بهترین فیلم ها و سریال های جواد عزتی؛ شاخص ترین نقش آفرینی های این بازیگر در کدام آثار هستند؟

جواد عزتی بدون شک یکی از بهترین بازیگران اهل ایران است که طی سالهای اخیر به محبوبیت زیادی در دنیای بازیگری رسیده است و بسیار مورد توجه مخاطبان قرار میگیرد. آقای عزتی هیچ محدودیتی در ایفای نقش در ژانر ندارد همین ویژگی بسیار وی را محبوب کرده است. نقشهای موفق وی کمدی و درام کم نیستند. حال سوال این است بهترین فیلم ها و سریال های جواد عزتی کدام عناوین میتوانند باشند؟
جواد عزتی بازیگر اهل ایران متولد 20 دی ماه 1360 است. او از سنین جوانی با تئاتر آشنا شد و در نهایت از سال 1375 به بعد بازیگری را با تئاتر دنبال کرد. اولین فعالیت تلویزیونی وی در سال 1379 با سریال قصههای شبانه بود. سپس در سال 1387 با فیلم طلا و مس وارد سینمای ایران نیز شد. این بازیگر نقشهای برجسته زیادی دارد و در ابتدای راه با نقشهای کمدی مشهور شد. بابا اتی در قهوه تلخ و لطیف در دردسرهای عظیم جز برجستهترین نقشهای کمدی وی هستند. او نقش درام خوب نیز کم ندارد و مالک مالکی کاریزماتیک در زخمکاری گواه این موضوع است. جواد عزتی تا کنون سه بار نامزد جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شده است. او در سال 1402 وارد حوزه کارگردانی شد و توانست جایزه بهترین کارگردانی اول جشنواره فجر را دریافت کند.
اما بهترین فیلم ها و سریال های جواد عزتی کدام عناوین هستند؟ او در طی سالهای خود به عنوان بازیگر تعداد متعددی فیلم و سریال بازی کرده که پرتماشاگر و پرفروش شدهاند. از این رو جز پولسازترن بازیگران ایران شناخته میشود. در این مقاله مجله پاراج بهترین نقشآفرینیهای جواد عزتی را به شما معرفی میکنیم.
بهترین فیلم ها و سریال های جواد عزتی
شما میتوانید در لیست پایین برجستهترین نقشآفرینیهایی که توسط جواد عزتی در ژانرهای مختلف انجام شده را مشاهده کنید.



ماجرای نیمروز یکی از بهترین آثار جواد عزتی در سینما محسوب میشود که به کارگردانی محمدحسین مهدویان ساخته شد و توانست برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره فجر شود. آقای عزتی در این اثر بعد از چندین فیلم و سریال کمدی در قالب یک شخصیت جدی و در ژانر درام ظاهر شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت. در حقیقت شخصیت صادق که یک مامور امنیتی عبوس و گاه با رفتارهای خشن بود بسیار باورپذیر توسط این بازیگر اجرا شد. آقای عزتی برای ایفای نقش صادق دوبار نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فجر شد. اولین بار در فیلم ماجرای نیمروز و دومین بار در دنباله آن ماجرای نیمروز: رد خون.
داستان فیلم درباره زمانی است که رئیس جمهور وقت ایران ابوالحسن بنیصدر از کار خود برکنار میشود. در این شرایط ترورهای زیادی از جانب مجاهدین خلق رخ میدهد که به شدت جو کشور را ناآرام کرده است. سپاه و وزارت اطلاعات با یکدیگر همکاری انجام میدهند تا بتوانند اعضای این گروهک را شناسایی کرده و دستگیر کنند. از سوی دیگر یکی از مامورین سپاه با زنی از مجاهدین خلق ارتباط برقرار میکند که ماجرا را آغاز میکند.
