بهترین فیلم های رباتی جهان | رباتهای محبوب در سینما
10/10
1 نفریکی از ژانرهای خاص و محبوب سینمای جهان، فیلمهایی با محوریت رباتها هستند. در طول تاریخ آثار سینمایی بسیاری در این ژانر تولید شدهاند که برخی از آنها محبوبیت بسیاری در میان بینندگان پیدا کردند. همچنین دنبالههای بعضی از این فیلمهای سینمایی امروزه نیز تولید میشوند که در ادامه مقاله به آنها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید تا به معرفی فیلم های رباتی سینمای جهان بپردازیم.
استفاده از ایده رباتها در آثار سینمایی به دهه 1920 میلادی برمیگردد. زمانی که آثاری همچون Metropolis برای اولین بار از رباتها در بطن داستان خود استفاده کردند. این موضوع خیلی سریع مورد استقبال بینندگان و دوستداران سینما و تلویزیون قرار گرفت. همین موضوع سبب شد تا استفاده از رباتها در آثار سینمایی رواج پیدا کند و تبدیل به یک تم ثابت در سینمای جهان شود. در طول سالیان، آثار سینمایی، سریالی و انیمیشنهای مختلفی با موضوع رباتها تولید شده است که برخی از آنها تبدیل به ماندگارترین فیلمهای تاریخ نیز شدهاند! در این مطلب از پاراج با ما همراه باشید تا به سراغ بهترین فیلمهای رباتی سینمای جهان برویم و اطلاعات جامع و مختصری از هر کدام در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
بهترین فیلم های رباتی تمام تاریخ
در این بخش از مقاله لیستی از برترین عناوین سینمای جهان در حوزه رباتها برای شما عزیزان آماده کردیم. در ادامه اطلاعات جامعی نظیر خلاصه داستان، نمرات و ستارگان هر یک از فیلمهای معرفی شده، در اختیارتان قرار میدهیم. با ما همراه باشید. عناوین در کنار آلبوم تصاویر و تیزرهای تخصصی به شما ارائه میشود تا بتوانید با تماشای آنها با فضای فیلم بیشتر آشنا شوید. توجه کنید همه این آثار فقط فیلم های رباتی جنگی نیستند و در میان آنها میتوانید آثاری را پیدا کنید که فضایی احساسی دارند و حتی از رتبههای برتر فیلم در جهان هستند.
8.1/10
8/10
اولین فیلمی که در لیست بهترین فیلمهای رباتی جهان قرار دادیم، فیلم سینمایی معروف نابودگر یا همان ترمیناتور با بازی آرنولد شوارتزنگر است. فیلم سینمایی نابودگر برای اولینبار در سال 1984 میلادی اکران شد و خیلی زود تبدیل به یکی از محبوبترین فیلمهای سینمایی در سراسر جهان گردید. محبوبیت این فیلم سینمایی به نوعی زیاد است که حتی امروزه جزء پربازدیدترین فیلمهای سینمای جهان محسوب میشود.
داستان فیلم نابودگر در مورد رباتی است که به نوعی یک سرباز انسانی محسوب میشود. این سرباز انسانی با بازی آرنولد از سال 2029 به سال 1984 فرستاده شده تا جلوی یک ماشین کشتار سایبورگ را که از همان سال به گذشته فرستاده شده را بگیرد. این ماشین کشتار دستور اعدام زنی را دارد که فرزند متولدنشده او کلید نجات بشریت در آینده است. حالا نابودگر باید از عملیات این ماشین کشتار جلوگیری کند و او را نابود کند.
فیلم سینمایی نابودگر با چنان استقبال بینظیری از سوی بینندگان و طرفداران سینما مواجه شد که تولیدکنندگان این فیلم سینمایی، تصمیم به تولید دنباله آن کردند. نابودگر 2 در سال 1991 و قسمت سوم این فیلم سینمایی در سال 2003 منتشر شدند که همچون قسمت اول، بسیار محبوب و پرطرفدار شدند!
7.1/10
7.8/10
فیلم بعدی که در این لیست قرار دادیم، جزء محبوبترین و پربینندهترین فیلمهای اکشن سینما است. تبدیلشوندگان با محوریت رباتهایی در قالب ماشینآلات، برای اولینبار در سال 2007 اکران شد. این فیلم سینمایی با چنان استقبال خوبی از سوی بینندگان مواجه شد که عوامل تولیدکننده تصمیم بر تولید دنباله آن شدند. جالب است بدانید که فیلم رباتیک تبدیلشوندگان به صورت مرتب بعد از سال 2007 تولید شده و آخرین قسمت آن در سال 2017 اکران شده است.
