بهترین فیلم های فوتبالی جهان برای عاشقان فوتبال
اگر بخواهید در یک کلام ورزش فوتبال را توصیف کنید، بهنظرتان چهچیزی میتواند این ورزش هیجانانگیز و رقابتی را بهطور کامل شرح بدهد. فوتبال قسمت مهمی از زندگی هریک از ما است. در واقع این ورزش نه صرفا به مردها اختصاص دارد و نه میتوان برای آن رده سنی مشخص کرد. این ورزش از تفریحات بومی گرفته تا مسابقات بزرگ، در همهجا حضور دارد و همه افراد بخشی از خاطرات شیرین خودشان را مدیون این ورزش هستند.
خب صحبت در مورد فوتبال را کنار بگذاریم، وقت خاطره سازی در مورد این ورزش است. بنابراین چهچیزی بهتر از یک اثر سینمایی فوتبالی میتواند یک خاطره جذاب را برای هر فردی ایجاد کند؟ همراه این مقاله از بهترین فیلمهای فوتبالی باشید.
بهترین فیلم های فوتبالی
در ادامه با معرفی بهترین فیلم های خارجی درباره فوتبال همراه پارج باشید. همچنین در کنار معرفی فیلم ها، عکس و تیزرهایی از هر عنوان نیز قرار داده شده تا از آنها استفاده کنید.
اگر بخواهید یک نفر را به عنوان اسطوره و برترین فوتبالیست تاریخ نام ببرید، اولین فردی که به ذهن شما خواهد رسید، چه فردی است؟ طرفداران جدید و کم سن و سال دنیای فوتبال و ورزشهای مطرح، ممکن است اسامی زیادی را در ذهن داشته باشند؛ افرادی که این روزها به عنوان فوتبالیست یا سرمربی در تیمهای مختلف دنیا، حضور دارند. اما به عقیده طرفداران قدیمی، پسر طلایی فوتبال یعنی دیگو مارادونا همان فردی است که واقعا شایسته و لایق قرارگیری در جایگاه برترین فوتبالیست تاریخ جهان است. مارادونا در سال 2020 بر اثر حمله قلبی درگذشت، اما یکسال پیش از درگذشتن این فوتبالیست، اثری از او ساخته شد که قطعا این شخصیت دوست داشتنی را تا سالهای سال در ذهن مخاطبان نگه خواهد داشت.
آصف کاپادیا، کارگردان و فیلمنامه نویس اصلی فیلم دیگو مارادونا است که داستان زندگی این بازیگر را به شکل زیبایی در این اثر به نمایش گذاشته است. اگرچه این کارگردان تا پیش از ساخت فیلم دیگو مارادونا، چندان با آثار فوتبالی غریبه نبود و در سال 2015، مستند زندگی کریستیانو رونالدو را تولید کرده بود، که با وجود قرار گیری در ژانر مستند و دور شدن از قالب فیلم، اما همچنان از بهترین آثار مربوط به شاخه فوتبال شناخته میشود.
علیرغم امتیاز بالا و بازخوردهای بسیار خوب این اثر، دیگو مارادونا به علت قرار داشتن در سبک و ژانر ورزشی، نتوانست بازخورد مالی آنچنان چشمگیری را نصیب سازندگانش کند و 2.8 میلیون دلار فروش در سینماهای جهانی، تنها چیزی بود که دست تولید کنندگان فیلم دیگو مارادونا را گرفت. این اثر نسبت به مستند زندگینامه رونالدو، اثری داستانیتر محسوب میشود که در قسمتهای مختلف آن، ویدیوهای بازمانده دیده نشده از دوران طلایی این بازیکن، به نمایش در میآید. جالب است که بدانید ایده اولیه ساخت اثری در مورد زندگینامه دیگو مارادونا، اولین بار در سال 2015 ارائه شد، برههای که احتمالا مربوط به دوران پس از اکران مستند رونالدو بوده و سازندگان برای ساخت یک اثر فوتبالی دیگر، برنامهریزی کردهاند.
