بهترین فیلم های ایرانی که حتما باید ببینید
10/10
بهطور کلی سالانه آثار سینمایی ایرانی زیادی به اکران میرسند که در این بین برخی از آنها با استقبال بینظیری از سوی مخاطبان مواجه میشوند. در این مقاله از وبسایت پاراج قصد داریم تا بهترین فیلم های ایرانی را خدمت شما مخاطبان محترم پاراج معرفی نماییم.
سینمای ایران پس از انقلاب با رشد چشمگیری از لحاظ فرم و محتوا مواجه شد. در اویل دهه شصت آثار سینمایی فاخری در این حوزه تولید و به اکران رسید. اویل دهه هفتاد را شاید بتوان اوج سینمای ایران برشمرد که در آن مقطع کارگردانان بزرگی چون محسن مخملباف، داریوش مهرجویی، مرحوم علی حاتمی، مسعود کیمیایی، ابوالفضل جلیلی و بهرام بیضایی آثار فاخری را ارائه دادند. پس از وقفهای کوتاه ما در سینمای ایران شاهد ظهور کارگردانهای کاربلدی چون اصغر فرهادی، پرویز شهبازی، فرزاد موتمن، سامان سالور و سعید روستایی هستیم. در این مقاله به معرفی بهترین فیلم های ایرانی از نگاه مردم میپردازیم.
معرفی بهترین فیلم های ایرانی
شاید برای انتخاب بهترین فیلم ایرانی، معیارهای زیادی وجود داشته باشد. ولی در این بین از مهمترین فاکتورها برای انتخاب بهترین فیلمهای ایرانی می توان به استقبال عمومی و میزان فروش در گیشه اشاره کرد. البته این بدان معنا نیست که فیلم های کم فروش آثار ضعیفتری تلقی شوند، چراکه در سینمای ایران فیلمهایی هستند که شاید در گیشه با استقبال مناسبی روبرو نشدهاند، ولی در سطح جهانی افتخارات زیادی را برای کشورمان به ارمغان آوردهاند.
در این مقاله ما بهطور مشترک براساس استقبال عمومی و امتیاز این آثار در سایت IMDb بهترین فیلم های سینمایی ایرانی را خدمتتان معرفی مینماییم.
8.3/10
- سال پخش: 1389
- نویسنده و کارگردان: اصغر فرهادی
- بازیگران: لیلا حاتمی، پیمان معادی، شهاب حسینی، ساره بیات، سارینا فرهادی، بابک کریمی، مرحوم علیاصغر شهبازی، کیمیا حسینی، شیرین یزدانبخش، مریلا زارعی
جدایی نادر از سیمین بدون شک بهترین فیلم ایرانی در مراسم اسکار به شمار می رود که برای نخستین بار این جایزه معتبر در جهان را برای کشور ایران به ارمغان آورد. اصغر فرهادی با ساخت این اثر سینمایی توانست شناختش از سینما را در عرصه جهانی ثابت نماید. داستان فیلم جدایی نادر از سیمین روایتی از یک زوج به نامهای نادر و سیمین است که بهخاطر تمایل مهاجرت سیمین، در روزهای جدایی از یکدیگر به سر میبرند. حال زندگی آنها بهواسطه اتفاقی غمانگیز دستخوش بحران و کشمکشهای جنجالی فراوانی میشود. این اثر یکی از بهترین فیلم های ایرانی در تاریخ کشورمان بهشمار میرود.
8.2/10
- سال پخش: 1375
- نویسنده و کارگردان: مجید مجیدی
- بازیگران: رضا ناجی، میر فرخ هاشمیان، بهاره صدیقی، نفیسه جعفر محمدی، فرشته سرابندی، کمال میرکریمی، بهزاد رفیعی، کریستوفر مالکی، حسن حسینیان
بچههای آسمان اثری سینمایی از مجید مجیدی است که پس از اکران مورد تحسین منتقدان قرار گرفت. این اثر سینمایی پنج نامزد نهایی جایزه اسکار بهترین فیلم خارجیزبان در سال 1998 را به خود اختصاص داد و جوایز معتبری منجمله جایزه فیپرشی جشنواره بینالمللی فیلم مونترال را به دست آورد. داستان بچههای آسمان روایت پسربچهای به نام علی است که کفشهای خواهرش را گم کرده و حالا زهرا کفشی برای رفتن به مدرسه ندارد. علی که در یک خانواده بسیار فقیر زندگی میکند تلاش دارد تا هر طور که شده در یک مسابقه که جایزهاش کفش است شرکت نماید تا با برنده شدن آن را به خواهرش هدیه کند. این اثر سینمایی تلخ یکی از بهترین فیلم های سینمایی ایرانی است که رویای پاک کودکان را به تصویر میکشد.