داستان فیلم سینمایی تبدیلشوندگان در مورد یک مبارزه باستانی بین دو نژاد از رباتها یعنی اتوباتهای قهرمان و دسپتیکونهای شیطانی، است. پس از آنکه دسپتیکونها از وجود قدرت نهایی در نزد یک نوجوان زمینی مطلع میشوند، برای دستیابی به آن به زمین سفر میکنند. حالا جان این نوجوان و بسیاری دیگر در خطر است. اتوباتها نیز برای مبارزه با دسپتیکونها و نجات انسانهای بیگناه به زمین میآیند...
8.1/10
8/10
داستان فیلم سینمایی بلید رانر در روزگار آینده رخ میدهد، زمانی که چهار تکرارشونده یک کشتی در فضا را دزدیدهاند تا به زمین بازگردند و خالق خود را پیدا کنند. در این میان یک بلید رانر ماموریت دارد تا این تکرارشوندهها را ردیابی کرده و آنها را نابود کند. فیلم سینمایی بلید رانر به دلیل فیلمنامه و داستان جذابی که دارد در زمان اکران، غوغا به پا کرد. این فیلم سینمایی امروزه نیز یکی از جذابترین فیلمها در ژانر رباتها محسوب میشود و تماشای آن را به همه شما عزیزان پیشنهاد میکنیم.
کارگردان سر ریدلی اسکات و مدیر فیلمبرداری جوردن کروننوت برای دستیابی به افکت معروف چشمان درخشان، از تکنیکی استفاده کردند که توسط فریتز لانگ و فیلمبردارش اوژن شافتان ابداع شده بود و به نام "فرآیند شافتان" شناخته میشود. در این روش، نور از طریق یک تکه شیشه نیمهآینهای که با زاویه ۴۵ درجه به دوربین نصب شده، به چشمهای بازیگران منعکس میشود.
رتگر هاور برای خلق شخصیت خود ایدههای خلاقانه زیادی داشت، مانند لحظهای که کبوتر را میگیرد و نوازش میکند. او همچنین جمله معروف "تمام آن لحظات در زمان گم خواهند شد... مثل اشکها در باران" را بداههگویی کرد. او بعدها "تمام آن لحظات" را برای عنوان زندگینامه خود انتخاب کرد.
7.6/10
7/10
هنگامی که صحبت از فیلم با محوریت ربات باشد، غیرممکن است که از فیلم سینمایی پلیس آهنی نام برده نشود. این فیلم سینمایی ربات های انسانی در سال 1987 اکران و از چنان محبوبیت بالایی در میان مردم برخوردار شد که بازیسازان دست به تولید بازی کامپیوتری آن نیز زدند! داستان فیلم رباتیک پلیس آهنی در یک شهر خیالی به نام دلتاسیتی رخ میدهد، شهری که جرم و جنایت در آن جایی ندارند. در این بین اعضاء شهر پروژه جایگزینی نیروهای پلیس انسانی با رباتها را در دستور کار دارند. اما در جلسه افتتاحیه این پروژه فاجعهای رخ میدهد که صحبت از بازگشت رباتها به میان میآید... . همچنین خوب است بدانید که قسمت دوم فیلم سینمایی پلیس آهنی نیز در سال 1990 منتشر شد اما از محبوبیت قسمت اول خود برخوردار نشد!
7.1/10
7/10
فیلم رباتی بعدی که در لیست بهترین فیلمهای رباتیک سینمای جهان قرار دادیم، فیلم سینمایی من، ربات با بازی ویل اسمیت است که برای اولینبار در سال 2004 منتشر شد. داستان فیلم من، ربات در سال 2035 میلادی رخ میدهد. جایی که یک پلیس تکنوفوبیک بر روی جنایتی تحقیق میکند که ممکن است توسط یک ربات به انجام رسیده باشد. جنایتی که منجر به تهدید بزرگتری برای بشریت شده و آن را به خطر انداخته است. فیلم سینمایی من، ربات یکی از جذابترین عناوین این لیست محسوب میشود که بدون تردید از تماشای آن لذت خواهید برد.
گاردین در مقالهای برای این فیلم مینویسد:
با اینکه فیلم لحظات چشمگیری دارد و تخریبهای گستردهای را به نمایش میگذارد، اما خیلی از بخشهایش شما را به یاد فیلمهای بهتری میاندازد. تصویری که از آینده (شیکاگو، سال 2035) ارائه میدهد، در مقایسه با ایدههای پیچیده گزارش اقلیت خلاقانه نیست و فلاشبکهای آن با استایلی سبز و حبابدار ساخته شده که نمیتوانید آن را با ماتریکس مقایسه نکنید. این فیلم بسیار کمتر از آخرین سفر الکس پرویاس به آینده، یعنی شهر تاریک به یادماندنی است.