بازی زیبا، یک فیلم فوتبالی جدید محسوب میشود که علاوه بر تمرکز بر بخش ورزشی خود، یک اثر اجتماعی مهم را هم به تصویر میکشد. در واقع بخش مهمی از این فیلم به داستان و روایت افراد بیخانمانی اختصاص دارد که برای بهبود وضعیت زندگی خودشان، دست به هر کاری میزنند و این بار سعی میکنند تا با حضور در مسابقات فوتبال بیخانمانها، نقشی مهم را در دنیا ایفا کنند. بازی زیبا یکی از فیلمهای نوظهور در زمینه آثار فوتبالی به شمار میرود که امسال از طریق پلتفرم نتفلیکس عرضه شده و توانست بازخوردهای خوبی را هم کسب کند.
این اثر توسط کشور انگلستان و به کارگردانی تیا شاروک ساخته شده است. با وجود اینکه شاروک کارنامه عظیمی ندارد، اما چندین اثر ساخته شده توسط او، از جمله فیلمهای بسیار خوب در ژانر خود محسوب میشوند و فیلم ایوان منحصر به فرد از کمپانی دیزنی، از ساختههای او محسوب میشود. مایکل وارد در این اثر نقش جوانی به نام وینی را ایفا میکند که توسط یک مربی سابق فوتبال جوانان، به مسابقات جام جهانی بیخانمانها دعوت میشود.
وینی ابتدا به این پیشنهاد، واکنش مثبتی نشان نمیدهد و از پیوستن به این تیم، خودداری میکند. اما دست سرنوشت باعث میشود که این بازیکن توسط این مربی فداکار و دلسوز که مال بردلی نام دارد، رهبری شود و به عنوان یکی از بهترین بازیکنان تیم بیخانمانها وارد عمل شود. تیم بیخانمانها جنگی بزرگ را برای پذیرفته شدن خودشان به عنوان یک قسمت بزرگ از جامعه آغاز میکنند و ندای پایاندهی به بیخانمانی را سر میدهند. گفته میشود که این اثر 125 دقیقهای، بر اساس یک داستان واقعی قابلتوجه از جامجهانی بیخانمانها است.
ادسون آرانتس دو ناسیمنتو یکی از مهمترین و تاریخسازترین اسامی در دنیای بزرگ فوتبال است. اگرچه شاید طرفداران دوآتیشه با شنیدن این اسم او را بشناسند، اما بگذارید این بازیکن شایسته و دوستداشتنی را با لقبی که بر روی او نهادهاند به شما معرفی کنیم. پله بازیکن و نماد فوتبال کشور برزیل. این بازیکن در دهه 50 و 60 میلادی آنقدر در میان خبرها توانست سروصدا ایجاد کند که خیلی زود به عنوان نابغه دنیای فوتبال معرفی شد. فیلم پله: تولد یک افسانه اثری زندگینامهای و فوتبالی است که در مورد داستان زندگی این بازیکن و معجزههای فوتبالی است که او در طول زندگی خودش رقم زده است.
وظیفه ساخت زندگینامه پله بر عهده مایکل و جف زیمبایست بوده است. این دو برادر برای ساخت این فیلم فوتبالی و پرهیجان، با ای. آر. رحمان، آهنگساز فیلم 127 ساعت همکاری داشتهاند. گفته میشود که داستان کلی و وظیفه فیلمنامه نویسی این فیلم نیز برعهده برادران زیمبالیست بوده است. فیلم پله با بودجه بسیار محدودی ساخته شد و در نهایت توانست تا بودجه 2.3 میلیون دلاری را برای سازندگانش تدارک ببیند. اگرچه سخنان مربوط به سازندگان این فیلم تا حدودی نشان میدهد که این اثر بیشتر به خاطر عشق و علاقه سازندگان آن به این بازیکن فوتبال ساخته شده است.