زخم کاری بدون شک از برجستهترین نقشآفرینیهای جواد عزتی را در دل خود نهان کرده است. این سریال طی چهار فصل توسط محمدحسین مهدویان ساخته شد. زخم کاری اقتباسی از رمان بیست زخم کاری از محمود حسینیزاد است که سپس آقای مهدویان سعی کرد هر فصل آن را بر پایه یکی از نمایشنامههای معروف شکسپیر بنویسد. اولین فصل زخم کاری در سال 1400 پخش شد و به حدی مورد استقبال قرار گرفت که جالب توجه بود. جواد عزتی در این سریال نقش مالک مالکی را بازی میکرد. مالک شخصیتی تاریک و کاریزماتیک بود که بسیار مورد توجه مخاطبان قرار گرفت و آن را دوست داشتند. این شخصیت طی چهار فصل فراز و فرودهای زیادی را تحمل میکند که آقای عزتی به خوبی از پس نشان دادن آنها برمیآید.
داستان زخم کاری درباره مردی به نام مالک مالکی است نزد فردی پرنفوذ به نام حاج عمو فعالیت میکند. او گذشته سختی داشته و در دل فقر زندگی میکرد و حقارت آن را درون خود حفظ میکند. مالک همسری مکار و حلیهگر به نام سمیرا دارد که سعی میکند با تحریک مالک به قدرت برسد. این زن و شوهر برای رسیدن به اهدافشان از هیچ تلاش و نیرنگی دست نمیکشند.



اگر بخواهیم به یکی دیگر از بهترین فیلم ها و سریال های جواد عزتی اشاره کنیم، آن اثر تنگه ابوقریب است. این سریال به کارگردانی بهرام توکلی ساخته شد و یکی از موردتوجهترین فیلمهای سیوششمین دوره جشنواره فیلم فجر بود. تنگه ابوقریب برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره فجر شد. همچنین این اثر توانست برنده و نامزد بسیاری از جوایز دیگر شود. آقای عزتی برای ایفای نقش در این فیلم توانست نامزد جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم مقاومت شود. در حقیقت برای کسی که عمده انتخابهایش در کمدی بود، ایفای نقش آن هم در نقش درام یک رزمنده دفاع مقدس بسیار جالب توجه بود. به همین دلیل است که باید از نقش مجید وی به عنوان یکی از برجستهترین نقشآفرینیهای او یاد کنیم.
داستان فیلم تنگه ابوقریب درباره یک داستان واقعی است ته در زمان جنگ ایران و عراق رخ داده بود. قصه در روزهای پایانی جنگ رخ مسدهد که چگونه لشکر ۲۷ محمد رسولالله با شجاعت و جوانمردی از یک موقعیت استراتژیک جنگی در برابر رژیم بعثی عراق دفاع کردند. این لشکر در پایگاهی شبیه به تنگه حضور پیدا کردند.
اگر بخواهیم یکی از بامزهترین نقشآفرینیهای جواد عزتی را به شما معرفی کنیم، آن نقشآفرینی در هزارپا است. اصلا بعد پخش فیلم دیالوگ رضا رضا وی در این فیلم بسیار وایرال شد. هزارپا اثر ابوالحسن داوودی بود که با مبلغی قابل توجه پرفروشترین فیلم سال 1397 شد و توانست یکی از پربینندهترین فیلم های سینمای ایران باشد. جواد عزتی در این فیلم نقش منصور را بازز میکند؛ یک کاراکتر کمدی که درگیرهای زیادی در اطراف خود دارد و باید هر جور شده به دوست خود رضا کمک کند. منصور از تمام ویژگیهایی که یک نقش کمدی باید داشته باشد برخوردار است و به همین دلیل است که بسیار مورد توجه قرار گرفت.
داستان فیلم هزارپا درباره مردی به اسم رضا است که یکی از پاهای خود را در طی تصادفی از دست میدهد. رضا بارها به بهانههای مختلف و با دوز و کلک بخاطر پای از دست رفته خود از مردم پول به جیب زده است. او رفیقی به اسم منصور دارد که شریک کارهای خلافش است. یک روز مادر منصور درباره دختر صاحب کار خود که بسیار ثروتمند است و نذر کرده تا با یک جانباز ازدواج کند، صحبت میکند. در همین زمان رضا و منصور تصمیم میگیرند هر طور شده رضا را به دختر نزدیک کنند و او را به عنوان یک جانباز جا بزنند.
