بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۴؛ معرفی و بررسی جذاب ترین عناوین سینمایی سال ۱۴۰۴

زهرا رجبی - انتشار: 4 اردیبهشت 1404 12:20
مطالعه : 9 دقیقه
پاراج-
بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۴؛ معرفی و بررسی جذاب ترین عناوین سینمایی سال ۱۴۰۴

سینمای ایران روالی سالانه دارد و فعالیت‌هایش مثل تمام سینماهای دنیا در طول یکسال بررسی می‌‌شود. با شروع سال ۱۴۰۴ نیز شاهد اکران شدن آثار جذابی در سینما بودیم که برخی از آنها مخاطب را کاملا جذب خود کردند و داستان‌های جذاب و جالب توجهی داشتند. داشتن یک فهرست از این آثار می‌تواند به انتخاب مخاطب از بین بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۴ کمک کند.

سینما یک مفهوم عمیق است که اگرچه معنایی کلی دارد اما در هر کشور شاهد یک جنبه از آن هستیم که در بین مردم مخاطب دارد و دنبال می‌شود. موضوعات فیلم‌های سینمایی نیز بر حسب سلیقه افراد، ترندهای روز و تفکراتی که در اجتماع جریان دارد، تغییر می‌کنند. سینمایی ایران نیز طی سالیان سال دستخوش تغییرات زیادی شد. در ابتدا بیشتر فیلم های ایرانی در دهه ۴۰ تا ۵۰ یا به اصطلاح فیلمفارسی حول محور موضوعاتی سطحی و صرفا سرگرم‌کننده می‌گذشتند. بعدها موج نوی سینمای ایران وارد شد و شاهد آثار جذاب‌تری در سینما بودیم. رفته رفته با تغییرات حکومتی و انقلاب اسلامی سینما وارد حوزه درام و دفاع مقدس شد و موضوعات نیز در طول دهه‌ها فرق کردند.

در سال ۱۴۰۴ بیشتر شاهد آثار درام و کمدی در سینمای ایران هستیم که نشانگر این است که روالی همچون روال سال‌های گذشته در سینما اتفاق می‌افتد. این روال از بعد همه‌گیری کرونا آغاز شد. حال در این مقاله مجله پاراج با بررسی بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۴ همراه شما هستیم.

بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۴

در فهرست زیر تعدادی از فیلم‌هایی که در سال جاری در سینماهای ایران اکران شده‌اند و مخاطب را جذب سینما کرده‌اند، معرفی و بررسی می‌کنیم‌.

فیلم-موسی-کلیم-الله
تاریخ اکران: چهارشنبه 8 اسفند 1403
ژانر: بیوگرافی، درام، تاریخی
کارگردان: ابراهیم حاتمی کیا
بازیگران: مریلا زارعی، علیرضا کمالی
imdb logo
6.1/10
metacritic logo
-
rotten logo
-

اولین فیلمی که قصد معرفی آن را داریم، پرسروصداترین فیلم چهل و سومین جشنواره فیلم فجر یعنی موسی کلیم الله است. این اثر به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا، یکی از برجسته‌ترین کارگردان‌های بعد از انقلاب ایران، ساخته شده است. در حقیقت این فیلم یک پایلوت از سریال موسی. کلیم الله است که پنح فصل ساخته می‌شود و قرار شده تا در آینده پخش شود. این فیلم در جشنواره فیلم فجر نامزد ۱۳ عنوان و برنده ۵ عنوان از جمله: بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (فرهاد آئیش)، بهترین چهره‌پردازی، بهترین طراحی لباس، بهترین طراحی صحنه و بهترین جلوه‌های ویژه بصری شد. در حقیقت زنده‌یاد فرج‌الله سلحشور، خالق سریال یوسف پیامبر، فیلمنامه موسی کلیم الله را شروع به نوشتن کرده بود اما با مرگ ناگهانی این کارگردان، بعد از سال‌ها آقای حاتمی کیا به فکر ساخت این اثر افتاد. این فیلم با واکنش‌های مختلفی از جانب منتقدان روبه‌رو شد و عده‌ای آن را باشکوه‌ترین و بهترین فیلم تاریخی-مذهبی سینمای ایران و عده دیگر بی‌روح و آشفته می‌خواندند.