در فیلم پله: تولد یک افسانه، کوین دی پائولا نقش کودکی پله را برعهده داشته است. اگرچه این بازیگر نمایش بسیار خوبی را از خود در اثر زندگینامه پله نشان داد، اما متاسفانه نتوانست باعث حضور بیشتر این بازیگر در دنیای سینما شود.
نکته بسیار جالب در مورد این فیلم، حضور افتخاری و کوتاه او در قسمتی از این اثر است. در واقع سازندگان این اثر نخواستند تا همانند مستندها این بازیکن را در مقابل دوربین قرار دهند یا حداقل ایفای نقش بزرگسالی خودش را به او بسپارند. در عوض قسمتی از فیلم که شخصیت کودکی او در حالی انجام حرکات ماهرانه در لابی هتل است، خود او را میبینیم که نسخه کودکی خودش لبخند میزند. بسیاری این حضور پله را همچون استنلی، نویسنده فیلم های مارول در آثار سینمایی او دانستهاند و به آن احترام میگذارند.
جهان مربوط به ورزش فوتبال، جهانی عظیم و گسترده است و تنها به بازیهای درون زمین منتهی نمیشود. در واقع فوتبال با چند میلیارد هوادار، به عنوان محبوبترین ورزش دنیا شناخته میشود و طبیعی است که با داشتن چنین جایگاهی، یک ورزش پرحاشیه و با مضامین سیاسی نیز شناخته شود. یکی از اصطلاحات مربوط به حوزه فوتبال، اصطلاح هولیگانیسم فوتبالی است و به افرادی اطلاق میشود که به خاطر اتفاقات دنیای فوتبال و پیروزیهای تیمها، به تخریب و آشوب دست میزنند و چهره تاریکی را از خود برجای میگذارند. فیلم خیابان سبز نه در مورد خود فوتبال، بلکه در مورد حواشی مربوط به همین اصطلاح است که باعث شده شاهد اثری متفاوت، نسبت به سایر فیلمهای فوتبالی باشیم.
بازیگر نقش فرودو بگینز از ارباب حلقهها در این اثر نقش مت، دانشجوی رشته روزنامه نگاری در دانشگاه هاروارد را ایفا میکند که به دلیل یافته شدن مقداری کوکائین در اتاقش، از دانشگاه اخراج میشود. اخراج شدن او در ادامه باعث میشود که به پیشنهاد همسر خواهرش، به دیدن یک مسابقه فوتبال برود. اما در نهایت چیزی که از این مسابقه نصیب او میشود، پیوستن مت به گروهی است که شرکت محلی هولیگان فوتبال را اداره میکند. این داستان جذاب در ادامه به شکلی رقم میخورد که مت را وارد مبارزات و جنگهای خیابانی میکند.
فیلم خیابان سبز، اگرچه از نیمه راه، مسیر خودش را از ورزش فوتبال جدا میکند، ولی این اثر به خوبی نشان میدهد که پشت پرده هولیگانیسم و تماشاگر نماهای فوتبال میتواند چه دنیای تاریک و سیاهی را با خود داشته باشد. لئو جورجی، کلر فورلانی، لکسی الکساندر، چارلی هانم و مارک وارن، دیگر بازیگران فیلم خیابان سبز هستند که در این فیلم حضور دارند. این اثر با کارگردانی لکسی الکساندر و در سال 2005 ساخته شده است. فیلم خیابان سبز با وجود فروش بسیار کم 4.33 میلیون دلاری، دنبالههایی را در سال 2009 و 2013 دریافت کرد، که داستان کلی آنها، چندان ارتباطی به موضوع فوتبال ندارد، اما اگر از دیدن قسمت اول این فیلم لذت بردهاید، حتما به سراغ قسمتهای بعدی آن بروید.
