بهترین فیلم های طنز ایرانی 1404؛ عملکرد طنز ایران در سال 1404 چگونه است؟

زهرا رجبی - انتشار: 27 فروردین 1404 12:30
مطالعه : 7 دقیقه
پاراج-
بهترین فیلم های طنز ایرانی 1404؛ عملکرد طنز ایران در سال 1404 چگونه است؟

این روزها آثار کمدی جز جدانشدنی‌ای از سینمای ایران هستند که موفقیت‌های زیادی را در گیشه به ارمغان آورده‌اند. فیلم های کمدی در هر دوره با توجه به مفاهیم و معضلات دوره مربوطه دچار تحولاتی می‌شدند اما به واسطه احساس شادی‌ای که به مردم منتقل می‌کردند، مورد توجه قرار می‌گرفتند. اکنون قصد داریم به روند سال جدید نگاهی بیاندازیم و ببینیم بهترین فیلم های طنز ایرانی 1404 چه آثاری هستند.

کمدی یکی از مهمترین ژانرهای سینما در کل دنیاست که به واسطه روحیه‌ای که ایرانیان دارند، بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد. کمدی در دهه ۴۰ و همزمان با رونق سینما، نزد مخاطبان رونق گرفت. البته آثار پیش از انقلاب در زمینه طنز بیشتر آمیخته‌ای از ژانر موزیکال، لوطی‌گری‌ها، لودگی‌ها و اتفاقات اغراق آمیز بودند. بعد از انقلاب و به دلیل شرایط جنگی، چندین سال ژانر کمدی کمتر مورد استقبال قرار می‌گرفت. اما در دهه ۷۰ باز هم کمدی پای ثابت آثار سینمای ایران بود و در دهه ۸۰ به اوج شکوفایی خود رسید. دهه ۹۰ اما از نیمه دوم خود چندان آثار کمدی چشمگیری تولید نشدند. اما در دهه جدید، ورق برگشت.

از سال ۱۴۰۰ به بعد و بعد از همه‌گیری کرونا شاهد این شدیم که سازندگان فیلم سینمایی اغلب علاقه زیادی به ساخت آثار طنز داشتند. این آثار هم از چالش کمتری برخوردار بودند و هم گیشه را راضی می‌کردند. با ساخت فیلم‌ فسیل وسعت تعداد مخاطبان کمدی در سینمای ایران به اوج خود رسید. در سال ۱۴۰۳ نیز فیلم هفتاد سی توانست تبدیل به پرفروش‌ترین فیلم تاریخ ایران شود که ژانری کمدی داشت. در این مطلب مجله پاراج به سراغ سال جاری می‌رویم و بهترین فیلم های طنز ایرانی 1404 را معرفی می‌کنیم.

بهترین فیلم های طنز ایرانی 1404

در ادامه شما تعدادی از جذاب‌ترین و پرطرفدارترین کمدی‌های سال ۱۴۰۴ را مشاهده می‌کنید. همچنین نگاهی بر چگونگی عملکرد این آثار نیز خواهیم داشت.

فیلم-دایناسور-1403
تاریخ اکران: چهارشنبه 8 اسفند 1403
ژانر: کمدی
کارگردان: مسعود اطیابی
بازیگران: پژمان جمشیدی، امیر جعفری
imdb logo
-/10
metacritic logo
-
rotten logo
-

فیلم دایناسور یکی از پرطرفدارترین کمدی‌های سال ۱۴۰۴ است که توانست جایگاه خود را میان مخاطبان ایرانی پیدا کند. این اثر به کارگردانی مسعود اطیابی ساخته شد و امیر برادران نویسندگی آن را برعهده داشت. مسعود اطیابی پیش از این با ساخت آثار همچون تگزاس، انفرادی، بخارست و هتل نشان داد، رگ خواب مخاطبان ایرانی را در خندان و کشیدن آنها به سینما می‌داند. از سوی دیگر کمپانی شایسته فیلم توزیع کننده این اثر بود و فیلم توسط محمد شایسته تهییه‌کنندگی شد که اون نیز در پروژه بسیاری از آثار موفق ایرانی حضور داشته است. دایناسور با حضور بازیگرانی همچون پژمان جمشیدی، امیر جعفری، حامد وکیلی، نگار فروزنده، یوسف تیموری، رضا ناجی و سوسن پرور ساخته شده است که همگی سابقه خوبی در کمدی داشته‌اند. دایناسور از دیدگاه مخاطبان فیلمی دیدنی است که دو زوج آن‌ یعنی پژمان جمشیدی و امیر جعفری خنده بر لب‌های مخاطب می‌آورند.

