بهترین وبسایتهای تحلیل و بررسی فیلم در جهان
همه ما در طول روز با افراد بسیاری به گفتگو میپردازیم و در این مکالمه در خصوص مباحث بسیاری صحبت میکنیم؛ فیلمها و سریالها یکی از مهمترین بخشهای این گفتگوها هستند. شناخت منابعی که اطلاعات تحلیلی در مورد آثار سینمایی و تلویزیونی بدهند به ما در این مورد کمک میکند؛ منابعی که چه در مورد فیلم های بروز و ترند و چه در مورد برترین آثار تاریخ سینما نقدهای معتبری را ارائه دهند. سایتهای تحلیل فیلم خارجی یکی از برجسته ترین منابع برای علاقه مندان به فیلم و سریال هستند. همراه این مقاله باشید تا نگاهی داشته باشیم به بهترین وبسایتهای تحلیل و بررسی فیلم در جهان که از نظر پاراج بسیار معتبر هستند.
چرا به سراغ وبسایتهای تحلیل فیلم میرویم؟
در حقیقت این سوال پاسخهای بسیاری خواهد داشت و بسته به مخاطبی که با آن مواجه هستیم، جواب موردنظر نیز میتواند متفاوت باشد. اما با این وجود، دلایلی از جمله آشنایی با کلیت فیلم از جمله خوب یا بد بودن اثر، عمیقتر شدن در دنیای فیلم نامبرده یا بررسی عملکرد فیلم در زمان انتشار، از نکاتی هستند که هر یک از ما را ترغیب میکنند تا به سراغ وبسایتهای مختلف رفته و تا جایی که میتوانیم در مورد فیلم مدنظرمان اطلاعات کسب کنیم. برخی از این وبسایتها مثل Letterboxd و IMDB، چهارچوبهای نمرهدهی منحصر به فرد خود را دارند و برخی دیگر، صرفا به تحلیل و بررسی آثار پرداختهاند.
در بعضی اوقات در میان دوستان، آشنایان یا ترندهای همیشگی اینترنت با فیلمی مواجه میشویم که توانسته دل بسیاری از افراد و حتی آنهایی که با آثار سینما و سریال غریبه هستند را نیز به دست بیاورد. به همین علت اولین کار، دریافت مقداری اطلاعات در مورد این فیلم است. از طرف دیگر بسیاری از ما آنقدر در میان دغدغههای زندگی گرفتار شدهایم که فرصت انجام کارهای بسیاری را در طول روز نخواهیم داشت، چه برسد به زمانی که بخواهیم یک فیلم نهچندان جالب 2 ساعته را ببینیم و عمر خودمان را برای تماشای آن تلف کنیم.
با تمامی این اوصاف، وبسایتهای تحلیل فیلم یک قدم مثبت در دورانی محسوب میشوند که به صورت هفتگی با انتشار تعداد زیادی فیلم از سراسر دنیا مواجه هستیم و به کمک آن میتوانیم بهترین گزینهها را استخراج کنیم. در ادامه میخواهیم به شرح بهترین سایتهای تحلیل فیلم خارجی بپردازیم.
سیبیآر
وبسایت سیبیآر (CBR) را میتوان منبعی عظیم برای هرگونه اطلاعاتی در حوزه فیلم و سریال و صد البته قالبهای دیگری چون بازی، مانگا و کمیک خطاب کرد. جالب است بدانید که نام این وبسایت ارتباط مستقیمی با کمیکبوکها داشته و مخفف Comic Book Resource است؛ به همین دلیل اگر در مورد دنیای سینمایی مارول یا دیسی که اقتباسهای سینمایی از کمیکهای خودشان هستند، به دنبال دریافت اطلاعات بودید، حتما سری به این وبسایت و منابع عظیم آن در این باره بزنید.
وبسایت سیبیآر تنها محدود به آثار کمیکی و برداشتهای سینمایی این دسته از عناوین نیست و اگر بخواهیم آن را صرفا در قالب کمیک بگنجانیم، بدون شک در حق این وبسایت کوتاهی کردهایم. سیبیآر علاوه بر مقالات جذاب و پر تعدادی که به صورت هفتگی منتشر میکند، در اولین زمان به سراغ فیلمهای سینمایی منتشر شده و نقد و بررسی آنها میرود. به دلیل سرعت بالا و همچنین موضوعات جالبی که سایت تحلیل فیلم خارجی سیبیآر به سراغ آنها میرود، وبسایتهای مختلفی از سراسر جهان به ترجمه و استفاده از منابع آن میپردازند و از اطلاعاتی که این منبع در اختیار آنها قرار میدهد، استفاده میکنند.
