امیر خان

امیر خان


تولد
یک‌شنبه 23 اسفند 1343 (59 سال)
نام مستعار
Mr. Perfectionist ، Tom Hanks of India ، Ace of Bollywood ، Ace Khan ، Mr. Perfect
قد
171 سانتی متر

بیوگرافی امیر خان

محمد عامر حسین خان، معروف به عامرخان (Aamir Khan)، بازیگر هندی است که در 14 مارس 1965 در بمبئی به دنیا آمد. پدرش به نام طاهر حسین، تهیه کننده سینما بود و مادرش زینت حسین نام داشت. او به عنوان یک بازیگر کودک، در دو نقش فرعی روی پرده ظاهر شد. در سن هشت سالگی در فیلم Yaadon Ki Baaraat (1973) حضور داشت که اولین فیلم ماسالا در بالیوود بود. سال بعد، او نسخه جوان‌تر شخصیت ماهندرا ساندو را در مدوش به تصویر کشید.

فیلم و سریال های امیر خان

همه
همه
سلام ونکی

فیلم 2022

هند

imdb sign6.6
8
لال سینگ چادا

فیلم 2022

هند

imdb sign5.6
6
سوپر استار مخفی

فیلم 2017

هند

imdb sign7.8
-
دنگال

فیلم 2016

هند

imdb sign8.3
-
پی کی

فیلم 2014

هند

imdb sign8.1
9
دهلی بلی

فیلم 2011

هند

imdb sign7.6
-
سه احمق

فیلم 2009

هند

imdb sign8.4
8
اگه بدونی یا نه

فیلم 2008

هند

imdb sign7.4
7
ستاره های روی زمین

فیلم 2007

هند

imdb sign8.3
8.3
فنا

فیلم 2006

هند

imdb sign7.1
-
رنگ فداکاری

فیلم 2006

هند

imdb sign8.1
-
بیوگرافی کامل امیر خان

محمد عامر حسین خان، معروف به عامرخان (Aamir Khan)، بازیگر هندی است که در 14 مارس 1965 در بمبئی به دنیا آمد. پدرش به نام طاهر حسین، تهیه کننده سینما بود و مادرش زینت حسین نام داشت. او به عنوان یک بازیگر کودک، در دو نقش فرعی روی پرده ظاهر شد. در سن هشت سالگی در فیلم Yaadon Ki Baaraat (1973) حضور داشت که اولین فیلم ماسالا در بالیوود بود. سال بعد، او نسخه جوان‌تر شخصیت ماهندرا ساندو را در مدوش به تصویر کشید.

کودکی و نوجوانی عامر خان

عامرخان برای تحصیلات پیش دبستانی خود به مدرسه جی بی پتیت رفت، بعد تا کلاس هشتم در دبیرستان سنت آن، باندرا تحصیل کرد و کلاس های نهم و دهم خود را در مدرسه اسکاتلند بمبئی، مهیم به پایان رساند. او در مسابقات قهرمانی ایالتی تنیس بازی کرد و قهرمان سطح ایالتی شد. او کلاس دوازدهم خود را در کالج Narsee Monjee بمبئی به پایان رساند. عامرخان در شانزده سالگی بطور آزمایشی یک فیلم صامت 40 دقیقه‌ای به نام پارانویا ساخت.

او متعاقبا به یک گروه تئاتر به نام آوانتار پیوست و در آنجا بیش از یک سال در پشت صحنه کار کرد. او اولین حضور روی صحنه خود را با یک نقش کوچک در نمایشنامه گجراتی این کمپانی به نام Kesar Bina در تئاتر Prithvi انجام داد. او در دو نمایش هندی و یک نمایشنامه انگلیسی با عنوان تسویه خانه بازی کرد. پس از اتمام دبیرستان، تصمیم گرفت تحصیل را متوقف کند و به جای آن به عنوان دستیار کارگردان حسین در فیلم های هندی منزل منزل و زبردست کار کند.

فیلم های قدیمی امیر خان

در ابتدا امیرخان در مستندهایی به کارگردانی دانشجویان مؤسسه فیلم و تلویزیون هند بازی کرد. کارگردان کتان مهتا به او پیشنهاد بازی در فیلم تجربی هولی را داد. Raakh، یک تریلر جنایی از Bhattacharya در سال 1989 اکران شد که عامرخان به خاطر بازی در دو فیلم قیامت سه قیامت تک و راخ، جایزه ملی فیلم - جایزه ویژه هیئت داوران و تقدیر ویژه دریافت کرد.