8.2/10
سال پخش: 1394
نویسنده و کارگردان: سعید روستایی
امتیاز IMDb: نمره 8.2
بازیگران: پیمان معادی، نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار، شبنم مقدمی، ریما رامینفر، مهدی قربانی، معصومه رحمانی، شیرین یزدانبخش
ابد و یک روز با موضوعی درام اثری از سعید روستایی است که موفق شد 9 سیمرغ بلورین منجمله جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را در سیوچهارمین دوره جشنواره فیلم فجر به خود اختصاص دهد. این اثر سینمایی بهترین فیلم های سینمایی ایرانی و پرافتخارترین اثر در دریافت سیمرغ بلورین به شمار میرود. داستان فیلم زندگی یک خانواده پایینشهری و فقیر را روایت میکند که علاوه بر مسئله تلخ فقر، با اعتیاد یکی از پسران خانواده هم روبر هستند. ابد و یک روز از آن دست فیلم های ایرانیست که باید دید.
سال پخش: 1365
نویسنده و کارگردان: زندهیاد عباس کیارستمی
امتیاز IMDb: نمره 8.1
بازیگران: بابک احمدپور، احمد احمدپور، خدابخش دفاعی، آیت انصاری، صدیقه توحیدی، آقاخان قارداشخانی، محمدرضا پروانه
مرحوم عباس کیارستمی نام این اثر سینمایی را براساس یکی از اشعار زنده یاد سهراب سپهری شاعر برجسته کشورمان اقباس کرد. این فیلم درواقع بخش نخست از سهگانه کوکر است که دو فیلم دیگر زیر درختان زیتون و زندگی و دیگر هیچ هستند که بعد از خانه دوست کجاست ساخته شدند. این اثر سینمایی فاخر در فهرست 50 فیلمی که باید پیش از سن 14 سالگی دید از سوی بنیاد فیلم بریتانیا انتخاب شد. فیلم خانه دوست کجاست پلنگ برنزی جشنواره فیلم لوکارنو را از آنِ خود کرد. داستان فیلم روایتی شیرین و جذاب دنیای کودکی است که در پی یافتن دوستیست که دفتر مشق خود را گم کرده است.
7.9/10
- سال پخش: 1387
- نویسنده و کارگردان: اصغر فرهادی
- بازیگران: گلشیفته فراهانی، ترانه علیدوستی، شهاب حسینی، مانی حقیقی، مریلا زارعی، پیمان معادی، احمد مهرانفر، رعنا آزادیور، صابر ابر
درباره الی یکی از بهترین فیلمهای ایرانی بهشمار میرود که در فهرست برترین آثار تاریخ سینمای ایران جای دارد. این اثر سینمایی در جشنواره فیلم فجر، توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و جایزه بهترین کارگردانی را بدست آورد. درباره الی پس از اکران با تحسین همگانی منتقدان مواجه شد و خرس نقرهای بهترین کارگردانی را در جشنواره بینالمللی فیلم برلین 2009 برای اصغر فرهادی به ارمغان آورد. داستان این فیلم یک جمعه دوستانه را به تصویر میکشد که جهت گذراندن تعطیلات و تلاش برای آشنایی دو نفر با نیت ازدواج، به ویلایی در شمال کشور میروند. ولی در آنجا اتفاقاتی غمانگیز زندگی همه این افراد را به چالش میکشد.
7.7/10
- سال پخش: 1394
- نویسنده و کارگردان: اصغر فرهادی
- بازیگران: شهاب حسینی، ترانه علیدوستی، مهدی کوشکی، بابک کریمی، مینا ساداتی، فرید سجادی حسینی، احترام برومند، شیرین آقارضاکاشی، مجتبی پیرزاده، مارال بنی آدم، صحرا اسدالهی
این اثر سینمایی اقتباس هوشمندانه اصغر فرهادی از نمایشنامه مرگ فروشنده نوشته هنرمند فقید آرتور میلر است. ساخت فیلم فروشنده به واسطه روایت داستانی مهیج در محتوا و فرم پس از اکران با تحسین منتقدان جهان مواجه شد و اسکار دوم را پس از اثر جدایی نادر از سیمین برای فرهادی به ارمغان آورد. البته پایگاه اینترنتی سینمائی سینماژورنال، روایت این اثر را با دو داستان فیلم مستأجر اثر رومن پولانسکی و فیلمنامه حقایق درباره لیلا دختر ادریس نوشته بهرام بیضایی همانند میداند. فروشنده داستان زن و شوهر جوانی را روایت میکند که زندگی آنها بهواسطه ورودشان به خانهای جدید که پیشتر متعلق به شخصی بدنام بوده، دستخوش تغییراتی ناراحتکننده میشود که تا مرز فروپاشی قهرمان داستان پیش میرود. این اثر در دسته بهترین فیلم های ایرانی از نگاه مردم شناخته شد.
