بهترین سریال های پلیسی ایرانی از قدیم تا جدید
0/10
در میان آثار تلویزیونی، ژانر پلیسی یکی از محبوب ترین ژانرها محسوب میشود که از طرفداران زیادی برخوردار است. در این مقاله از وبسایت پاراج قصد داریم تا به معرفی کاملترین لیست سریال های پلیسی ایرانی از قدیم تا جدید بپردازیم.
بهطور کلی سریال های پلیسی همواره بینندگان خاص خودشان را دارد که همه روزه به تعدادشان افزود میشود. در کشور ایران این ژانر در تلویزیون و سینما بسیار مهجور مانده بود، امّا کارگردانهای صاحب سبکی چون مهدی فخیمزاده توانستند تا با ساخت آثاری قابل توجه مخاطبان زیادی را به داستانهای پلیسی جذب نمایند. در این مقاله از وبسایت پاراج به معرفی کاملترین لیست سریال های پلیسی ایرانی از قدیم تا جدید میپردازیم، پس تا انتها همراه ما باشید.
بهترین سریالهای پلیسی ایرانی
بهطور کلی ژانر پلیسی در تلویزیون ایران پس از انقلاب 57 با سریال آینه عبرت کاری از محسن شاهمحمدی استارد خورد. سپس در دهه 80 سریال های پلیسی ایرانی چون خواب و بیدار به نویسندگی و کارگردانی مهدی فخیم زاده موجب رشد این ژانر در تلویزیون شد. استفاده از پرده آبی در این اثر تلویزیونی برای اولین بار باعث خلق صحنههایی به شدت جذاب و مهیج شد. در این بخش از مقاله به بهترین سریال های ایرانی پلیسی از قدیم تا جدید براساس امتیازشان در سایتIMDb میپردازیم. این سریال ها در کنار تصاویر جذاب و تیزرهای تخصصی در اختیار شما قرار میگیرند تا بتوانید به شکلی کامل با آنها آشنا شوید. نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و با حضور در نظرسجی سایت به عنواین مورد پسند خودتان امتیاز دهید.
8.1/10
8.9/10
سریال پلیسی ایرانی جدید پوست شیر در این لیست بهترین محسوب میشود که در سال 1401 آغاز و طی سه فصل و 24 قسمت از شبکه نمایش خانگی پخش شد. این اثر تلویزیونی پلیسی بدون شک یکی از برترین ژانر جنایی ایران تاکنون به شمار میرود که مخاطبان را در زمان تماشا با چالشهای زیادی روبر کرد. داستان پوست شیر درباره فردی به نام نعیم است که پس از 15 سال از زندان آزاد میشود و به دیدار دخترش میرود. دختر نعیم در حین سفر به شمال ربوده میشود و او که به تلاش پلیس خوشبین نیست، خودش مجبور میشود که با دوستان خود رضا و صدرا، به دنبال کشف این ماجرا باشد.
6.7/10
-
سریال مزد ترس یکی از بهترین سریالهای پلیسی ایرانی در زمان خودش بود که در جذب مخاطب و کبفبت ساخت بسیار موفق عمل کرد. این مجموعه تلویزیونی پس از پخش بسیار مورد توجه مخاطبان قرار گرفت. داستان سریال مزد ترس درباره سروان ناصر محمدی (عبدالرضا اکبری) یکی از افراد حرفهای اداره آگاهی است که در مأموریتی، مسئولیت پیگیری قتل یک نوازنده ارکستر سمفونیک را برعهده میگیرد که جسد سوزاندهاش را در محل تخلیه زباله پیدا شده است.
6.5/10
-
خواب و بیدار بدون شک هنوز هم یکی از برترینهای سریال پلیسی ایرانی محسوب میشود که در زمان خودش با استقبال بی نظیری از سوی مخاطبان روبرو شد. این سریال بهواسطه استفاده از پرده آبی، داستانی مهیج و قوی در کنار نقش آفرینیهای درخشان بازیگرانش به یکی از کارهای فاخر پلیسی در قاب تلویزیون مبدل شد. داستان این سریال پلیسی درباره زنی به نام توران (ناتاشا) یک خلافکار حرفهای است که بعد از سالها به ایران برگشته و با فردی به نام عبدالله پلنگ، خلافکاری سابقهدار دست به سرقت مسلحانه میزند.