تنها اکران او در سال 1996 فیلم راجا هندوستانی به کارگردانی دارمش درشان بود که این فیلم اولین جایزه فیلم فیر او را برای بهترین بازیگر مرد پس از هفت نامزدی قبلی به ارمغان آورد و به بزرگترین موفقیت سال و همچنین سومین فیلم هندی پرفروش دهه 1990 تبدیل شد. او در سال 2001 فیلم Lagaan را تهیه و بازی کرد و در هفتاد و چهارمین دوره جوایز اسکار نامزد بهترین فیلم خارجی زبان شد.

علاوه بر آن جوایز متعدد هندی مانند جایزه ملی فیلم را دریافت کرد. لاگان علاوه بر نامزدی اسکار، نامزدی جایزه فیلم اروپا برای بهترین فیلم غیر اروپایی را دریافت کرد و در تعدادی از جشنواره‌های بین‌المللی از جمله جشنواره بین‌المللی فیلم برگن، جشنواره بین‌المللی فیلم لیدز، جشنواره فیلم بین‌المللی لوکارنو جوایزی را کسب کرد. عامرخان همچنین دومین جایزه Filmare خود را برای بهترین بازیگر مرد دریافت نمود. موفقیت Lagaan با Dil Chahta Hai در اواخر همان سال ادامه یافت.

این فیلم برنده جایزه فیلم فیر در سال 2001 برای بهترین فیلم منتقدان شد. Rakeysh Omprakash Mehra، Rang De Basanti، اولین فیلم امیر خان در سال 2006 بود. بازی او جایزه بهترین بازیگر مرد از منتقدان فیلم فیر و نامزدی های مختلف برای بهترین بازیگر مرد را برای او به ارمغان آورد. این فیلم به یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های سال تبدیل و به‌عنوان ورودی رسمی هند به اسکار انتخاب شد. همچنین نامزد جایزه بفتا برای بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان در جوایز بفتا انگلستان شد.

فیلم سال 2007 او به نام Taare Zameen Par نیز توسط وی ساخته شد و اولین کارگردانی او را رقم زد. او جوایز فیلم فیر را برای بهترین کارگردان و بهترین فیلم سال 2007 و همچنین جایزه ملی فیلم برای بهترین فیلم رفاه خانواده را دریافت کرد. این فیلم جوایز دیگری از جمله جوایز زی سینما در سال 2008 و چهارمین جوایز انجمن تهیه کنندگان فیلم و تلویزیون آپسارا را به دست آورد.

فیلم های عامر خان

عامر خان در سال 2008 در فیلم قاجینی ظاهر شد. او برای بازی در این فیلم، چندین نامزدی بهترین بازیگر مرد در مراسم مختلف جوایز و همچنین پانزدهمین نامزدی بهترین بازیگر مرد فیلم فیر را دریافت کرد. در سال 2009، او در سه احمق به عنوان Ranchodas Chanchad ظاهر شد. در می 2012، این اولین فیلم هندی بود که به طور رسمی در یوتیوب منتشر شد.

این فیلم برنده شش جایزه Filmfare از جمله بهترین فیلم و بهترین کارگردان، ده جایزه Star Screen، هشت جایزه IIFA و سه جایزه فیلم ملی شد. در خارج از کشور، جایزه بزرگ جوایز Videoyasan ژاپن را برد و نامزد بهترین فیلم خارجی برجسته در جوایز آکادمی ژاپن و بهترین فیلم خارجی در جشنواره فیلم بین‌المللی پکن چین شد. در سال 2016، او در دانگل تهیه کنندگی و بازی کرد و به عنوان کشتی گیر ماهاویر سینگ فوگات انتخاب شد.

دانگل همچنین در چین به یک موفقیت بزرگ در خارج از کشور تبدیل شد، جایی که شانزدهمین فیلم پرفروش تمام دوران، هشتمین فیلم خارجی پرفروش و پرفروش ترین فیلم خارجی غیر هالیوودی بود. در سراسر جهان، این فیلم پنجمین فیلم پرفروش غیرانگلیسی زبان تمام دوران شد و دو جایزه دیگر Filmfare (بهترین فیلم و سومین جایزه بهترین بازیگر مرد) را برای او به ارمغان آورد.

او در سال 2007 کارگردانی و تهیه کنندگی Taare Zameen Par را بر عهده داشت که اولین کارگردانی او را رقم زد. او همچنین در این فیلم نقش مکمل را ایفا کرد. Taare Zameen Par برنده جایزه بهترین فیلم Filmfare در سال 2008 و همچنین تعدادی دیگر از جوایز Filmfare و Star Screen شد. کار عامر خان همچنین بهترین کارگردانی را برای او به ارمغان آورد.