7.7/10
- سال پخش: 1376
- نویسنده و کارگردان: زندهیاد عباس کیارستمی
- بازیگران: همایون ارشادی، عبدالحسین باقری، افشین خورشید باختری، صفرعلی مرادی، میرحسین نوری، احمد انصاری، حمید معصومی، الهام ایمانی
طعم گیلاس یکی از برترین فیلم های ایرانیست که در سبک مینیمالیستی کاری از مرحوم عباس کیارستمی در سال 1376 ساخته شد. داستان فیلم مردی را روایت میکند که در حومه شهر تهران، با اتومبیل خود به دنبال شخصی است که تقاضای پردردسر وی را به ازای دریافت 200 هزار تومان پول انجام میدهد. عباس کیارستمی برای طعم گیلاس جایزه نخل طلای جشنواره فیلم کن را به دست آورد. بدون شک این آثر سینمایی فاخر یکی از بهترین فیلم های ایرانی 4 دهه اخیر سینمای ایران محسوب میشود.
7.7/10
- سال پخش: 1392
- نویسنده و کارگردان: اصغر فرهادی
- بازیگران: برنیس بژو، طاهر رحیم، علی مصفا، بابک کریمی، پائولین بورله
گذشته به فرانسویLe Passé، اثری درام به کارگردانی اصغر فرهادی است که برای نخستینبار در جشنواره فیلم کن 2013 به اکران درآمد. این فیلم که زبان فرانسوی دارد و در پاریس تصویربرداری شد، داستان چند رابطه با محور اتفاقاتی در گذشته را روایت میکند. در این داستان ما شاهد پایان یک رابطه و شروع رابطه دیگری هستیم. فیلم گذشته نامزد نخل طلا جشنواره فیلم کن شد که درنهایت بازیگر نقش اول زن، برنیس بژو توانست این جایزه را از آن خود نماید. این اثر سینمایی برای نمایندگی سینمای ایران جهت دریافت اسکار 2013 بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان انتخاب شد. گذشته جوایز مختلفی نظیر جایزه ویژه هیئت ملی بازبینی فیلم و کلیسای جهانی جشنواره کن را بدست آورد.
7.5/10
- سال پخش: 1400
- نویسنده و کارگردان: اصغر فرهادی
- امتیاز IMDb: نمره 7.5
- بازیگران: امیر جدیدی، محسن تنابنده، فرشته صدرعرفایی، سارینا فرهادی، سحر گلدوست، صالح کریمایی، علیرضا جهاندیده، علی حسن نژاد رنجبر
قهرمان یکی از بهترین فیلمهای ایرانی به نویسندگی و کارگردانی اصغر فرهادی است که در سال 1400 اکران شد. این اثر سینمایی در شهر شیراز، فیلمبرداری شد که موضوعی اجتماعی را روایت میکند. این فیلم به عنوان نماینده سینمای ایران جهت رقابت در نودوچهارمین دوره جوایز اسکار معرفی گردید، ولی در انتها نتوانست به جمع پنج نامزد نهایی راه بیابد. قهرمان در جشنواره فیلم کن به نمایش درآمد و مشترکاً با کوپه شماره 6 اثر یوهو کاسمانن موفق به کسب جایزه بزرگ هیئت داوران از جشنواره کن شد. این اثر سینمایی بر اساس نقد 159 منتقد امتیاز 96٪ را از بازبینی جمعی وبگاه راتن تومیتوز و همچنین بر پایه نقد 39 منتقد نمره 82٪ را از وبسایت متاتریک از آن خود نمود. داستان این فیلم درباره شخصی مطلقه به نام رحیم است که به حرفه خطاطی و نقاشی مشغول است، ولی بهدلیل عدم پرداخت بدهیاش به بهرام به زندان میرود.