در کنار تمامی مقالاتی که در وبسایت سیبیآر منتشر میشوند، از جمله دلایل تبدیل شدن سیبیآر به یکی از بهترین سایتهای تحلیل فیلم خارجی، به مقالات برترینهای آن اختصاص دارد که در میان تمامی وبسایتهای حوزه فیلم یکتا است؛ چرا که نویسندگان سیبیآر تلاش میکنند به سراغ مقالاتی بروند که معمولا تا پیش از آن کسی به موشکافی آن نپرداخته است.
گاردین
گاردین (TheGuardian) نام بسیار آشنایی است و حتی در صورتی که چندان میلی به دنبال کردن صفحات اینترنتی آثار سینمایی و سریالی نداشته باشید، به احتمال بسیار زیاد با عنوان این سایت برخورد داشتهاید. گاردین نهصرفا یک وبسایت تحلیل فیلم خارجی ، بلکه یک وبسایت خبری بسیار عظیم است که کاربران میلیونی را از سرتاسر جهان به خود جذب کرده است. در واقع بخش نقد و بررسی آثار سینمایی-سریالی گاردین تنها یکی از قسمتهای مختلف تیم آن است و شاخههای متنوع آن به قسمتهای بسیار زیادی تقسیم میشوند.
گاردین از حدود یک قرن پیش کار خود را به عنوان یک نشریه خبری شروع کرد و اخبار مهم کشور انگلستان را با برچسب منچستر گاردین، به دست خوانندگان خود میرساند. در طی دهههای متمادی، این نشریه بریتانیایی گستردهتر شد و به حدی رشد کرد که یکی از وبسایتهای برتر تحلیل و بررسی فیلمهای سینمایی را به عنوان زیرمجموعه خود دارد. در حال حاضر گاردین یکی از اسامی ثابتی است که نقش مهمی در شکلگیری نمرات رسمی فیلمها در وبسایتهایی از قبیل متاکریتیک یا IMDB دارد. با تمامی این اوصاف، حتی اگر تمایلی به خواندن تحلیلهای هیجانانگیز از این وبسایت ندارید، پیشنهاد میکنیم اخبار سینمای گاردین را هرگز از دست ندهید.
کلایدر
برخلاف دو سایت پیشین که در حوزههای دیگری به غیر از فیلم و سریال مشغول به کار هستند، کلایدر (collider) تمرکز تمام و کمال خود را بر روی این رسانهها قرار داده است. بنابراین وقتی به این وبسایت وارد میشویم، انتظار چیز دیگری به جز اخبار و مقالات حوزه فیلم و سریال را نخواهیم داشت و اگر صرفا به قصد خواندن نقد و بررسیهای مربوط به سینما وارد این سایت شده باشیم، بدون شک از تجربه آن پشیمان نخواهیم شد.
وبسایت کلایدر شروع خود را نه به عنوان یک وبسایت، بلکه در جایگاه یک وبلاگ شروع کرد. علیرغم اینکه وبلاگها در مقایسه با وبسایتها مسیر دشوارتری را در پیش دارند، اما کلایدر تمامی این مشکلات را کنار زده و حال پس از گذشت دو دهه از سال پایهگذاری آن (2005)، میتوان به کلایدر به عنوان یکی از بهترین وبسایتهای تحلیل و بررسی صنعت فیلم و سریال نگاه کرد و از خواندن مقالات بسیار جذاب آن لذت برد. توجه داشته باشید که شرکت Valnet در جایگاه کمپانی مادر نشریههایی مثل CBR، Screen Rant و البته OpenCritic، در سال 2020 اقدام به خرید کلایدر نمود و جای پای خود را بیشتر از قبل به عنوان صاحب اصلی بسیاری از وبسایتهای حوزه سرگرمی محکمتر نمود.
اسکرین رنت
طرفداران دنیای بازی بدون شک وبسایت گیم رنت را به خاطر مقالات و تحلیلهای ویژه آن در حوزه بازیهای ویدیویی خواهند شناخت. این وبسایت قسمتی کوچکتر از پروژه اسکرین رنت (screenrant) است که در حال حاضر به عنوان یکی از زیرمجموعههای Valnet مشغول به کار است. گفته میشود که سایت تحلیل فیلم خارجی اسکرین رنت در حال حاضر بالغ بر 8.5 میلیون دنبال کننده فعال دارد که رقمی بسیار عظیم محسوب میشود و توجه داشته باشید که برای رفع تشنگی این میزان از طرفداران، اسکرین رنت بدون شک مقالات بسیار جذابی را به صورت هفتگی ارائه خواهد داد.
استارت و پایهگذاری اسکرین رنت نیز به سالهای اولیه دهه 2000 باز میگردد و ویک هالترمن جرقه آن را در سال زد. گفته میشود که دفتر رسانه اسکرین رنت ابتدا در ایالت یوتا کشور آمریکا شروع به کار کرد و سعی نمود تا با پوشش دادن رویدادهای مختلف مربوط به حوزه سرگرمی، عللالخصوص رخدادهای دنیای فیلم و سریال، جایگاه خود را تا حد ممکن ارتقا بخشد و در این امر نیز بسیار موفق بود. دست سرنوشت در نهایت موجب شد تا توجه کمپانی Valnet که پیش از این به معرفی آن پرداختیم، به رسانه اسکرین رنت جلب شود و در سال 2015 اقدام به خریداری آن نماید.