لاتاری عنوان بعدی است که در فهرست نقشآفرینیهای خوب جواد عزتی باید به آن اشاره کنیم. این اثر به کارگردانی محمدحسین مهدویان ساخته شده است و پس از پخش خود بسیار مورد توجه و تحسین قرار گرفت. لاتاری باعث شد تا جواد عزتی نامزد تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد شود. جواد عزتی در این اثر باید نقش یک برادر غیرتی را بازی میکرد که اعمالش خشونت زیادی داشتند. او توانست به خوبی از پس این نقش بیاید و به صورت باورپذیری در مقابل نگاه بینندگان ظاهر شود. نیما برادری که ادعای ناموس پرستی داشت به ناگاه با حقیقتی ترسناک روبهرو میشود که رفته رفته او را از پای درمیآورد.
داستان این فیلم درباره امیرعلی و نوشین دو جوان است که رویاهای زیادی برای آینده خود دارند. آنها تمام سعی خود را میکنند تا در لاتاری برنده شوند و گرین کارت آمریکا را دریافت کنند. در این زمان یکی از دوستان نوشین به او پیشنهاد میدهد تا برای کار به دبی بیاید اما بعد از رفتن نوشین مدتی بعد خبر خودکشی او به گوش میرسد. امیرعلی در طی تحقیقات خود به راز هولناکی درباره مرگ نوشین پی میبرد.



بیشک یکی از بهترین فیلم ها و سریال های جواد عزتی سریال قهوه تلخ است که به کارگردانی مهران مدیری ساخته شد. این اثر جز اولین سریال های شبکه نمایش خانگی بود که با توجهات بسیار زیادی روبهرو شد و توانست پرمخاطب شود. علاوه بر موفقیو تجاری قهوه تلخ، این اثر برنده عنوان بهترین مجموعه تلویزیونی جشن حافظ شد. جواد عزتی ایفاگر یکی از بهترین کاراکترهای قهوه تلخ یعنی بابا اتی بود. به گفته خودش مهران مدیری تنها او را به این عنوان که پیرمرد خوبی از او درمیآید برای نقش بابا اتی انتخاب کرده بود و تمامی ویژگیهای بابا اتی خلاقیت خودش بوده است. او در مصاحبهای توزیع داد در خیلی از سکانسها او حتی دیالوگی نداشت و بداههگویی میکرد. اکتهای بابا اتی، دیالوگهای پرتکرارش و گریم جالب او. بسیار مورد توجه قرار گرفتند.
داستان سریال قهوه تلخ درباره یک استاد دانشگاه در رشته تاریخ به نام نیما زند کریمی است که به پیشنهاد یکی از شاگردانش به نام رویا و البته بخاطر عشق او روزی با خوردن یک قهوه تلخ به دورانی گمشده بعد از زندیه و پیش از قاجار در تهران میرود. او قصد دارد با نصایح خردمندانه شاه را از انجام اشتباه بازدارد اما شاه و درباریان فرصت طلبش تمامی رشتههای او را پنبه میکنند.
شنای پروانه عنوان بعدی این فهرست است که در آن شاهد نقشآفرینی ویژه جواد عزتی هستیم. آقای عزتی در این فیلم نقش اول و شخصیتی به نام حجت را بازی میکند. محمد کارت کارگردانی این اثر را برعهده داشت و فیلم موفق به دریافت چهارده نامزدی در جشنواره فیلم فجر شد. همچنین در جشنوارههای دیگر نیز برنده و نامزد جوایزی شد. حجت در فیلم شخصی لات و غیرتی است که برای نجات جان برادر خود قصد دارد هر کاری انجام دهد. عمده فعالیتهای حجت بر پایه خشونت و لات منشی هستند. او اگرچه در کل فیلم نشان داده میشود که به دنبال نجات هاشم است اما در انتها تصمیمی میگیرد که مخاطب را دچار شگفتی و دوگانگی میکند.
داستان فیلم شنای پروانه درباره زنی به اسم پروانه است که شوهر لاتی به اسم هاشم دارد. او نزد برادر شوهرش، حجت، میرود تا او را نجات دهد. ظاهر فیلمی خصوصی از پروانه در استخر پخش شده است که هاشم را خشمگین کرده و در نهایت نیز هاشم او را میکشد. حجت به پیدا کردن پخشکننده فیلم میرود و به هر دری میزند تا او را پیدا کند.