- سال پخش: 11374
- نویسنده و کارگردان: کمال تبریری
- امتیاز IMDb: نمره 7.5
- ازیگران: پرویز پرستویی، محمود عزیزی، شهره (مازیار) لرستانی، رحمان باقریان، حسین معلومی، مهدی فقیه، هدایت الله نوید، علی غفاری
لیلی با من است یکی از بهترین فیلم های سینمایی ایرانی در ژانر کمدیِ درباره جنگ ایران و عراق است. کمال تبریزی این اثر سینمایی را در سال 1374 ساخت که درواقع نخستین فیلم دفاع مقدس با چاشنی طنز محسوب میشود و از سوی منتقدان در دسته بهترین فیلم طنز ایرانی با موضوع جنگ محسوب میشود. داستان فیلم درباره شخصی به نام صادق مشکینی، فیلمبردار تلویزیون است که بسیار از جنگ و خط مقدم ترس دارد. حال او برای اینکه بتواند از صندوق تلویزیون وامی دریافت نماید، تا خانه نیمهساختهاش را تکمیل کند به جبهه برای فیلمبرداری میرود.
7.9/10
- سال پخش: 1368
- نویسنده و کارگردان: داریوش مهرجویی
- بازیگران: خسرو شکیبایی، عزتالله انتظامی، حسین سرشار
هامون، ساختهی داریوش مهرجویی، یکی از شاهکارهای سینمای ایران است که در سال ۱۹۹۰ منتشر شد و تصویرگر زندگی طبقه متوسط و روشنفکر ایرانی است. این فیلم داستان حمید هامون را روایت میکند که با بحران میانسالی و زندگی شخصیاش که به سردی گراییده است، دست و پنجه نرم میکند. حمید، که نویسنده و محقق است، با مشکلات عمدهای در اتمام رساله دکترای خود روبرو است و همزمان، زندگی مشترکش با مهشید، همسر هنرمندش که به دنبال معنا و هدفی بزرگتر در زندگیاش است، به بنبست رسیدهاست.
مهشید، که از خانوادهای ثروتمند است، پس از هفت سال زندگی مشترک، تصمیم به جدایی میگیرد و این تصمیم باعث میشود حمید به تدریج وارد فازی از خودکاوی و بازتابهای درونی شود که توسط توالی از خوابها و خیالپردازیهایی به سبک فدریکو فلینی به تصویر کشیده میشوند. فیلم، از طریق این خوابها و توهمها، به بررسی عمیق و اغلب تاریک افکار و احساسات حمید میپردازد و به تدریج تماشاگر را با درونمایههای روانشناختی و فلسفی آشنا میکند.
فیلم در نهایت به نقدی بر زندگی مدرن شهری در ایران تبدیل میشود، جایی که تضاد بین ارزشهای سنتی و مدرنیسم غربی به شکلی هنرمندانه به نمایش درمیآید. همچنین، از طریق شخصیتهای فیلم و داستان آن، به بررسی مفهوم هویت، خودشناسی و تأثیر روابط انسانی بر رویاها و آرمانهای فردی پرداخته میشود.
7.9/10
- سال پخش: 1401
- نویسنده و کارگردان: سعید روستایی
- بازیگران: سعید پورصمیمی، ترانه علیدوستی، نوید محمدزاده
فیلم برادران لیلا، ساخته سعید روستایی، داستان لیلا و خانوادهاش را در تهران امروزی به تصویر میکشد که با چالشهای اقتصادی و فشارهای اجتماعی دست و پنجه نرم میکنند. لیلا که نقش او توسط ترانه علیدوستی ایفا شده است، در تلاش است تا با راهاندازی یک کسبوکار خانوادگی وضعیت مالی خانوادهاش را بهبود بخشد، اما با مقاومتهای فرهنگی و مشکلات پیشبینینشدهای روبرو میشود.
فیلم در قالب یک درام خانوادگی با تمرکز بر روی نقشهای جنسیتی و توقعات اجتماعی در ایران، به مسائلی چون وفاداری خانوادگی، تنشهای مالی و تاثیرات آن بر روابط شخصی میپردازد. داستان با پرداخت به موضوعاتی مانند سلطه پدرسالاری و تاثیر آن بر زندگی اعضای خانواده، به بیننده اجازه میدهد تا درک عمیقتری از پیچیدگیهای زندگی در شرایط دشوار اقتصادی و فرهنگی ایران پیدا کند.