داستان فیلم دایناسور درباره مردی دارای اعتیاد به نام رضا است که در خطر اخراج از شغل خود قرار گرفته است. رضا به کمک جلال تمام تلاش خود را می‌کند تا یک جوری در آزمایش خود نشان دهد که اعتیاد ندارد و در این راه با افراد مختلفی برخورد می‌کند. در نهایت اما درست روز آزمایش اتفاقی می‌‌افتد که ورق را برمی‌گرداند.

همچنین بخوانید:
فیلم-کوکتل-مولوتف
تاریخ اکران: چهارشنبه 15 اسفند 1403
ژانر: کمدی
کارگردان: حسین امیری دوماری
بازیگران: امین حیایی، احمد مهرانفر
imdb logo
-/10
metacritic logo
-
rotten logo
-

عنوان بعدی که در لیست بهترین فیلم های طنز ایرانی 1404 باید به آن اشاره کنیم، کوکتل مولوتف است. این فیلم اولین کارگردانی مستقل فیلم بلند حسین امیری دوماری محسوب می‌شود که برای اکران نوروزی سال ۱۴۰۴ انتخاب شد. این اثر در واقع در سال ۱۴۰۲ تولید شد اما به مرحله اکران نرسید. حسین امیری دوماری تا کنون با کارگردانی آثار مختلفی همچون جان‌دار و یادگار جنوب توانایی خود را به عنوان یک کارگردان نشان داده است و در این اثر خود به سراغ ژانر کمدی می‌رود. احمد رفیع‌زاده نیز در مقام نویسنده فیلم حضور دارد. بازیگران این فیلم جز هنرپیشگان مطرح، افرادی همچون امین حیایی، احمد مهرانفر، ستاره پسیانی، یکتا ناصر و پژمان جمشیدی هستند. این فیلم مانند شماری از فیلم‌های اخیر در دهه ۵۰ و پیش از اتفاقات انقلاب روایت می‌شود. منتقدان و مخاطبان نظرات نسبتا خوبی درباره فیلم داشتند و از آن تمجید کردند.

داستان فیلم سینما کوکتل مولوتف درباره مردی به اسم پرویز است که در شرایط مالی وخیمی گرفتار شده و گره در شغلش که بازیگری تئاتر است، می‌افتد. او شخصیتی مغرور دارد و بنابراین دلش نمی‌خواهد از پدرزنش کمک بگیرد. بنابراین بلیط بخت آزمایی می‌خرد و از قضا برنده می‌شود اما در این میان شاه از کشور فرار می‌کند و پول‌های پرویز نیز بلوکه می‌شود. او در این شرایط باید دنبال راه چاره بگردد.

فیلم-صد-دام
تاریخ اکران: جمعه 12 بهمن 1403
ژانر: کمدی
کارگردان: پدرام پورامیری
بازیگران: رضا عطاران، امیر احمد قزوینی
imdb logo
6.4/10
metacritic logo
-
rotten logo
-

صددام فیلم بعدی است که باید به شما معرفی کنیم. این اثر به کارگردانی پدرام پورامیری به عنوان اولین فیلم کارگردانی شده توسط وی به صورت مستقل در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. نویسندگی این اثر برعهده آقای پورامیری و رضا فخار بود. صددام توسط مجتبی رشوند تهییه‌کنندگی شد و جز آثار موفق این جشنواره به شمار می‌آمد. این اثر نامزد سه بخش جشنواره فجر از جمله بهترین نقش اول مرد، بهترین چهره‌پردازی و بهترین طراحی صحنه شد و مورد توجه قرار گرفت. منتقدان نظرات مثبتی درباره این اثر داشتند و آن را در بخش‌هایی مورد تحسین قرار دادند. از جمله بازیگران این فیلم باید به رضا عطاران، پریناز ایزدیار، آزاده صمدی و عباس جمشیدی‌فر اشاره کنیم. در حقیقت این فیلم با تکیه بر ستاره اصلی خود، عطاران، بسیار مورد توجه قرار گرفت.

داستان فیلم صددام درباره مردی به نام صلاح است که شباهت زیادی به صددام دارد. از این رو او را به عنوان بدل صدام به تهران می‌فرستند تا عملیاتی را اجرا کند. اما در این میان سر و کله نامزد صلاح پیدا می‌شود و موقعیت‌های کمدی زیادی خلق می‌کند.