آتابای از جمله بهترین فیلم ها و سریال های جواد عزتی محسوب میشود که به کارگردانی نیکی کریمی ساخته شده است. این اثر بعد از حضور در جشنوارههای مختلف توانست نامزد جوایز مختلفی از جمله بهترین فیلم جشنواره فیلم فجر شد. این فیلم همچنین برنده جایزه چهاردهمین جشن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران شد که قابل تحسین بود. جواد عزتی در جشنواره فیلم فجر نامزد جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و در جشن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران برنده جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد بر
ای این نقش شد. یحیی یک عاشق دلشکسته است که چیزهای زیادی برای گفتن دارد اما همه چیز را در درون خود نگه میدارد. او سعی میکند از زبان بدن و چشمانش برای نشان دادن اوج غم خود استفاده کند. چالش بزرگ جواد عزتی برای این نقش استفاده از زبان ترکی و داشتن لهجه ترکی در فیلم بود.
داستان آتابای درباره مردی میانسال به اسم کاظم است که در روستایی در خوی زندگی میکند. او در گذشته در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران معماری میخواند اما با یک شکست عاطفی تصمیم میگیرد به زادگاه خود بازگردد. کاظم بعد مرگ خواهرش تصمیم میگیرد فرزند او، آیدین، را بزرگ کند. حال کاظم با بزرگ شدن آیدین و سرکشیهای او، خراب شدن رابطهاش با دوستش یحیی و علاقهاش به یک زن چالشهای زیادی را پشتسر میگذارد.
دردسرهای عظیم یکی از خوشیمنترین آثار جواد عزتی بود. این سریال طی دو فصل در سالهای 1393 تا 1394 از تلویزیون به کارگردانی برزو نیکنژاد پخش شد. جواد عزتی در این سریال نقش لطیف همکار را ایفا میکرد و بازی برجستهای در آن داشت. در حقیقت بسیاری از افرادی که قهوه تلخ را ندیده بودند، جواد عزتی را به عنوان یک بازیگر قدرتمند در این سریال شناختند و بعدها سیل پیشنهادات قویای که به این بازیگر شد، او را تبدیل به بازیگری پولساز کرد. لطیف کاراکتر کمدی جالبی دارد که در عین اینکه با عکسالعملهای بامزهاش شما را میخنداند، بخاطر سرنوشتش ممکن است لشک شما را دربیارورد. جواد عزتی با ظرافت یک جوان عاشقپیشه، کمی خنگ، بدشانس و تا حدی دست و پا چلفتی را در این سریال به تصویر کشیده. ماحصل هنرمندی آقای عزتی لطیف شد که مورد توجهات زیادی قرار گرفت. آقای عزتی برای این اثر نامزد تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد کمدی تلویزیونی شد.
داستان دردسرهای عظیم درباره یک جوان بدشانس به نام لطیف است که برای پیدا کردن کار به هر دری میزند. از سوی دیگر شخصیت بهار یک دختر جوان را داریم که مادرش برای ازدواج او تحت فشار قرار داده است. از این رو بهار از لطیف کمک میخواهد تا با یک خواستگاری سوری او را از شر گلههای مادرش راحت کند. اما شرط مادر بهار کار داشتن لطیف است. بنابراین او ناگزیر میشود که در یک ماشین نعشکش کار کند. در یکی از سرویشهایش لطیف به طرز عجیبی با مردی به نام فرهان خاکپور آشنا میشود و زندگیش تغییر میکند.
مرد بازنده از جمله بهترین فیلم ها و سریال های جواد عزتی است که در جشنواره فیلم فجر مورد توجه قرار گرفت. این اثر به کارگردانی محمدحسین مهدویان ساخته شد و یکی دیگر از جلوههای هنر جواد عزتی را به نمایش گذاشت. او در این فیلم نقش سرهنگ احمد خسروی مردی میانسال را بازی میکرد که اختلاف سنی فاحشی با سن واقعی بازیگر داشت. همین موضوع نیز سبب شد تا جواد عزتی تحسین شود. او نقش خود را به عنوان یک انسانی که بسیاری از داشتههایش را قربانی هدفی میکند و در نهایت بازنده میشود، به خوبی به تصویر کشید.