عملکرد هنرپیشگان، به ویژه ترانه علیدوستی، و کارگردانی مهارتمندانه روستایی، فیلم را به یک اثر تاثیرگذار و هنری تبدیل میکند که نه تنها در ایران بلکه در جشنوارههای بینالمللی مانند کن نیز مورد توجه قرار گرفته است. این فیلم با نمایش چالشهای اخلاقی و اجتماعی از طریق یک خانواده، به مخاطب امکان میدهد تا تصویر کاملتری از تاثیرات فرهنگی و اقتصادی موجود در جامعه ایرانی را درک کند.
6.1/10
- سال پخش: 1396
- نویسنده و کارگردان: مانی حقیقی
- بازیگران: حسن معجونی، لیلا حاتمی، لیلی رشیدی
فیلم خوک ساخته مانی حقیقی، که در جشنواره بینالمللی فیلم برلین به رقابت پرداخت، ترکیبی هنرمندانه از کمدی و هجو میباشد که به تصویر کشیدن وضعیت فرهنگی و اجتماعی میپردازد. داستان حول محور حسن کسمایی، کارگردانی است که به دلیل مسائلی از کارگردانی منع شده و اکنون مجبور به ساخت تبلیغات تجاری است. در این میان، کارگردانان سرشناس ایرانی توسط یک قاتل زنجیرهای که کلمه خوک را بر پیشانی قربانیانش حک میکند، یکی پس از دیگری به قتل میرسند. حسن در حالی که با بیاعتنایی قاتل به خود دست و پنجه نرم میکند، به دنبال این است که درک کند چرا قاتل سراغ او نیامده است.
فیلم با زبان طنز و سیاه به بررسی موضوعاتی مانند اعتبار و جایگاه اجتماعی، هویت فردی در برابر انتظارات جامعه و تأثیر رسانهها و شبکههای اجتماعی بر زندگی افراد میپردازد. حسن به عنوان یک شخصیت پیچیده و متناقض، هم درام شخصی خود را دارد و هم با نگاهی کنایهآمیز به تناقضات جامعه میپردازد. این فیلم نه تنها به دلیل داستان جذاب و تعلیقآورش، بلکه به خاطر پرداخت عمیق به مسائل اجتماعی و فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است.
- سال پخش: 1402
- نویسنده و کارگردان: علی عسگری
- بازیگران: مجید صالحی، گوهر خیراندیش، فرزین محدث
فیلم آیههای زمینی، ساخته علیرضا خاتمی و علی عسگری، در سال ۲۰۲۳ به عنوان یکی از آثار برجسته ایرانی به نمایش درآمد و توانست نظر منتقدان را به خود جلب کند. این فیلم که در بخش نگاه معین جشنواره فیلم کن به روی پرده رفت، مجموعهای از نه داستان کوتاه است که هر یک به تصویرکشی جزئی از چالشها اجتماعی در ایران میپردازند. دوربین ثابت، نمایشگر صحنههایی است که در آنها شخصیتها با قدرتهای خارج از کادر دوربین روبرو هستند، و این امر به تشدید احساس در فضای فیلم کمک میکند.
از ویژگیهای بارز این فیلم، استفاده از فرمت تصویر ۴:۳ است. این فرمت، با عنوانهایی که هویت شخصیتها را معرفی میکند، به خلق فضایی که در آن تماشاگر به طور مستقیم با چهرههای ناامید شده شخصیتها روبرو میشود، کمک میکند.
7.6/10
- سال پخش: 1384
- نویسنده و کارگردان: اصغر فرهادی
- بازیگران: هدیه تهرانی، ترانه علیدوستی، حمید فرخنژاد
چهارشنبهسوری، فیلمی به کارگردانی اصغر فرهادی، به تصویرکشی یک روز پرتنش و تکاندهنده در زندگی شخصیتهای مختلف میپردازد و در آستانه نوروز روایت میشود. داستان فیلم دور روحی، دختر جوانی که قرار است به زودی ازدواج کند و در نخستین روز کاری خود در خانهای به عنوان خدمتکار مشغول به کار میشود، میچرخد. روحی بیآنکه بخواهد در میانه یک نزاع خانوادگی قرار میگیرد که موضوع آن بیوفایی مرتضی، شوهر خانه است، که همسرش مژده مظنون است او با زنی دیگر رابطه دارد.