فیلم-تاکسیدرمی
تاریخ اکران: جمعه 12 بهمن 1403
ژانر: کمدی، درام
کارگردان: محمد پایدار
بازیگران: بیژن بنفشه خواه، آناهیتا درگاهی
imdb logo
4.8/10
metacritic logo
-
rotten logo
-

عنوان بعدی لیست بهترین فیلم های طنز ایرانی 1404، فیلم سینمایی تاکسیدرمی است. این اثر جز فیلم های مشهور چهل سومین دوره جشنواره فیلم فجر بود که جز ده فیلم پرمخاطب این جشنواره قرار گرفت. تاکسیدرمی نامزد چهار رشته بهترین جلوه‌های ویژه بصری، بهترین طراحی صحنه، بهترین صدا و بهترین فیلمبرداری جشنواره شد و جالب است بدانید که تنها فیلم کمدی این جشنواره بود که به این تعداد نامزدی رسید. کارگردانی و نویسندگی تاکسیدرمی برعهده محمد پایدار بود و البته محسن ملکی در نگارش فیلمنامه این اثر به او کمک کرد. به طور کلی تاکسیدرمی کمدی خوبی دارد و مخاطب را به خوبی با خود همراه می‌کند. از بازیگران فیلم باید به مجید صالحی، حسن معجونی، هادی کاظمی، بیژن بنفشه خواه، فرزین محدث و علیرضا مسعودی اشاره کنیم.

داستان فیلم تاکسیدرمی درباره یکی از شاهزادگان پهلوی است و داستان در فضای نزدیک به انقلاب روایت می‌شود. سه شکارچی قصد شکار یکی از گونه‌های نایاب گوزن به نام گوزن زرد ایرانی دارند تا آن را تاکسیدرمی کنند. اما در این میان داستان‌های زیادی اتفاق می‌افتد که دیدن آنها خالی از لطف نیست و فضای کمد‌ی‌ای می‌آفریند.

همچنین بخوانید:
فیلم-آنتیک
تاریخ اکران: جمعه 12 بهمن 1403
ژانر: کمدی
کارگردان: محمدهادی نائیجی
بازیگران: پژمان جمشیدی، بیژن بنفشه خواه
imdb logo
4.2/10
metacritic logo
-
rotten logo
-

فیلم آنتیک یکی از فیلم های جدید ایرانی طنز است که به کارگردانی هادی نائیجی ساخته شد. در این فیلم بازیگران مشهوری همچون پژمان جمشیدی، بیژن بنفشه‌خواه، ستاره پسیانی، آناهیتا افشار، غلامرضا نیکخواه، امیر نوروزی، فرزین محدث علی باقری، مجتبی شفیعی، هادی افتخارزاده، آرش نوذری، لادن ژافه‌وند، یدالله شادمانی، رحمان باقریان، و مهدی قربانی حضور دارنددوه همگی جز بازیگران مطرح طنز ایران هستند. آنتیک در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و با نقدها و حواشی فراوانی روبه‌رو شد. این فیلم تمرکز خود را بر روی مسئله‌ای گذاشت و از آن‌ برای دستمایه طنز استفاده کرد که ممکن است به مذاق عده‌ای خوش نیاید.

داستان فیلم آنتیک درباره دو دله دزد است که بعد از انقلاب با کسادی بازار روبه‌رو شده‌اند. آنها پیش از این آنتیک باز بودند و از این راه معاش خود را تامین نی‌کردند اما درهای باز یک امامزاده سبب می‌شود تا به فکر مسئله دیگری بیافتند‌. بنابراین تصمیم می‌گیرند تا با زدن یک امامزاده تقلبی مردم را فریب داده و پول به جیب بزنند. اما آیا دروغ آنها آشکار نمی‌شود و ماه تا همیشه پشت ابر می‌ماند؟

کلام پایانی

این مطلب به معرفی بهترین فیلم های طنز ایرانی 1404 اختصاص داشت. در سال ۱۴۰۴ چه در اکران فجر و چه اکران‌های سینمایی شاهد آثار طنز زیادی بودیم که نشان می‌دهد فیلمسازان مانند روال سال‌های پیش قصد دارند از این موضوع برای رونق دادن به سینما استفاده کنند. البته یک سری مسائل هم در این میان چالش برانگیز شد. از حضور مکرر برخی از بازیگران در فیلم‌ها گرفته تا پرداختن به‌موضوعات کلیشه‌ای از جمله پاشنه آشیل‌های سینمای کمدی کنونی کشور هستند. نظر شما درباره این آثار چیست؟ فکر می‌کنید عملکرد ژانر طنز ایران طی سال‌های اخیر چگونه بوده است؟ از اینکه ما را در پاراج همراهی کردید، متشکریم‌‌.

نظرات کاربران
هیچ نظری موجود نیست
پربازدیدترین مقالات
پربازدیدترین خبرها
جدیدترین اخبار