موسی کلیم الله از جلوه‌های ویژه و ساختار بصری پیشرفته‌ای بر پایه هوش مصنوعی استفاده کرده و در زمانه خود و سینمای ایران فیلمی پیشرفته محسوب می‌شود. این اثر در اواخر سال ۱۴۰۳ برای اکران نوروزی ۱۴۰۴ آماده شد و توانست فروشی قابل توجه داشته باشد که نشانگر استقبال مخاطبان از فیلم است. بازیگرانی همچون مریلا زارعی، بهنام تشکر، بهاره کیان‌افشار، علیرضا کمالی، شکیب شجره و فرهاد آئیش هنرپیشگان اصلی فیلم هستند.

موسی کلیم الله روایت کاملی از زندگی حضرت موسی نیست و در واقع اصلا با خود این شخصیت در فیلم آشنا نمی‌شوید. این اثر روایتگر اتفاقات پیش از بارداری این پیامبر، سختی‌های مادر وی در دوران بارداری و در نهایت سپرده شدن او به نیل است و در حقیقت فصل اول سریال را بازگو می‌کند.

فیلم-رها
تاریخ اکران: جمعه 12 بهمن 1403
ژانر: درام
کارگردان: حسام فرهمند
بازیگران: شهاب حسینی، غزل شاکری
imdb logo
6.9/10
metacritic logo
-
rotten logo
-

اثر بعدی این فهرست یکی دیگر از بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۴ است که ستاره معروف شهاب حسینی در آن به ایفای نقش می‌پردازد. حسام فرهمند کارگردانی این فیلم را برعهده دارد و بانو مرضیه برومند در مقام مشاور کارگردان در فیلم حضور داشت‌. محمدعلی حسینی نگارش فیلمنامه این اثر را برعهده گرفت و فیلم در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. رها یک ملودرام اجتماعی است که به شدت با فضای امروز جامعه ما سنخیت دارد‌. این اثر نقدهای مثبتی دریافت کرد که فیلمنامه و دغدغه‌مندی آن را تحسین کردند. البته برخی از منتقدان بر این باور بودند که فیلم دچار مسئله سیاه‌نمایی و اغراق شده است. رها در جشنواره فجر صاحب ۷ نامزدی شد و توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول را از آن خود کند. از دیگر بازیگران فیلم نیز می‌توان به غزل شاکری، ضحا اسماعیلی، آرمان میرزایی و محمدرضا سامیان اشاره کنیم.

داستان فیلم رها درباره مردی ۵۵ ساله به نام توحید است که بعد از افتادن اتفاقات تلخی در محل کارش، به جمع‌آوری وسایل کهنه و تعمیر آنها رو می‌آورد. این کار او از دیدگاه اهالی خانه چندان خوشایند نیست و او را نکوهش می‌کنند. در نهایت روزی لپ تاپ دختر توحید، رها، را که در استودیو انیمیشن‌سازی کار می‌کند، می‌دزدند. حال خانواده در به در، به فکر تهییه یک لپ تاپ برای رها هستند اما ناخواسته وارد یک ماجرای عجیب می‌شوند.

فیلم-دایناسور-1403
تاریخ اکران: چهارشنبه 8 اسفند 1403
ژانر: کمدی
کارگردان: مسعود اطیابی
بازیگران: پژمان جمشیدی، امیر جعفری
imdb logo
-/10
metacritic logo
-
rotten logo
-

فیلم دایناسور یکی از بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۴ در ژانر کمدی به شمار می‌آید که به کارگردانی مسعود اطیابی ساخته شد و خروجی شایسته فیلم است. محمد شایسته تهیبه‌کننده این فیلم کمدی است و نویسندگی آن را امیر برادران برعهده داشت. دایناسور از همان ابتدا با پوستر خود توجهات زیادی را جلب کرد، زیرا در آن پژمان جمشیدی، امیر جعفری، نگار فروزنده، یوسف تیموری و رضا ناجی دیده می‌شدند. آقای اطیابی که از دهه ۹۰ تا کنون با ساخت کمدی‌های پرمخاطب موفق به جلب توجه مخاطبان شده، این بار نیز با تکیه بر بازیگران و ژانر محبوبش در گیشه حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. اگرچه فیلم دایناسور به لحاظ ساختاری و روایت داستان دچار ایراداتی است، اما به هر حال با تکیه بر بازی بمب کمدی یعنی آقایان جمشیدی و جعفری مخاطب را جذب می‌کند.