در میان بازیکنان و مربیهای اروپا و بهخصوص کشور انگلستان، برایان کلاف از آن دست اسامی است که سخت میشود آن را از ذهن خارج کرد یا به فراموشی سپرد. این مربی انگلیسی به خاطر اخلاق عجیب خودش همیشه در حواشی قرار داشت و همین اتفاقات باعث میشد که در زمان خودش همیشه در سرتیتر اخبار قرار داشته باشد. علیرغم اینکه از این مربی به عنوان یک از بهترینهای فوتبال انگلیس یاد میشود، یک مسئله در طول زندگی حرفهای او وجود دارد که حتی پس از درگذشت او، همچنان در مورد آن بحث و گفتوگو میشود. این مسئله داستان سرمربیگری کوتاه او در باشگاه لیدز یونایتد است که اتفاقات فیلم یونایتد نفرین شده را تشکیل میدهد.
تام هوپر، کارگردان فیلم یونایتد نفرین شده را در اکثر اوقات به خاطر فیلمهای بینوایان و خاک سرخ میشناسند. این کارگردان در سال 2009 با پیتر مورگان همکاری کرد و اتفاقات 44 روزه بین مربیگری برایان کلاف و باشگاه لیدز یونایتد اقتباس کردند. همچنین به خاطر شباهتهای بسیار مایکل شین به این سرمربی، این بازیگر وظیفه مهم ایفای نقش او را در این فیلم سینمایی فوتبالی، برعهده گرفت و بازی زیبا و باورکردنی را به تصویر کشید. سازندگان فیلم یونایتد نفرین شده سعی کردند تا حدودی از سبک طنز و کمدی برای به نمایش درآوردن اتفاقات درون داستان استفاده کنند و جالب است که نتیجه آن بهطرز باورنکردی تاثیرگذار است.
همچنین از میان سایر بازیگران فیلم میتوان هنرپیشههایی را از جمله استیون گراهام، هنری گودمن، تیموتی لئونارد اسپال و کالم مینی اشاره کرد. یونایتد نفرین شده حدود 3 سال پیش از ساخته شدن، توسط دیوید پیس در قالب یک رمان 327 صفحهای نوشته شد و پس از عرضه، خیل عظیمی از مردم کشور انگلستان برای خرید این کتاب هجوم بردند.
با وجود اینکه این رمان دیوید پیس طرفداران بسیار زیادی داشت و جمعیت بلندبالایی برای خرید آن صف میکشیدند، اما وقتی از جانب سینما به این مسئله نگاهی داشته باشیم، متوجه میشویم که فیلم اقتباسی یونایتد نفرین شده نتوانسته تا به اندازه رمان آن محبوبیت پیدا کند. این فیلم با بودجه 6.4 میلیون دلاری ساخته شد، اما وقتی به روی پرده سینما رفت، حتی نتوانست تا بودجه خودش را تامین کند و تنها 4.1 میلیون دلار در گیشه کسب نمود.
انتظار دیدن یک فیلم چینی و به شدت تخیلی، آن هم در فهرست بهترین فیلمهای فوتبالی و ورزشی که معمولا بر مسائل واقعگرایانه تمرکز دارند، تا حدودی عجیب است. اما فیلم فوتبال شائولین نوید یک اثر به شدت سرگرمکننده را میدهد که هم اثر ورزشی بسیار خوبی است و هم از جنبه کمدی و اکشن در جایگاه خوبی قرار دارد. این فیلم در سال 2001، زیر نظر تولیدکنندگان کشورهای هنگ کنگ و چین قرار گرفت و تنها با بودجه 10 میلیون دلار تولید شد. از آنجایی که فوتبال شائولین دارای صحنههای فانتزی و اغراق آمیز از یک فوتبال با چاشنی هنرهای رزمی است، بنابراین بخش مهمی از بودجه ساخت این اثر، به جلوههای کامپیوتری و ساخت صحنههای نمایشی این فیلم اختصاص یافته است.