6.2/10
-
سریال پلیسی و جنایی سرنخ اثری ماندگار از زنده یاد کیومرث پوراحمد است که در سال 1376 از تلویزیون پخش شد. داستان سرنخ ماجراهایی پلیسی بود که بازپرس اصفهانی به نام امیرحسین اوصیا (جهانبخش سلطانی) به همراه مصطفی (بهزاد خداویسی) یک افسر آگاهی سعی در حل آنها دارد. این سریال در زمان پخش بسیار پربیننده بود که در هر قسمت به یک داستان جنایی میپرداخت.
5.5/10
-
این سریال که بیشتر به نام شخصیت پایهای کارگاه علوی (احمد نجفی) شهرت دارد، در سال 1375 از تلوزیون ایران پخش شد. این سریال پس از پخش با استقبال بالایی از سوی مخاطبان روبرو شد و به یکی از برترین سریال های پلیسی ایرانی مبدل گردید. این سریال مضمونی پلیسی و جنایی را در بین سالهای 1308 تا 1314 روایت میکند که در هر قسمت برحسب اتفاقات پیش آمده، کارگاه علوی حالا که از تبعید برگشته به دنبال کشف آنهاست.
4.5/10
-
سریال پلیسی ایرانی حس سوم به کارگردانی مهدی فخیمزاده در سال 1384 از شبکه دو سیما پخش شد. محور اصلی داستان حس سوم درباره زنی است که پس از یک سانحه قدرت بویایی عجیبی پیدا میکند. درواقع او قادر است با حس بویایی خود به صورت تقویت شده بوی مواد مخدر را از فاصلهای دور تشخیص دهد.
4.2/10
4/10
سریال پلیسی ایرانی بیصدا فریاد کن به کارگردانی مهدی فخیمزاده در سال 1386 از شبکه 2 سیما پخش شد. این سریال شاید موفقیت کار قبلی فخیم زاده یعنی خواب و بیدار را بدست نیاورد، امّا در نوع خودش اثری قابل توجه بود. داستان این سریال با مرگ جوانی توسط قرص های تقلبی اکس و برنج شروع میشود. جوان پس از انتقال به یک بیمارستان نظامی بر اثر مصرف قرص های اکس فوت میکند. حال سرهنگ باقری به دنبال مرگ بیمار مامور رسیدگی به این پرونده میشود.
-
-
این مجموعهای تلویزیونی به کارگردانی محسن شاهمحمدی از شبکه 1 سیما پخش میشد که در زمان خودش مخاطبان زیادی داشت. محوریت سریال آینه عبرت حول مشکل مواد مخدر میچرخید که تولید و پخش آن طی سه سال متوالی در 50 قسمت صورت پذیرفت. از مشهورترین قسمتهای این سریال اپیزود برگریزان بود که در 18 قسمت مجزا تولید گردید. به هر حال شاید اگر این سریال حالا پخش شود در جذب مخاطب موفق نباشد، ولی در زمان خودش یکی از پربینندهترین آثار تلویزیونی بود.
-
-
شلیک نهایی سریال تلویزیونی کاری از محسن شاهمحمدی بود که در سال 1373 تولید و 1374 پخش شد. این مجموعه تلویزیونی در زمان پخش بسیار مورد توجه مخاطبان قرار گرفت و داستانش درباره شخصی به نام سرگرد کلانی (داریوش فرهنگ) بود که مامور پیگیری و دستگیری یک باند حرفهای قاچاق مواد مخدر را برعهده داشت. وی متوجه میشود که یکی از دوستان صمیمی خودش به نام جمشید (رضا کیانیان) در این باند مشغول به کار است.
-
-
این سریال پلیسی مهیج کاری از سیروس مقدم درباره فردی به نام رسول دوست میکائیل است که به اشتباه قربانی توطئه اشرار میشود. حال میکائیل (کامبیز دیرباز) پلیس سختکوش و وظیفه شناس برای استقرار نظم و آرامش بیشتر، عزمش را جزم میکند و با تکیه بر حمایتهای مردم شهرش، وارد داستانی معمایی و جنایی میشود. این سریال پلیسی پس از پخش با استقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه شد.