داستان فیلم درباره مردی به اسم رضا دایناسور است. رضا برای فرار از اخراج شدن از شغلش باید عدم اعتیاد خود را ثابت کند اما مشکل دقیقا اینجاست که او اعتیاد دارد. از این رو او با کمک جلال و سایر افرادی که می‌شناسد به هر دری می‌زند تا اعتیاد خود را مخفی کند. دقیقا روز آزمایش اتفاقی برای وی می‌افتد که زندگی خودش و اطرافیان را دستخوش تغییر می‌کند.

فیلم-کوکتل-مولوتف
تاریخ اکران: چهارشنبه 15 اسفند 1403
ژانر: کمدی
کارگردان: حسین امیری دوماری
بازیگران: امین حیایی، احمد مهرانفر
imdb logo
-/10
metacritic logo
-
rotten logo
-

عنوان بعدی این فهرست از فیلم های جدید ایرانی سال ۱۴۰۴، یک اثر کمدی دیگر است. کوکتل مولوتف به کارگردانی حسین امیری دوماری و به قلم احمد رفیع‌زاده ساخته شده است. حسین دوماری بعد از چند تجربه موفق با پدرام پورامیری تصمیم گرفت تا کوکتل مولوتف را به صورت مستقل در ژانر کمدی کارگردانی کند. فیلم تکیه زیادی بر روی بازیگران خود یعنی امین حیایی، احمد مهرانفر، ستاره پسیانی و پژمان جمشیدی دارد. کوکتل مولوتف به فضای دهه ۵۰ و درگیری‌هایی که در آن اتفاق می‌افتد اشاره دارد و با نگاهی طنزگونه به این مسئله نگاه می‌کند.

داستان این فیلم سینمایی درباره مردی به نام پرویز است که در تئاتر فعالیت می‌کند و اصولا فردی مغرور است که دوست ندارد، زیر دین پدرزنش باشد. او بلیط بخت آزمایی می‌خرد و در انتظار بردن پولی است که زندگیش را تغییر دهد. پرویز برنده می‌شود اما درست در همان روزها شاه از کشور می‌گریزد و پول‌هایی که پرویز دلخوش آنها بود، بلوکه می‌شود.

فیلم-پیشمرگ
تاریخ اکران: جمعه 12 بهمن 1403
ژانر: درام
کارگردان: علی غفاری
بازیگران: مهدی نصرتی، آرش آصفی
imdb logo
5.2/10
metacritic logo
-
rotten logo
-

پیشمرگ یک اکشن درام و جنگی است که جز برترین فیلم‌های چهل و سومین جشنواره فیلم فجر بود و نگاهی بر زندگی شهید سرافراز سعید قهاری سعید دارد. علی غفاری که پیشتر از این با فیلم تک تیرانداز به خوبی این فضا را به تصویر کشیده بود، این بار با پیشمرگ در جشنواره فیلم فجر ظاهر شد و به خوبی توانست مورد توجه مخاطبان قرار گیرد. صابر الله‌دادیان به کمک علی غفاری نگارش فیلمنامه این اثر را برعهده داشتند. فیلم پیشمرگ با نقدهای نسبتا مثبتی از جانب منتقدان روبه‌رو شد و بازیگران خوبی همچون: مهدی نصرتی، الناز ملک،حسام منظور و ساناز سعیدی در آن حضور دارند. این اثر موفق به کسب جایزه سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد.

داستان این فیلم در سال ۱۳۷۲ اتفاق می‌افتد. زمانی که حزب کومله در کردستان چند تن خلبانان جنگی را به اسارت می‌گیرد. در این شرایط سعید قهاری برای نجات آنان راهی یک عملیات می‌شود تا فرمانده دشمن را شکست دهد. در این شرایط، آقای قهاری به کمک چند نفر دیگر، عملیات را پیش می‌برد.