داستان کلی این فیلم در مورد یک جوان است که سالهای طولانی را در معبد شائولین به عنوان راهب، به خدمت گذاری و عبادت مشغول بوده است. با این حال این جوان در برههای تصمیم میگیرد تا این معبد را ترک کند و برای آینده خودش برنامه بریزد. مسیر زندگی او به گونهای رقم میخورد که به ورزش فوتبال علاقهمند میشود و به همین دلیل میخواهد تا یک تیم فوتبال شگفتانگیز را راهاندازی کند. او از هنر کنگ فو استفاده میکند و به همراه دوستان نزدیکش، یک تیم فوتبال به سبک شائولین تشکیل میدهند.
استیون چو، فیلمساز محبوب هنگ کنگی است که به خاطر فیلمهای سی جی 7 و سفر به غرب شناخته میشود. فوتبال شائولین اثر دیگری از این فیلمساز است که در آن هم در جایگاه کارگردانی و هم در موقعیت نویسندگی قرار داشته است. توجه داشته باشید که بازیگر شخصیت اصلی داستان یعنی سینگ، همان استیون چو است. ژائو وی (بازیگر فیلم دوئل)، دنی چان (هنرپیشه نقش بروسلی در سریال این شخصیت) و سیسیلیا چئونگ، سایر بازیگران این اثر فوتبالی و دیدنی هستند.
علیرغم جذابیتها و علاقه طرفداران به فیلم فوتبال شائولین، این اثر به علت استفاده کردن از مضامین دینی کشور چین، محکوم شد و گفته میشود که تهیهکننده این اثر تا یک سال از هرگونه فیلمبرداری در سرزمین چین محروم شده است. سازندگان تا حدودی استیون چو را مقصر این اتفاق میدانند، چرا که آنقدر بر تصمیم خود برای ساخت فیلم تاکید داشته که اجازه تغییر نام فیلم به "فوتبال کونگ فو" را هم نداده است.
فیلم سینمایی فوتبال فوقالعاده دو نیمه در جهنم، یکی از درجهیکترین و بهترین فیلمهای فوتبالی محسوب میشود که در سال 1961 ساخته شده است. دو نیمه در جهنم همچنین با نام آخرین گل نیز شناخته میشود و علاوه بر جنبه ورزشی و فوتبالی، بر مضامین سیاسی و جنگ نیز تکیه کرده است. این اثر ساخته و پرداخته زُلتان فابری، کارگردان مجارستانی است که خود در آن وظیفه کارگردانی، نویسندگی و طراحی تولید را برعهده داشته است. دو نیمه در جهنم از آن دسته فیلمهایی است که علاوه بر روایت یک داستان بسیار جذاب و تکرار نشدنی، پیغامهایی دارد که نمیتوان بدون توجه به آنها، به تماشای این اثر پرداخت.
گفته میشود داستان کلی این فیلم، به مسابقه فوتبالی مربوط است که در سال 1942 بین اسیران جنگی کشور اوکراین و سربازان آلمانی برگزار میشود. این مسابقه در روز تولد آدولف هیتلر و توسط ارتش آلمان برگزار میشود و برای ارتش آلمان تنها حکم سرگرمی را دارد. با این حال اسرای کشور اوکراین با تمام وجود برای این فوتبال آماده میشوند و به مصاف سربازان آلمانی میروند. رقابت این فیلم درباره فوتبال، رقابتی از جنس جنگ است که در زمین فوتبال به وقوع میپیوندد و مماس بودن داستان این اثر بر واقعیت، دلیل بسیار محکمی است که بخواهیم به سراغ آن برویم و آن را تماشا کنیم.
فیلم 140 دقیقهای دو نیمه در جهنم، ابتدا به صورت داخلی در کشور مجارستان پخش شد و سپس در سال 1962 در کشورهای دیگری از جمله آرژانتین به نمایش درآمد. گفته میشود که حدود 20 سال پس از ساخته شدن این اثر، کشور آمریکا با برداشتی از این فیلم، فیلمی را تحت عنوان فرار به سمت پیروزی (Escape to Victory) تولید کرد. اگرچه فرار به سمت پیروزی هیچ وقت نتوانست به تاثیرگذاری منبع الهام خودش برسد، اما موجب شد تا افراد بیشتری با فیلم دو نیمه در جهنم آشنا شوند.