آیجیان
چه یک کاربر سرسخت یوتیوبی باشید و چه یک خواننده قهار در سطح گوگل، بدون شک با وبسایت سرخرنگ آیجیان (IGN) آشنایی خواهید داشت. آیجیان در حال حاضر یکی از نامهای بزرگ در صنعت سرگرمی محسوب میشود که نمرات آن تاثیر بسزایی در رفتار مخاطبین خود خواهد داشت. به صورت ساده بخواهیم بگوییم، نام آیجیان موجب میشود که خیل عظیمی از طرفداران به سراغ یک اثر سینمایی یا سریالی بروند، یا اینکه بخواهند به صورت کلی آن را از فهرست آثار آینده خود حذف کنند. جالب است که بدانید نام این رسانه نیز در تاثیر مستقیمی بر بالا رفتن عناوین فیلم و سریال وبسایت راتن تومیتوز خواهد داشت.
بسیاری شاید در نگاه اول بر این تصور باشند که وبسایت IGN یک رسانه متمرکز بر حوزه ویدیوگیم باشد، اما باید بگوییم که در حال حاضر ایجیان آنقدری گسترش پیدا کرده که نهتنها یکی از بهترین سایتهای تحلیل فیلم خارجی محسوب میشود، بلکه با داشتن 250 کارمند در تمامی حوزههای سرگرمی ورود نموده و تاثیر مهمی را با ارائه محتواهای بسیار جذاب، بر روی دنبال کنندگان خود داشته است. از آن جهت که آیجیان تمرکز بسیار بالایی نیز بر تولید محتواهای ویدیویی دارد، بنابراین میتوانید با دنبال کردن صفحه این رسانه در پلتفرم یوتیوب، مقالات تحلیل و بررسی فیلمهای IGN را به شکل تصویری و هیجانانگیز تجربه کنید.
متاکریتیک
وبسایت متاکریتیک (Metacritic) نیز همچون سایتهای IMDB و راتن تومیتوز بر روی ارائه نمرهدهی به آثار مختلف تمرکز دارد و در آن میتوان با دیدن میانگین نمراتی که به یک اثر سینمایی یا سریالی داده شده، تاحدودی در مورد خوب یا بد بودن آن اطلاعات کسب نمود. با این حال متاکریتیک در مقایسه با سایت آیامدیبی یک قدم جلوتر رفته و نقدهای منتقدین و مخاطبین را در اختیار خوانندگان قرار میدهد تا بتوانند بیشتر و بهتر در مورد فیلم موردنظر اطلاعات کسب کنند. معیارهای امتیازدهی Metacritic شباهتهای زیادی به معیارهای امتیازدهی IMDB دارد، اما با این حال ما شاهد رای داوران در این قسمت هستیم که نقش مهمی را ایفا میکند.
در این وبسایت دو قسمت مهم وجود دارد که به رایهای داوران (منتقدین) و کاربران اختصاص داده شده است. رایهای داوران معمولا از اهمیتی بهنسبت بیشتر در قیاس با رایهای مخاطبین برخوردار هستند، اما با این حال زمانی که با یک اثر کمتر شناخته شده طرف هستیم که داوران نسبت به آن توجه داشتهاند، این رای کاربران است که میتواند همچون راهنمایی در دل تاریکی برای خوانندگان عمل کند. در سایت متاکریتیک افراد مختلف میتوانند علاوه بر دادن نمره موردنظر خود (از 10 نمره)، به تحلیل و بررسی آن بپردازند و متن خود را در کنار نمره داده شده منتشر کنند و به همین دلیل ما در وبسایت متاکریتیک شاهد تعداد بسیاری از نقدها و تحلیلهای کوچک برای یک اثر سینمایی یا سریالی هستیم.
سخن پایانینمیتوان در دنیای حال حاضر بود و توجهی به جذابیتهایی که سینمای کنونی ارائه میدهد، نداشت. سینما تقریبا تبدیل به جزئی از زندگی هریک از ما شده و ما آن را به عنوان یک سرگرمی هفتگی یا حتی روزانه انتخاب کردهایم و از آن لذت میبریم. با این حال توجه بهترین سایتهای تحلیل فیلم خارجی میتواند یک قدم مهم در این روند باشد و ما را به آشنایی و شناختن آثار جدیدتر راهنمایی کند و یک درب جدید به سمت بهترینهای دنیای سینما را به سوی ما باز کند. همچنین اگر به دنبال نقد برترین آثار سینمایی و تلویزیونی به زبان فارسی هستید ،ما در بخش نقد پاراج مهمترین فیلم و سریال های روز را برای علاقه مندان تحلیل میکنیم.