-
-
سریال بازپرس یک نمایش جذاب و پرکشش در ژانر پلیسی-کارآگاهی است که در سال ۱۴۰۲ از شبکه یک سیما پخش شد. این سریال داستان زندگی بازپرس صدرا را روایت میکند که بهطور ناخواسته درگیر یک پرونده پیچیده اقتصادی میشود. صدرا که نمیداند چگونه در این ماجرا گرفتار شده، با جستجو برای سرنخها، به افراد بانفوذ و فسادهای بزرگ پشت پرده میرسد. این سریال تلاشی است برای نشان دادن درگیریهای یک بازپرس در دنیای واقعی و چالشهایی که باید برای برقراری عدالت با آنها مواجه شود. جذابیت این داستان در تعلیق و هیجانی است که از شروع تا پایان در هر قسمت حس میشود.
سریال بازپرس توسط کارگردان باتجربه، احمد معظمی، ساخته شده است. او با هدایت داستانهای پیچیده و کارگردانی صحنههای پُرتنش، موفق به خلق فضایی واقعگرایانه و هیجانانگیز شده است. نویسندگی این سریال را حسین ترابنژاد برعهده داشته، که در طول دو سال تحقیق بر پروندههای واقعی، داستان سریال را به نگارش درآورده است.
بازیگران برجستهای همچون محسن قصابیان، فرهاد قائمیان، محمدرضا شریفینیا، مهدی فخیمزاده، فریبا کوثری، و اندیشه فولادوند در این سریال به ایفای نقش پرداختهاند.
5.1/10
-
سریال گاندو، یک مجموعه تلویزیونی امنیتی و اکشن است که توسط جواد افشار کارگردانی شده و آرش قادری آن را نوشته است. این سریال که فصل اول آن در تابستان ۱۳۹۸ از شبکه ۳ سیما پخش شد، در ۳۰ قسمت به پایان رسید و فصل دوم آن در اسفند ۱۳۹۹ با ۱۳ قسمت به روی آنتن رفت. داستان سریال برگرفته از وقایع واقعی و مستندات امنیتی است و به جاسوسیهای داخلی و خارجی میپردازد. در فصل اول، شخصیتها و اسامی حقیقی تغییر یافته و با نامهای مستعار ظاهر شدهاند، مانند مایکل هاشمیان که بر اساس واقعیتهای مربوط به جیسون رضائیان شکل گرفته است.
5.4/10
7/10
سریال خونسرد یکی از آثار برجسته پلیسی و جنایی سال ۱۴۰۱ است که در میان تولیدات نمایش خانگی ایران مطرح شدهاست. با وجود اینکه برخی منتقدان این سریال را به تقلید از سریال آمریکایی دکستر متهم کردهاند، اما بازی درخشان امیر آقایی در نقش اصلی، آن را از دیگر آثار متمایز کرده است. داستان سریال حول محور دکتر کسری کیا میچرخد که با دوست صمیمیاش، سرگرد طلوعی، همکاری میکند. این همکاری در مقابله با قاچاقچیان اعضای بدن صورت میگیرد، اما دکتر کیا از روشهای خاص و منحصر به فرد خود برای برخورد با جنایتکاران استفاده میکند که ماهیت پیچیدهای به شخصیت او میبخشد.
5.3/10
-
فوق سری یک سریال پلیسی و معمایی است که در سال ۱۳۹۳ به کارگردانی مهدی فخیمزاده ساخته شد و در نوروز ۱۳۹۴ از شبکه یک سیما پخش گردید. این سریال داستان سرهنگ علی نصراللهی (با بازی مهدی فخیمزاده)، مأمور دایره مبارزه با مواد مخدر را روایت میکند که به دنبال دستگیری باندهای مختلف قاچاق مواد مخدر است. در این میان، سرهنگ احمد نادری (با بازی حبیب دهقاننسب) که یکی از فرماندهان ستاد مبارزه با مواد مخدر و دوست و همکار قدیمی نصراللهی است، به برخی گزارشهای مشکوک در مورد فعالیتهای نصراللهی دست پیدا میکند و او را تحت نظر قرار میدهد. حضور عروس نصراللهی با نام باران (با بازی گلناز خالصی) نیز ماجراها را پیچیدهتر کرده و به داستان جنبههای احساسی و درگیرکنندهتری میبخشد. در ادامه داستان، یک حادثه رانندگی سرهنگ نصراللهی را به کما میبرد و سوالات جدیدی درباره واقعیت ماجراهای پیرامون او مطرح میشود.