فیلم یونایتد نفرین شده به علت داشتن نام خود، معمولا مخاطبان اشتباه زیادی را به خود جذب میکند و جمعیت زیادی با این تصور که این فیلم مربوط به تیم منچستر یونایتد است، به سراغ آن میروند. با این حال منچستر یونایتد آنقدر تیم بزرگ و محبوبی است که پای خودش را هم به سینما باز کرده و اثر یونایتد که در سال 2011 ساخته شده، به یکی از داستانهای جالب حول محور این تیم اسطورهای میپردازد. یونایتد اثری درام و تاثیرگذار است که به تیم ساخته شده توسط مت بازبی میپردازد. این تیم بعدها با نام بچههای بازبی شناخته شد و به خاطر پیشرفتشان از مقطع نوجوانان تا تیم اصلی منچستر، اسمشان در تاریخ ثبت شد.
همچون اکثر فیلمهای نامبرده شده در این فهرست، یونایتد نیز اثری است که در کشور انگلستان تولید شده است. کارگردانی و تولید این اثر تحت نظر جیمز استرانگ انجام شده است و جالب است که بدانید کلینت منسل به عنوان آهنگساز فیلم تحسین شده قو سیاه، در تولید این اثر نقش داشته است. یونایتد باوجود بودجه محدود 2 میلیون یورویی خود، به خوبی ساخته شده و اصلا حس و حال یک اثر کوچک با بودجه محدود را به مخاطب انتقال نمیدهد. دیوید تننت، جک اوکانل، کریس چینبال، دوگری اسکات و سم کلفلین از بازیگران حاضر در این فیلم هستند.
جدا از جنبه فوتبالی فیلم یونایتد، احتمالا باید این اثر را در میان فیلمهای تاثیرگذار و تراژدی قرار دهیم. اثر یونایتد در واقع حامل غمگینترین حادثه تاریخ باشگاه منچستر یونایتد است. در واقع در سال 1958، پرواز شماره 609 دچار نقص فنی شد و به همین دلیل به زمین سقوط کرد. این حادثه که با نام سانحه هوایی مونیخ از آن یاد میشود، باعث درگذشت اعضای تیم منچستر، مربیان، برخی از همراهان مهم تیم و تعدادی خبرنگار شد. با وجود گذشت 6 دهه از این حادثه، همچنان این سانحه هوایی یکی از تلخترین اتفاقات تاریخ فوتبال به شمار میرود و فیلم یونایتد، ادای احترامی به درگذشتگان این حادثه است.
بدون شک هرداستانی اگر بخواهد در دل طرفداران فضایی را برای خود اشغال کند، نیازمند پرداخت داستانی قوی و قرارگیری در یک قاب منسجم است. نیمه سوم در حقیقت یک اثر است که مرتبط با آثار ورزشی شناخته میشود، با این حال قدرت سازندگان در ایجاد یک روایت قدرتمند و تاثیرگذار در سراسر فیلم به چشم میخورد. این فیلم فوتبالی افزون بر مانور خود بر بخش فوتبالی، بر جنبههای درام، عاشقانه و حتی مضامین مربوط به جنگ نیز توجه خاصی دارد و همین باعث میشود که در فهرست بهترین فیلم فوتبالی قرار بگیرد.
نیمه سوم عنوانی است که توسط کشور مقدونیه شمالی و با همکاری کشورهای دیگری از جمله آمریکا و جمهوری چک، در سال 2012 ساخته شده است. گفته میشود که نیمه سوم با بودجهای برابر با 2.5 میلیون دلار تولید شده و با توجه به بودجه نهچندان زیاد خودش، اثری قدرتمند و دیدنی محسوب میشود. داستان فیلم نیمه سوم در سال 1941 و در کشور مقدونیه شمالی میگذرد. در شرایطی که زمزمههای جنگ همهجا را فراگرفته است، شخصی به نام دیمیتری در تلاش است تا با استخدام یک مربی آلمانی، تیم راگ تگ را به قویترین تیم کشور تبدیل کنند.