داستان مرد بازنده درباره سرهنگ احمد خسروی است که پروندههای مشکوک قتل را بررسی میکند و به یک شبکهای از خلافکاران فاسد میرسد. او تمام داشتههایش از جمله رابطه با خانوادهاش را قربانی این پرونده کرده و در تلاش است که حقیقت را پیدا کند. در نهایت او در حالی که فکر میکند پرونده را حل کرده، از رازی بزرگ پرده برمیدارد.



اگر بخواهیم به یکی از منفیترین و تاریکترین فیلم های جواد عزتی اشاره کنیم، جان دار یکی از آنهاست. این فیلم به کارگردانی حسین امیری دوماری و پدرام پورامیری ساخته شد و نامزد سیمرغ بهترین فیلم (بخش نگاه نو) جشنواره فیلم فجر بود. جواد عزتی در این فیلم در یک کاراکتر منفی به نام یاسر ایفای نقش داشت. مردی که دلشکستگیاش برای عشقی بیسرانجام باعث میشود تا تمامی اخلاقیات را زیر پا بگذارد. یاسر خشونت و وحشیگری زیادی در نگاهش دارد اما سعی میکند تا با حرکات بدنش آن را نشان ندهد. او به مشابه یک انبار باروت یا آرامش قبل از طوفان میماند که هر لحظه ممکن است فاجعهای به بار بیاورد.
داستان فیلم جان دار درباره دختری به اسم اسما است که پدرش بعد از مرگ مادرش با زنی دیگر ازدواج میکند و فرزندان پدرش از آن زن نیز با آنها زندگی میکنند. اسما یک برادر تنی به نام وحید و دو برادر ناتنی به نامهای نعیم و جمال دارد. او عاشقی دلخسته به نام یاسر نیز داشت که بخاطر خانوادهاش به او جواب منفی میدهد و اکنون مراسم عقدش با مرد دیگری است. در شب عقد برادر یاسر، مسعود، به قصد آشوب عروسی را بهم میریزد و جمال در جریان درگیری با وی ناخواسته او را میکشد. حال خانواده در به در دنبال رضایت گرفتن از یاسر هستند اما او تنها یک شرط دارد: طلاق گرفتن اسما و ازدواج کردن با او.
تمساح خونی اولین فیلمی است که به کارگردانی جواد عزتی ساخته شد. این اثر برای آقای عزتی جایزه بهترین کارگردان اول(نگاه نو) و نامزدی جوایز بهترین بازیگر اول مرد و بهترین کارگردانی را در جشنواره فجر به ارمغان آورد. تمساح خونی ژانری کمدی داشت و فروشی بسیار بالا نیز توانشت در گیشه داشته باشد. جواد عزتی برای این اثر برای نخستین بار توانست کاندید بهترین بازیگر اول مرد جشنواره فجر شود. او به خوبی یک کاراکتر بامزه و پردردسر را به نمایش میکشد و بازی تمیزی دارد.
داستان تمساح خونی درباره دو دوست به نامهای هومن و پیمان است که دردسر بزرگی به جان خریدهاند و اکنون در مخمصه بدی گیر افتادهاند. آنها هرچه سریعتر باید مبلغی را که از شرکتشان کسر شده، بازگردانند. بنابراین به هر دری میزنند تا پول جور کنند. در آخر تصمیم به قمار میگیرند اما گویا این بار نیز قرار است به دردسر بیافتند.
کلام پایانی
این مطلب به معرفی بهترین فیلم ها و سریال های جواد عزتی اختصاص داشت. آقای عزتی از اواسط دهه هفتاد در حوزه بازیگری فعالیت میکند و این روزها یکی از محبوبترین بازیگران سینما، تلویزیون و شبکه خانگی است. او به خوبی میتواند از پس نقشهای درام و کمدی بربیاد و جز پولسازترین بازیگران ایران قرار دارد. شما کدام یک از نقشآفرینیهای وی را بیشتر دوست دارید؟ لطفا دیدگاههای خود را با ما و سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید. از همراهی شما متشکریم.