فیلم با نگاهی عمیق به روابط انسانی و تأثیر فرهنگ و جامعه بر این روابط، به تحلیل و بررسی دقیق رفتارها و انگیزههای شخصیتها میپردازد. فرهادی با مهارت خاص خود در به تصویر کشیدن درامهای خانوادگی و اجتماعی، بیننده را به دنیایی میبرد که در آن هر شخصیت برای خود داستانی دارد و هر داستان نشاندهنده بخشی از پیچیدگیهای جامعه ایران است. سبک کارگردانی فیلم با استفاده از تکنیکهای بصری و گفتگوهایی که اغلب از طریق بازتابها و زوایای نامتعارف فیلمبرداری میشوند، به خلق فضایی مملو از تنش و پرسش کمک میکند.
7.3/10
- سال پخش: 1397
- نویسنده و کارگردان: نیما جاویدی
- بازیگران:نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار
داستان سرخپوست در سال 1346 در یک زندان قدیمی در جنوب ایران اتفاق میافتد. این زندان به دلیل توسعه فرودگاه شهر در حال تخلیه است. سرگرد نعمت جاهد، رئیس زندان، مسئولیت انتقال زندانیان به زندان جدید را بر عهده دارد. در حین این فرایند، مشخص میشود که یکی از زندانیان به نام احمد، ملقب به سرخپوست، مفقود شده است. جاهد که به تازگی خبر ترفیع خود را دریافت کرده، با چالشی بزرگ مواجه میشود. او باید هر چه سریعتر سرخپوست را پیدا کند تا این مسئله موقعیت شغلیاش را به خطر نیندازد.
همزمان، مددکاری به نام سوسن کریمی که توسط پریناز ایزدیار بازی میشود، به جاهد اطلاع میدهد که حکم سرخپوست به طرز مشکوکی از حبس به اعدام تغییر کرده است. او معتقد است که سرخپوست بیگناه است و تلاش میکند تا این موضوع را به جاهد ثابت کند. این مسئله به یک تقابل جذاب و پرتنش بین جاهد و سوسن منجر میشود، در حالی که جاهد مصمم است سرخپوست را پیدا کند و وضعیت را تحت کنترل نگه دارد.
سرخپوست با استفاده از فضاهای تاریخی و بازسازی دقیق جزئیات آن دوره، توانسته است تصویری واقعی و ملموس از دهه 1340 ایران ارائه دهد. فیلمبرداری بینظیر هومن بهمنش و موسیقی تاثیرگذار رامین کوشا نیز از دیگر نقاط قوت این فیلم هستند که به جذابیت و عمق بیشتر داستان کمک کردهاند.
7.8/10
- سال پخش: 1397
- نویسنده و کارگردان: سعید روستایی
- بازیگران: پیمان معادی، نوید محمدزاده
داستان فیلم حول محور صمد (با بازی پیمان معادی)، یک افسر پلیس مبارزه با مواد مخدر میچرخد که به دنبال دستگیری ناصر خاکزاد (با بازی نوید محمدزاده)، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و پخشکنندگان مواد مخدر در تهران است. نیمه اول فیلم به جستجوی صمد برای پیدا کردن ناصر و تلاشهای او برای دستگیری این خلافکار اختصاص دارد. صمد از مصرفکنندگان و خردهفروشان شروع میکند و به تدریج به ناصر خاکزاد نزدیک میشود. در نیمه دوم فیلم، مخاطب با شخصیت ناصر بیشتر آشنا میشود و شاهد تلاشهای او برای فرار از این مخمصه است.
فیلم با استفاده از بازیهای درخشان بازیگرانش، فیلمبرداری بینظیر هومن بهمنش و موسیقی تاثیرگذار، توانسته است فضایی واقعی و پرتنش را به تصویر بکشد. این اثر در جشنوارههای مختلفی از جمله جشنواره فیلم فجر و جشنواره فیلم ونیز به نمایش درآمد و جوایز متعددی را کسب کرد، از جمله سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیئت داوران و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران.
کلام آخردر این مقاله از وبسایت پاراج به معرفی بهترین فیلم های ایرانی پرداختیم. به نظر شما در فهرست بهترین فیلمهای ایرانی جای کدام اثر خالیست؟ شما کدام فیلم را در این فهرست بیشتر میپسندید.
امید است مقاله معرفی بهترین فیلم های سینمایی ایرانی بر اساس امتیاز IMDb برای شما مخاطبین محترم پاراج مفید بوده باشد. لطفاً پس از مطالعه کامل این مقاله نظرات شخصی خود را در زمینه بهترین فیلم های سینمایی ایرانی با ما در وبسایت پاراج به اشترک بگذارید.