در چنین شرایطی نازیها حمله خودشان را آغاز میکنند و جان مربی تیم در خطر است. به همین دلیل کوستا، یکی از جوانترین فوتبالیستهای این تیم تلاش میکند تا با کمک هم تیمیهای خودش، جان مربیشان را نجات دهند. جالب است که بدانید داستان این اثر همچون فیلم دو نیمه در جهنم، یک اثر اقتباس شده از واقعیت است که نازیان را به خاطر جنایاتشان محکوم میکند. همچنین مربی حاضر در این اثر که رودولف اسپیتز نام دارد، همان مربی یهودی تیم FC مقدونیه است که از نجات یافتگان جریان هولوکاست محسوب میشود.
اگر فکر میکنید که در میان فیلمهای فوتبالی نمیتوان یک اثر لایق و برجسته کلاسیک را یافت، باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید. فیلم معمای استادیوم آرسنال یکی از قدیمیترین فیلمهای مرتبط با فوتبال محسوب میشود که در سال 1939 و دقیقا در برههای متولد شد که صنعت سینما در حال گسترش یافتن بود. این فیلم افزون بر اینکه یک داستان فوتبالی جالب را تعریف میکند، روایت خودش را به مرگ یکی از بازیکنان باشگاه آرسنال اختصاص میدهد و تبدیل به فیلمی رمزآلود در خصوص ورزش فوتبال میشود. این فیلم بدون شک از بهترین فیلمهای فوتبالی محسوب میشود که تنوع خوبی را به این سبک داده است.
این اثر توسط تورولد دیکینسون، یکی از کارگردانان شاخص دهه 30 و 40 میلادی در کشور انگلستان ساخته شده است. این کارگردان برای روایت داستان خودش به سراغ تیم آرسنال میرود و در این اثر به معمای قتل یکی از بازیکنان این تیم میپردازد که در حین مواجهه این تیم با تیم تروجانها (غیرواقعی)، به علت مسمومیت از دنیا میرود. البته این اولین باری نبود که این کارگردان به سراغ فیلم های ورزش محور میرفت و فیلم ورزش پادشاهان به عنوان یکی از آثار سطح بالای این کارگردان، حدود 8 سال قبل از معمای استادیوم آرسنال ساخته شده است.
فیلم معمای استادیوم آرسنال با حضور بازیگران مهمی همچون لسلی بنکس و گرتا گینت ساخته شده و همچنین داستان آن بر اساس یک رمان با همین نام از لئونارد گریبل است. آهنگسازی این اثر برعهده میکلوش روژا، آهنگساز ماندگار و دوستداشتنی آثار کلاسیک بوده است. همچنین در این فیلم چندین بازیکن و اعضای کادر فنی باشگاه آرسنال نیز حضور دارند و از میان آنها میتوان کلیف باستین، بازیکن این تیم و جورج آلیسون، مدیر باشگاه را در نقش اصلی خودشان نام برد.
سخن پایانیبا رسیدن به آخرین کلمات از دهمین فیلم قرار گرفته در فهرست این پادکست بهترین فیلمهای فوتبالی، کم کم وقت آن رسیده است تا از بین تمامی آثار نامبرده، یک مورد را انتخاب کنیم و در اولین فرصت به سراغ آن برویم. قطعا هریک از فیلمهایی که تابدینجا برای شما شرح دادهایم دیدنی و هیجانانگیز هستند، اما اینکه کدام یک میتواند تبدیل به بهترین اثر در این فهرست شود، وظیفهای است که مخاطبان پاراج باید به آن پاسخ بدهند. منتظر نظرات شما پس از تجربه و تماشای این آثار هستیم. به ما بگویید که چگونه یک اثر فوتبالی میتواند فراتر از دنیای فوتبال بدرخشد و به معنای واقعی معجزه کند.