فیلم-صیاد
تاریخ اکران: جمعه 12 بهمن 1403
ژانر: بیوگرافی
کارگردان: جواد افشار
بازیگران: علی سرابی، مارال بنی‌ آدم
imdb logo
5.7/10
metacritic logo
-
rotten logo
-

عنوان بعدی که به آن اشاره می‌کنیم، فیلم صیاد است. این اثر از بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۴ به شمار می‌آید که در جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ به نمایش درآمد و مورد توجه قرار گرفت. این فیلم توانست در جشنواره نامزد دو جایزه شود. جواد افشار کارگردانی این اثر را برعهده دارد و حسین تراب نژاد نویسنده آن بود. همانطور که از اسم فیلم پیداست، صیاد درباره زندگی شهید علی صیاد شیرازی، فرمانده نیروی زمینی ارتش در زمان جنگ ایران و عراق است. بازیگرانی همچون: علی سرابی، هومن برق‌نورد، مارال بنی‌آدم، نادر سلیمانی و محمدرضا هدایتی در این فیلم حضور پیدا کرده‌اند. نقدهای مختلفی به این فیلم وارد شدند که برخی از آنها مثبت و برخی دیگر منفی بودند.

داستان فیلم صیاد درباره زندگی علی صیاد شیرازی است که در سال‌های ابتدایی جنگ ایران و عراق با رشادت‌هایی که از خود نشان می‌دهد، به مقام فرماندهی می‌رسد. اما رفته رفته با حضور بنی صدر در راس دولت، از مقام خود کنار می‌رود. پس از فرار بنی صدر وی دوباره به مقام خود باز می‌گردد و دستاوردهای مختلفی بدست می‌آورد.

انیمیشن-پسر-دلفینی-۲
تاریخ اکران: جمعه 12 بهمن 1403
ژانر: انیمیشن
کارگردان: محمد خیراندیش
imdb logo
6.9/10
metacritic logo
-
rotten logo
-

عنوان بعدی این فهرست که با استقبال خوبی نیز مواجه شد، انیمیشن پسر دلفینی ۲ است. نام اصلی این کارتون سینمایی آبان: پسر دلفینی است. کارگردانی این فیلم برعهده محمد خیراندیش است. وی فیلمنامه این اثر را با کمک محمد شکوهی نگارش کرد. این اثر در دنباله اولین قسمت آن تولید شده و در جشنواره فیلم فجر نیز به نمایش درآمد. پسر دلفینی ۲ برنده سیمرغ‌های بهترین پویانمایی و سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد. همچنین صداپیشگان این اثر نیز ناهید امیریان، حامد عزیزی، مریم جلینی، ثریا قاسمی، شراره حضرتی، ارسلان جولایی، ژرژ پطرسی و تورج نصر هستند. این اثر عملکرد قابل قبولی در گیشه نیز داشت و با استقبال خوب مخاطبان روبه‌رو شد.

داستان این اثر درباره زمانی است که پسر دلفینی تبدیل به یک قهرمان شده است اما در بین موجودات دریایی احساس تنهایی می‌کند. از سوی دیگر خطری پسر دلفینی و سایر ساکنان دریا را تهدید می‌کند. ظاهرا خواجه ماجد که از دست دادن تمام دارایی‌هایش تاثیر زیادی بر وی گذاشته، قصد گرفتن انتقام از ناخدا، پسر دلفینی و مردم جزیره را دارد.

کلام آخر

این مطلب درباره بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۴ بود. همانطور که پیش از این به آن اشاره کردیم، سینمای امروز ایران بیشتر جایگاه فیلم های درام و کمدی است. البته در سال ۱۴۰۴ شاهد یک فیلم تاریخی پرآوازه نیز بودیم که نشان داد صنعت جلوه‌های ویژه سینمایی چه حد پیشرفت داشته است. در کنار این آثار کمدی‌های پرتماشاگر و درام‌های جذاب نیز حضور داشتند. حال باید دید تا پایان سال چه فیلم‌های تماشایی دیگری به لیست افزوده می‌شوند. نظر شما درباره عملکرد سینمایی ایران در دهه پیش رو چیست؟ کدام یک از فیلم‌های بالا را دوست داشتید؟ از اینکه تا پایان این مقاله پاراج ما را همراهی کردید، متشکریم.

نظرات کاربران
هیچ نظری موجود نیست
پربازدیدترین مقالات
پربازدیدترین خبرها
جدیدترین اخبار
    بهترین فیلم های ایرانی ۱۴۰۴؛ معرفی جدیدترین آثار سینمای ایران در سال جدید