دهند که گروه امداد به آنها شک نکند.



پلیس جوان یکی از بهترین فیلم و سریال های شهاب حسینی است که در دهه هشتاد از صدا و سیما پخش شد. کارگردانی این اثر برعهده سیروس مقدم بود و شهاب حسینی نقش اصلی آن را بازی میکرد. این مجموعه بسیار پرطرفدار شد و دلیل عمده آن نیز بازی جذاب آقای حسینی بود. یونس پلیس جوان عاشقی بود که گیر مخمصههای پشت سر هم و بیپایانی میافتاد که بر روانش تاثیر میگذاشتند. او اگرچه پلیس باهوشی یود اما بدون نقطه ضعف نیز به نظر نمیآمد و همین مسئله شخصیت یونس را در مقابل دیدگاه مخاطب باورپذیرتر میکرد. وی باید چندین مسئله احساسی را مدیریت کند، در حالی مسائل مربوط به کارش نیز به او فشار وارد میکنند.
داستان سریال پلیس جوان درباره مردی به نام یونس بهگرد است که پدرش که قاضی دادگستری بود، طی قتل مشکوکی از دنیا میرود. او و مادرش فقدان پدر را بسیار احساس میکنند و رفتار مادرش به گونهای عجیب است که گویا راضی را پنهان میکند. یونس عاشق دخترعمویش نیلوفر است اما ازدواج آنها بهم میخورد و نیلوفر ناپدید میشود. یونس با دل شکسته به دانشکده افسری پا میگذارد تا با خلافکاران بجنگد.



برادرم خسرو یکی دیگر از نقشآفرینیهای برجسته شهاب حسینی است. این فیلم به کارگردانی احسان بیگلری ساخته شد و بسیار مورد توجه قرار گرفت. بازیگرانی همچون هنگامی قاضیانی و ناصر هاشمی در مقابل آقای حسینی در این فیلم به ایفای نقش پرداختند. این اثر از آن دسته فیلمها بود که فروش بسیار خوبی در گیشه داشت و مورد استقبال قرار گرفت. آقای حسینی در برادرم خسرو نقش مردی به نام خسرو را بازی میکند که به بیماری دوقطبی مبتلا شده است. خسرو اصلا احساس خوبی به خودش ندارد و این به خوبی در تک تک سکانسها در بازی آقای حسینی دیده میشود. دوگانگی وجهی شخصیت وی، توسط شهاب حسینی به زیبایی به تصویر کشیده شده که قابل تقدیر است.
داستان حول محور مردی به نام خسرو میگردد که به بیماری اختلال دوقطبی دچار شده. او کنار خواهرش زندگی میکند اما مدتی مجبور میشود بخاطر مسافرت وی به خانه برادرش بیاید و با خانواده او زندگی کند. حضور خسرو با شرایط روحی خاصش چالشهایی برای او به همراه دارد.
یکی از نقشآفرینیهای چشمگیر آقای حسینی در طی سالهای اخیر، نقش سرگرد محب مشکات در پوست شیر است. این مجموعه شبکه نمایش خانگی به کارگردانی جمشید محمودی ساخته شد و توانست بسیار پرطرفدار شود. آقای حسینی از زمان پلیس جوان بازی قدرتمند خود را در نقش پلیس به خوبی نشان داد. در پوست شیر نیز، با توجه به اینکه چندین سال از شبکه نمایش خانگی دور بود، اما بازی یکدست و قویای از خود به مخاطب نشان داد. محب مشکات دائما یک آب معدنی به دست دارد و برای اجرای عدالت چندان قانونمدار نیست. او بازی زیرپوستی دارد که غم محب مشکات برای از دست دادن دخترش را به خوبی نشان میدهد.
داستان سریال پوست شیر درباره مردی به نام نعیم است که پس از پانزده سال از زندان آزاد میشود و خوشحال است که میتواند روزهایش را با دخترش بگذراند و آرامش داشته باشد. اما در جریان سفر آنها به شمال، دخترش ربوده میشود و نعیم که فکر میکند تلاشهای پلیس کم هستند، خودش به سراغ پیدا کردن آدم رباها میرود.



آن شب یک فیلم سینمایی متفاوت از شهاب حسینی است که در ژانر ترسناک به کارگردانی کوروش آهاری ساخته شد. آقای حسینی برای این فیلم توانست برنده جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره مولین دو ری شود و مورد توجهات زیادی قرار گرفت. در یک فیلم ترسناک بیشترین حسی که بازیگر میتواند به مخاطب خود القا کند، دلهره و هیجان است که در بازی این بازیگر کاملا شاهد آن هستیم. به علاوه، بازی خوب نیوشا جعفریان در مقابل آقای حسینی نیز از علل موفقیت وی در نقشآفرینی کاراکتر بابک بود. بابک مردی که رازهای زیادی در دل خود نهان کرده، اکنون باید همه را برملا کند.
داستان فیلم درباره زوج مهاجر اهل ایرانی هستند که در لس آنجلس حضور دارند. آنها به همراه فرزندشان در یک هتل حبس میشوند و نیروهای عجیب این هتل آنان را وادار میکنند تا با رازهایی که از هم پنهان کرده بودند، روبهرو شوند.