7.1/10
6/10
یکی از جذابترین فیلم های رباتی که در سالهای اخیر تولید شده، فیلم سینمایی فولاد ناب است. داستان این فیلم سینمایی در زمان آینده رخ میدهد، جایی که رباتها جایگاهی ثابت در میان بشریت پیدا کردهاند و حالا ورزشی به نام بوکس رباتها راهاندازی شده است. در این میان یک بوکسور قدیمی، رباتی بیمصرف را پیدا میکند اما او بر اساس تجربه خود، احساس میکند که این ربات پتانسیل بالایی در بوکس دارد و با کمی تمرین میتوان به مقام قهرمانی در این مسابقات برسد.
6.9/10
7/10
یکی دیگر از فیلم های رباتی که اخیراً و در سال 2021 اکران شد، فیلم سینمایی فینچ با بازی تام هنکس است. داستان این فیلم سینمایی در دوران پسا آخرالزمان رخ میدهد. رباتی که برای محافظت از سگ محبوب خالقش ساخته شده، حالا در تلاش است تا در مورد زندگی، عشق، دوستی و معنای انسان بودن بیاموزد. فیلم سینمایی فینچ یک درام بینظیر را به شما عزیزان هدیه خواهد داد که غرق در تماشای آن خواهید شد. به هیچوجه تماشای این اثر بینظیر را از دست ندهید.
7.7/10
7.5/10
فرا ماشین با این پرسش جذاب آغاز میشود: آیا ماشینها میتوانند به خودآگاهی برسند و از انسانها فراتر بروند؟ این فیلم علمی-تخیلی هیجانانگیز به کارگردانی الکس گارلند در سال ۲۰۱۴ به تصویر میکشد که چگونه هوش مصنوعی میتواند ابزاری برای آزمایش مرزهای اخلاق و انسانیت باشد.
داستان حول محور کالب (گلیسون)، یک برنامهنویس جوان، میچرخد که به خانه نیتن (آیزاک)، مدیر عامل یک شرکت بزرگ فناوری، دعوت میشود تا روی یک پروژه منحصربهفرد آزمایش انجام دهد: تست تورینگ برای ارزیابی آگاهی آوا (ویکاندر)، یک هوش مصنوعی زننما.
Ex Machina نه تنها یک داستان علمی-تخیلی را روایت میکند، بلکه با طرح پرسشهایی عمیق درباره آگاهی، هویت، و نقش فناوری در آینده انسانیت، مخاطب را به فکر فرو میبرد. فیلم در محیطی سرد و ایزوله، که در هتل زیبای Juvet Landscape Hotel نروژ فیلمبرداری شده، فضایی مناسب برای تنشهای روانشناختی بین شخصیتها ایجاد میکند. الکس گارلند در توصیف آینده در این فیلم گفته که این آینده تنها ده دقیقه دورتر از زمان حال است؛ یعنی اگر فردا شرکتی مثل گوگل یا اپل اعلام کند که ماشینی مثل آوا ساختهاند، تعجب میکنیم، اما شاید نه خیلی زیاد.
فیلم همچنین با موضوعات مرتبط با فلسفه هوش مصنوعی همچون "اتاق چینی" و "تجربه ماری" بازی میکند و از آثار کلاسیکی مانند ۲۰۰۱: ادیسه فضایی الهام گرفته است.
6.7/10
-
فیلم کریتور یکی از آن آثاری است که میخواهد مخاطب را درگیر دنیای پیچیده و هیجانانگیز خود کند، اما به نظر میرسد که در نهایت چیزی بیشتر از یک تجربه بصری غنی و چشمنواز از آن بیرون نمیآید. این فیلم اکشن رباتی، ساخته گارث ادواردز (کارگردان Rogue One: A Star Wars Story)، ترکیب جذابی از زیباییهای سینمایی و مفاهیم عمیق فلسفی است. در حالی که داستان فیلم در مورد جنگ بین انسانها و هوش مصنوعی است، اما در پسزمینه آن، سوالات بزرگتری درباره طبیعت انسان و نقش تکنولوژی در آینده مطرح میشود.