عامر خان در سال 2010، Peepli Live را منتشر کرد که به عنوان ورودی رسمی هند برای هشتاد و سومین بخش بهترین فیلم خارجی اسکار انتخاب شد. در 16 جولای 2012، عامرخان با نخست وزیر و وزیر عدالت اجتماعی و توانمندسازی ملاقات کرد و به دنبال ریشه کنی زباله های دستی در کشور بود. در 30 نوامبر 2011، او به عنوان سفیر برند ملی یونیسف برای ترویج تغذیه کودکان منصوب شد.

دیگر فعالیت های امیر خان

او بخشی از کمپین IEC سازماندهی شده توسط دولت برای افزایش آگاهی در مورد سوء تغذیه است. او همچنین به دلیل حمایت از اهدافی مانند فمینیسم و بهبود آموزش در هند، که مضامین چندین فیلم او هستند، شناخته شده است. عامر خان یکی از بنیانگذاران بنیاد پانی با رائو است. این بنیاد یک سازمان غیرانتفاعی و غیردولتی است که در زمینه پیشگیری از خشکسالی و مدیریت آبخیزداری در ماهاراشترا، هند فعال است.

عامر خان جوایز افتخاری، از جمله دولت هند پادما شری در سال 2003 و پادما بوشان در سال 2010 و دکترای افتخاری توسط دانشگاه ملی اردو آزاد مولانا (MANUU) برای کمک های برجسته اش در سینما و صنعت سرگرمی هند دریافت کرده است. در سال 2011، او دعوت جشنواره فیلم برلین را برای عضویت در هیئت داوران را پذیرفت، زیرا قبلا سه بار از سال 2008 پیشنهاد آنها را رد کرده بود. در سال 2012، او در لیست 100 تایم از تأثیرگذارترین افراد جهان ظاهر شد. در سال 2017، آکادمی علوم و هنرهای تصویری از خان دعوت کرد تا به عضویت آن درآید و او جایزه ای برای "گنجینه ملی هند" از دولت چین دریافت کرد.

جزئیات شخصی
وضعیت تأهل
متأهل
همسر(ها)
رینا دوتا(ا. 1986ج. 2002)|کیران رائو(ا. 2005ج. 2021)
لوگوی پاراج - معرفی فیلم، سریال، انیمه و انیمیشن
پاراج | معرفی فیلم، سریال، بازیگران و عوامل سینما و تلویزیون
وبسایت "پاراج" یک منبع جامع و تخصصی در زمینه معرفی فیلم‌ها، سریال‌ها، انیمه، انیمیشن، مستند و بازیگران سینما، تلویزیون و شبکه خانگی است. پاراج با داشتن یک پایگاه داده گسترده، اطلاعات کاملی از آثار سینمایی و تلویزیونی از جمله ژانر، سال تولید، کارگردان، بازیگران، جوایز، تصاویر، تریلرها، میزان فروش و امتیازات مخاطبان را فراهم می‌کند. علاوه بر این، نقدها و بررسی‌های کارشناسان و کاربران درباره هر اثر نیز در دسترس است، که به شما کمک می‌کند تا قبل از تماشای یک فیلم یا سریال، با دیدگاه‌های مختلف درباره آن آشنا شوید. پاراج همچنین بخشی ویژه برای معرفی بازیگران دارد، که در آن می‌توانید بیوگرافی، فیلم‌شناسی، عکس‌ها، ویدئوها و حواشی مرتبط با هر بازیگر را مشاهده کنید. در کنار همه این موارد جدول پخش هفتگی شبکه‌ها و لیست برگزیدگان جشنواره‌های داخلی و خارجی نیز از دیگر خدمات می‌باشد. به‌روز رسانی مداوم، پاراج را به محلی ایده‌آل برای علاقه‌مندان به دنیای سینما و تلویزیون که به دنبال اطلاعات دقیق و به‌روز درباره آثار محبوب و جدید هستند تبدیل کرده است. علاوه بر این، بخش‌های ویژه‌ای نیز برای اخبار و رویدادهای مهم دنیای سینما و تلویزیون در نظر گرفته شده است تا کاربران همواره در جریان آخرین تحولات باشند.
samandehi
خدمات ارایه شده در پاراج، دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می‌باشد و هرگونه بهره برداری و سوء استفاده از محتوای پاراج، پیگرد قانونی دارد.