مست عشق یکی از بهترین فیلم و سریال های شهاب حسینی است که همکاری دیگری او و حسن فتحی محسوب میشد. در این اثر آقای حسینی در کنار پارسا پیروزفر ایفاگر یکی از افراد تاریخی-ادبی ایرانی به اسم شمس تبریزی است. در حقیقت شمس مراد مولانا جلالالدین یکی از شعرای بزرگ ایرانی بود که نقش پررنگی در زندگی این شاعر پرآوازه داشت. آقای حسینی به خوبی از پس ایفای نقش یک عارف ژندهپوش که دل از دنیا بریده بود، برآمد و تحسین مخاطبان را برانگیخت. برخی از منتقدان از عملکرد گروه بازیگران و البته آقای حسینی رضایت خوبی داشتند.
داستام این فیلم حول محور شخصیت مولانا میگردد که چگونه آشنایی وی با شمس تبریزی باعث میشود تا مسیر زندگیاش تغییر کند. او مراد خود را در شمس مییابد و این مسئله خشم بزرگان آن زمان را برمیانگیزد. داستان از زاویه دید شخصیتی به اسم اسکندر بیک یک سرباز نامی که قرار است درباره شمس تحقیق کند، روایت میشود.
آبان سریالی جدید و متفاوت در شبکه نمایش خانگی است که به کارگردانی رضا دادویی ساخته شد. در این مجموعه آقای حسینی یکی از شخصیتهای اصلی سریال است که بسیار مرموز و متفاوت به نظر میرسد. ثابت هوش بالایی دارد و شخصیت او در یک سایه قرار دارد. کسی نمیداند او چه میخواهد و اصلا مقصود وی از حرکاتش مشخص نیست. او کمتر حرف میزند و بیشتر عمل میکند که بر جذابیت نقش او میافزاید. ثایت هیچ اسپویلی از خودش ندارد و شهاب حسینی این مسئله را به زیباترین شکل ممکن به تصویر کشیده است.
داستان فیلم درباره زن نابغهای به اسم آبان است که همسر و فرزندش را بسیار دوست دارد. او هوش بسیار بالایی دارد و الگوریتمی را برای سرمایهگذاری و کسب سود در بازارهای مالی طراحی کرده که موفقیت زیادی در آن نهفته است. اما بدهی او به سرمایهگذار سابقش چندین میلیارد است که باعث میشود تا او به هر دری بزند که یک سرمایهگذار جدید پیدا کند و طلب خود را تصویه کند. اما زندگی وی دستخوش تغییر میشود.



پرسه در مه از جمله بهترین فیلم و سریال شهاب حسینی است که به کارگردانی بهرام توکلی ساخته شد. این اثر بسیار مورد توجه قرار گرفت و دیدن شهاب حسینی در کنار ستاره زن لیلا حاتمی نیز برای مخاطب جالب توجه بود. شخصیت امین در فیلم با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند. از ازدواج ناموفقش گرفته تا حاشیههای کارش! همه این موارد از او یک شخصیت بدون ثبات و کمی دیوانه میسازد که داستان فیلم را به صورت کشدار و طولانی روایت میکند. در حقیقت بازی این هنرپیشه به قدری باورپذیر است که مخاطب با او همراه میشود. گاه برایش دل میسوزاند و گاه نیز از دست وی خشمگین میشود.
پرسه در مه درباره مردی به نام امین است که نوازندگی پیانو را دنبال میکند و در کارش موفق است. او با زنی به اسم رویا که در تئاتر بازیگری میکند، آشنا میشود و ازدواج میکنند. اما زندگی آنها رفته رفته به افول میرود و اختلافهایشان زیاد میشود. او کارش را رها میکند، همسرش را از دست میدهد و به صفر مطلق میرسد که نمیداند باید با خود چه کند.
سخن آخر
در لیست بالا تعدادی از بهترین فیلم و سریال های شهاب حسینی را معرفی کردیم. همانطور که مشاهده میکنید، این بازیگر ایفای نقشهای خوب زیادی دارد و بخش عظیمی از راه بازیگریاش را با موفقیت طی کرده است. او یک سوپر استار و البته بازیگر بینالمللی است که جهان وی را به عنوان یکی از ارکان اصلی سینمای ایران میشناسد. به نظر شما بهترین نقشآفرینی وی متعلق به کدام اثر است؟ از اینکه تا پایان این مطلب همراه ما بودید، متشکریم.