یکی از نکات برجسته در کریتور استفاده هوشمندانه از تکنولوژی برای خلق یک دنیای آیندهنگر است. به لطف کارگردانی ادواردز و تیمش، فیلم به طرز شگفتانگیزی توانسته است یک دنیای پیچیده و غنی بسازد که همزمان میتواند ترس از آینده و زیباییهای آن را به مخاطب نشان دهد. فیلم در سال 2065 میگذرد، زمانی که هوش مصنوعی به شدت در جامعه انسانها نفوذ کرده است، اما پس از یک حمله هستهای که به نام بمب AIشناخته میشود و موجب نابودی میلیونها نفر در لسآنجلس میشود، جوامع غربی تصمیم میگیرند که استفاده از AI را ممنوع کنند. در عین حال، در آسیا این تکنولوژی هنوز مورد استفاده قرار میگیرد و به نوعی بهعنوان یک ابزار در جنگها و سیاستها مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
در مرکز این داستان، جان دیوید واشنگتن نقش جاشوا را ایفا میکند، یک سرباز که در اثر حمله هستهای خانوادهاش را از دست داده و اکنون باید برای یک مأموریت خطرناک به منطقهای در آسیا سفر کند. مأموریت او این است که نیرماتا، خالق اصلی هوش مصنوعی و کسی که مسئول ساخت سلاحهای مرگبار هوش مصنوعی است، را از بین ببرد. اما در حین این مأموریت، جاشوا با یک شبیهسازی انسانی به نام آلفی روبهرو میشود، موجودی که به نظر میرسد کلید پایان جنگ و شاید حتی پایان انسانی را در دست دارد. آلفی که توسط مادلین یونا ویلز بازی میشود، در ابتدا تنها یک ابزار جنگی به نظر میرسد، اما در طول داستان، رابطه جاشوا با او به یکی از مهمترین بخشهای عاطفی فیلم تبدیل میشود.
6.9/10
-
در حاشیه اقیانوس آرام، هیولاها (کایجو) از طریق یک دروازه بعد-فضایی بهنام شکاف از اعماق اقیانوس به دنیا وارد میشوند. به منظور مقابله با این تهدید، انسانها شروع به ساخت رباتهای غولپیکر به نام یاگر میکنند که برای کنترل آنها به دو نفر نیاز است تا ذهنهایشان با هم در یک اتصال مشترک به نام درفتینگ هماهنگ شود. رالی بیکت (با بازی چارلی هانام) که یک خلبان سابق یاگر است و ماکو موری (با بازی رینکو کیکوچی) که یک تازهکار است، در تلاشاند تا آخرین امید بشر را برای مقابله با این تهدید عظیم فراهم کنند.
سینماگرانی همچون دل تورو به ندرت توانستهاند چنین جذابیتی را در دنیای فیلم جنگ ربات های ماشینی خلق کنند. این کارگردان با دقت خاصی که همیشه در خلق جهانهای عجیب و غریب دارد، به یک محیط پساآخرالزمانی و جهان پر از رباتهای غولپیکر و هیولاهای دیوانه میپردازد که یکی از مهمترین جذابیتهای فیلم است. از همان اولین سکانسها، بیننده با دنیای پر از خرابی و رباتهای عظیم آشنا میشود.
چند نفر از منتقدین نسبت به عمق شخصیتها و داستان حاشیه اقیانوس آرام انتقاد کردند. به نظر میرسد فیلم بیشتر به خلق نمایشهای بصری و اکشنهای بیوقفه توجه دارد تا توسعه شخصیتها. شاید اینطور باشد که شخصیتها بیشتر به کلیشهها نزدیک هستند، مثل استاکر پنتاکاست (با بازی ایدریس البا)، افسر با دستهای قوی و قدرت رهبری، یا رالی بیکت که یک قهرمان شکستخورده است که در نهایت به مبارزه برمیگردد. هرچند، دل تورو از این شخصیتها بهرهبرداری درست و با کمترین افتادن در دام قصهگوییهای تکراری کرده است.
سخن پایانیدر این مقاله از پاراج به سراغ رباتها در دنیای سینما رفتیم و تا حدودی تاریخچه این ژانر محبوب را بررسی کردیم. سپس به معرفی تعدادی از بهترین فیلمهای رباتیک در طول تاریخ سینما پرداختیم. در طول متن سعی بر این داشتیم تا اطلاعات جامع، مفید و مختصری از هر یک از عناوین لیست در اختیار شما دوستان قرار دهیم. تاکنون آثار بسیاری در حوزه رباتها در سینمای جهان تولید شدهاند و عناوین معرفی شده در این لیست، بیشک تنها گوشهای از تمام فیلم های رباتیک سینمای جهان هستند. ممنون که در طول مقاله با ما همراه بودید. امیدواریم که این مطلب برای شما عزیزان مفید بوده باشد. لطفاً نظرات و دیدگاههای خود را با دیگر اعضاء پاراج در میان بگذارید.