این سریال تلاش میکند تا در کنار نمایش جنبههای هیجانانگیز و پرماجرای عملیات پلیسی، به پیچیدگیهای روابط انسانی و مشکلات خانوادگی نیز بپردازد. فوق سری با ترکیب لحظات تعلیق، هیجان و لحظات احساسی، تماشاگر را درگیر داستان خود میکند و به خوبی نشان میدهد که چگونه رازها و تصمیمات پنهان میتوانند زندگی شخصیتها را تغییر دهند.
3.8/10
6/10
داستان سریال درباره سرگرد کاوه کیهان (با بازی بانیپال شومون) است که در هر قسمت با پروندههای جنایی جدید و خشن روبرو میشود. او که تخصص ویژهای در حل پروندههای پیچیده دارد، با استفاده از هوش و دقت خود به دنبال سرنخهایی است که نهتنها معماهای جدید، بلکه بخشی از گذشته شخصیاش را هم آشکار میکند. این گذشته که با یک حادثه زلزله در شهر بم گره خورده، سرگرد کیهان را با حقایقی روبرو میکند که زندگی شخصی و حرفهایاش را به چالش میکشد. این پیوند داستانی بین پروندههای جنایی و زندگی خصوصی شخصیت اصلی یکی از عوامل جذابیت این سریال است که باعث میشود مخاطب هر لحظه درگیر شود و منتظر کشف رازهای جدید باشد.
این سریال به کارگردانی سروش محمدزاده و نویسندگی کریم لکزاده ساخته شده است. از بازیگران برجسته سریال میتوان به پوریا پورسرخ، مهشید جوادی، حسام محمودی، ایرج نوذری و حسین پاکدل اشاره کرد. هرکدام از این بازیگران با ایفای نقشهای مختلف، به پویایی داستان و تعلیق آن کمک کردهاند.
3.4/10
-
سریال شهباز محصول سال ۱۴۰۱، به کارگردانی حمیدرضا لوافی و نویسندگی مینا خدیوی، یکی از آثار جدید در ژانر معمایی و پلیسی تلویزیون ایران است. این سریال داستان یک گروه سایبری به نام شهباز را روایت میکند که در تلاش برای مقابله با جرائم سایبری و هکرهای حرفهای هستند. با محوریت زندگی شخصیت اصلی، نجوا، که دختری نخبه در حوزه برنامهنویسی است، ماجراهایی پیچیده پیرامون دنیای دیجیتال و هکهای سایبری شکل میگیرد. نجوا بعد از مرگ مشکوک یکی از دوستان نزدیکش، به یک شبکه خرابکار اینترنتی با نام ارغوان پی میبرد و سعی میکند حقیقت پشت این حادثه را کشف کند. در همین حین، همکاری او با پلیس سایبری (به رهبری حسام) داستانهای مهیجی را به وجود میآورد.
بازیگران سریال شامل آرش مجیدی در نقش حسام (افسر پلیس سایبری)، مهدخت مولایی در نقش نجوا، رضا داودنژاد، علیرضا آرا، و فاطیما بهارمست هستند. هر کدام از این بازیگران با سابقه حرفهای خود، به غنای داستانی و اجرای قوی این سریال کمک کردهاند.
کلام آخردر این مقاله از وب سایت پاراج به معرفی بهترین سریالهای پلیسی ایرانی پرداختیم. البته آثار بیشتری در این بین وجود دارد که ما سعی داشتیم پربینندهترین این سریالها را خدمت شما مخاطبان محترم معرفی نماییم. در این مقاله سعی شد از قدیمیترین تا جدیدترین سریال پلیسی ایرانی در فهرست مذکور قرار بگیرد. به نظر شما جای کدام اثر در این لیست خالیست؟ شما در فهرست مذکور کدام اثر پلیسی را بیشتر دوست دارید؟
امید است مقاله کاملترین لیست سریال های پلیسی ایرانی از قدیم تا جدید برای شما مخاطبین محترم مفید بوده باشد. لطفاً پس از مطالعه کامل این مقاله نظرات شخصی خود را در زمینه بهترین سریال پلیسی ایرانی با ما در وبسایت پاراج به اشترک بگذارید.