رانی موکرجی(Rani Mukerji)
بیوگرافی رانی موکرجی
فیلم و سریال های رانی موکرجی
رانی موکرجی یک هنرپیشه هندی است که در 21 مارس 1978 در بمبئی (مومبای کنونی) به دنیا آمد. پدرش، رام موکرجی نام داشت که کارگردان سابق سینما و یکی از بنیانگذاران استودیو Filmalaya بود. مادرش به نام کریشنا موکرجی، خواننده سابق پلی بک است.
موکرجی علیرغم عضویت والدین و اکثر بستگانش در صنعت فیلم هند، علاقه ای به دنبال کردن حرفه ای در سینما نداشت. موکرجی تحصیلات خود را در دبیرستان Maneckji Cooper در جوهو تکمیل کرد و در رشته علوم خانه از دانشگاه زنان SNDT فارغ التحصیل شد. او یک رقصنده آموزش دیده اودیسی است و در کلاس دهم شروع به یادگیری فرم رقص کرد. به عنوان بخشی از یک سنت سالانه، خانواده موکرجی هر ساله جشنواره دورگا پوجا را در محله حومه سانتاکروز جشن می گیرند. موکرجی در سن 18 سالگی، به دنبال پیشنهاد مادرش مبنی بر اینکه بازیگری را به صورت تجربی دنبال کند، نقشهای اصلی در درام اجتماعی راجا کی عایگی برات، دومین پیشنهاد سلیم خان به او و فیلم بنگالی پدرش بایر فول را پذیرفت که هر دو در اکتبر 1996 اکران شدند.
موکرجی قبل از شروع کار بر روی راجا کی عایگی برات، در موسسه بازیگری روشن تنجا آموزش دید. او در این فیلم قربانی تجاوز جنسی را به تصویر کشید و بازی موکرجی جایزه ویژه ای را در مراسم سالانه جوایز اسکرین برای او به ارمغان آورد. پس از آن برای تکمیل تحصیلات خود به کالج بازگشت.
آثار هنری، جوایز و افتخارت رانی موکرجی
در سال 1998، موکرجی در مقابل امیر خان در فیلم اکشن غلام به کارگردانی ویکرام بهات بازی کرد که اولین موفقیت تجاری او بود. کوچ کوچ هوتا های یک موفقیت برای موکرجی به همراه داشت و برنده هشت جایزه Filmfare از جمله بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد. موکرجی پس از بازی در کمدی های رمانتیک "شورش رو در آوردی" و "یه وقت عاشق نشی"، در کنار سلمان خان و پریتی زینتا در کمدی رمانتیک "هر دلی که عاشق بشه" بازی کرد که نامزدی بهترین بازیگر نقش مکمل زن را در Filmfare برای او به ارمغان آورد. درام عاشقانه Saathiya (همدم) در 2002 نقطه عطفی در حرفه او بود.
او در چهل و هشتمین دوره جوایز فیلم فیر، اولین نامزدی بهترین بازیگر زن را دریافت کرد و جایزه بهترین بازیگر زن منتقدان را دریافت نمود. سال 2003 آغاز موفق ترین دوره در حرفه موکرجی بود. او جایگزین آیشواریا رای شد تا نقش اصلی مقابل شاهرخ خان را در فیلم عاشقانه عزیز میرزا Chalte Chalte بازی کند که دومین جایزه نامزدی بهترین بازیگر زن در Filmfare را دریافت کرد. در پنجاهمین دوره جوایز فیلم فیر، موکرجی هر دو جایزه بهترین بازیگر زن و بهترین بازیگر نقش مکمل زن را از آن خود کرد و تنها بازیگری شد که هر دو جایزه را در یک سال دریافت کرد. وی برنده بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای فیلم یووا (2004) به کارگردانی مانی راتنام بود.
او جایزه بهترین بازیگر زن را برای بازی در فیلم "من و تو" به کارگردانی Kunal Kohli (2004) دریافت کرد، یک کمدی رمانتیک درباره دو فرد سرسخت که در مراحل مختلف زندگی خود با هم آشنا می شوند. یاش چوپرا او را در درام رمانتیک دورهای (Veer-Zaara (2004 انتخاب کرد که بازی او برنده جایزه IIFA برای بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد و نامزدی در همان بخش در Filmfare دریافت کرد. اولین نقش او در فیلم در 2005 در مقابل آمیتاب باچان در فیلم بلک اثر سانجی لیلا بهانسالی بود، درامی درباره مردی الکلی که زندگی خود را وقف آموزش نحوه برقراری ارتباط به یک دختر نابینا و ناشنوا می کند.
بلک برنده چندین جایزه از جمله دو جایزه ملی فیلم و 11 جایزه فیلم فیر شد و او تنها بازیگری شد که جایزه بهترین بازیگر زن را در مراسم اهدای جوایز Filmfare به دست آورد. موکرجی بار دیگر نامزدی بهترین بازیگر زن را در آن سال در Filmfare برای بازی در مقابل آبیشک باچان در "بونتی و بابلی" دریافت کرد که پنجمین همکاری او با یاش راج فیلمز بود. موکرجی با کاران جوهر در "هرگز نگو خداحافظ" (2006) که درامی درباره خیانت بود، دوباره همکاری کرد. این فیلم برای سومین بار متوالی جایزه IIFA را برای بهترین بازیگر زن و ششمین نامزدی بهترین بازیگر زن را در Filmfare به ارمغان آورد.
درام "روبنده ام رنگی شده" به کارگردانی Pradeep Sarkar با بازی موکرجی در نقش یک زن جوان که مجبور می شود به عنوان یک فاحشه کار کند تا از خانواده خود مراقبت نماید. ایفای نقش او هفتمین نامزدی بهترین بازیگر زن را در Filmfare به ارمغان آورد. بازی موکرجی در فیلم سال 2011 "هیچ کس جسیکا را نکشته"، برای او سومین جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن را در فیلم فیر به ارمغان آورد. موکرجی پس از تولد فرزندش، چهار سال از بازی دور بود تا روی دخترش تمرکز کند و توسط همسرش آدیتیا چوپرا متقاعد شد که به بازیگری بازگردد.
او مشتاق بود روی پروژه ای کار کند که تعهدات والدینش را برآورده نماید و آن را در کمدی درام سکسکه (2018) یافت که یکی دیگر از نامزدهای بهترین بازیگر زن را در Filmfare به دست آورد. موکرجی در ادامه در «خانم چاترجی علیه نروژ» (2023) بازی کرد، یک درام درباره یک زن واقعی بنگالی که فرزندانش توسط خدمات رفاهی کودکان نروژی گرفته شدند. موکرجی در چندین تور کنسرت و مراسم اهدای جوایز تلویزیونی شرکت کرده است. اولین تور کنسرت او، "پنج باشکوه" در سال 1999 بود که در آن با بازیگران عامر خان، آیشواریا رای، آکشای خانا و توینکل خانا اجرا کرد. موکرجی در کنار حرفه بازیگری خود با اهداف بشردوستانه نیز مشغول است و در مورد مسائلی که زنان و کودکان با آن روبرو هستند سخن می گوید.
موکرجی توسط Procter & Gamble و NGO حقوق کودک و شما برای سرمایه گذاری مشترک آنها، Shiksha، به عنوان سفیر منصوب شد تا از آموزش کودکان حمایت کند. او در سال 2011 صندوق درمان سکته مغزی را با همکاری انجمن سکته مغزی هند راه اندازی کرد تا هزینه درمان بیماران مبتلا به سکته مغزی را که از نظر مالی محروم هستند، بپردازد.