پارسا پیروزفر
بیوگرافی پارسا پیروزفر
فیلم و سریال های پارسا پیروزفر
پارسا پیروزفر بازیگر، کارگردان تئاتر و نمایشنامه نویس ایرانی است که در 22 شهریور 1351 در تهران به دنیا آمد. او در دبیرستان در رشته ریاضی و فیزیک تحصیل کرد. پارسا پیروزفر دارای مدرک کارشناسی نقاشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است و در سال 1374 در دوره های بازیگری در آکادمی هنرهای نمایشی استاد سمندریان شرکت کرد.
وی طی سال های 1371 تا 1375 در زمینه صداپیشگی فعالیت داشت و در نمایش های رادیویی و برنامه نمایش کودکان به صورت نوار کاست نیز همکاری داشته است. پارسا پیروزفر در سال های 1386، 1389 و 1390، به تدریس بازیگری در مدرسه فیلمسازی و پژوهش های سینمایی هیلاج پرداخت.
فیلم های پارسا پیروزفر
او بازیگری خود را در سال 1373 در نقش شیخ سالک که نقشی کوتاه در فیلم پری به کارگردانی داریوش مهرجویی بود، آغاز کرد. او در همان سال، همزمان با تحصیل در رشته نقاشی، متد استانیسلاوسکی را نزد مهین اسکویی، کارگردان، مدرس تئاتر و مترجم نمایشی فراگرفت.
از فیلم های سینمایی که پارسا پیروزفر در آنها نقش آفرینی کرد می توان تی تی: آیدا پناهنده 1398، مست عشق: حسن فتحی ۱۳۹۸، بی حسی موضعی: حسین مهکام 1397، شکاف: کیارش اسدی زاده ۱۳۹۳، زندگی جای دیگریست: منوچهر هادی 1392، اینجا بدون من: بهرام توکلی 1389، اسب حیوان نجیبی است: عبدالرضا کاهانی 1389، شبانه روز: کیوان علیمحمدی و امید بنکدار ۱۳۸۸، نقاب: کاظم راست گفتار ۱۳۸۳، زن زیادی: تهمینه میلانی 1383، وقت چیدن گردوها: ایرج امامی ۱۳۸۱، دختری به نام تندر: حمیدرضا آشتیانی پور ۱۳۷۹، اعتراض: مسعود کیمیایی 1378، دختران انتظار: رحمان رضایی ۱۳۷۸، مرسدس: مسعود کیمیایی ۱۳۷۶، ضیافت: مسعود کیمیایی 1374 و مجسمه: ابراهیم وحیدزاده 1371 را نام برد.
تئاترهای پارسا پیروزفر
در سال 1376 در نقش هیکارو در نمایش بانو آئویی اثر یوکیو میشیما به کارگردانی بهرام بیضایی بازی کرد که دومین حضور رسمی اش در تئاتر به عنوان بازیگر رقم خورد. او نمایشنامه هنر اثر یاسمینا رضا را در سال ۱۳۸۰ کارگردانی کرد و به روی صحنه برد. تئاتر هنر اولین کارگردانی پیروزفر بود. در سالهای ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ به تدریس بازیگری در موسسه فرهنگی و هنری کارنامه و همچنین تدریس کلاسهای فوقالعاده بازیگری در دانشگاه علامه طباطبایی پرداخت.
پارسا پیروزفر در سال 1394، نمایش 8 اپیزودی ماتریوشکا را که بر اساس داستان های کوتاه آنتون چخوف ترجمه کرده و نوشته بود، در قالب نمایش های کوتاه و مرتبط، به صورت تک نفره اجرا کرد. نمایش ماتریوشکا پنجمین کار وی در مقام کارگردانی بود که به مدت دو سال در شهرهای مختلف آمریکا و کانادا مانند لس آنجلس، سن دیگو، برکلی، مونترآل و ونکوور با استقبال زیادی روی صحنه رفت.
پارسا پیروزفر برای بازی در نمایش ماتریوشکا تندیس زرین بهترین بازیگر مرد در بخش بین الملل سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر در سال 1395 را دریافت کرد. پارسا پیروز فر تئاترهای بسیاری را کارگردانی و بازی کرد که از آنها می توان به ملاقات 1397 کارگردان: پارسا پیروزفر، بینوایان 1397 کارگردان: حسین پارسایی، یک روز تابستانی 1397 کارگردان: پارسا پیروزفر، ماتریوشکا 1396-1394 کارگردان: پارسا پیروزفر، بر پهنه دریا 1393 کارگردان: پارسا پیروزفر، سنگ ها در جیب هایش 1392 کارگردان: پارسا پیروزفر، خدای کشتار 1391 کارگردان: پارسا پیروزفر، گلن گری گلن راس 1390 کارگردان: پارسا پیروزفر، بانو آرایی 1377 کارگردان: بهرام بیضایی و بینوایان 1376-1374 کارگردان: بهروز غریب پوراشاره کرد.
سریال های پارسا پیروزفر
او در سریال در پناه تو به کارگردانی حمید لبخنده در سال 1374 و همچنین در مجموعه در قلب من در 1377 به خوبی درخشید. پارسا پیروز فر در سال 1388 برای بازی در سریال در چشم باد به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی، کاندید تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول مرد از دوازدهمین جشن دنیای تصویر شد. او همچنین در سریال یاغی به کارگردانی محمد کارت که در سال 1400 در شبکه نمایش خانگی منتشر شد نیز بازی ماندگاری از خود بر جا گذاشت.
جوایز و افتخارات پارسا پیروزفر
وی در سال 1382 برای نقش آفرینی در فیلم مهمان مامان به کارگردانی داریوش مهرجویی برنده تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و کاندید سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از جشنواره فجر شد. پارسا پیروزفر برای بازی در سریال در چشم باد 1389، برنده جایزه بهترین بازیگر مرد از دید مخاطبان از شبکه جهانی جام جم شد. او برای حضور در فیلم اشک سرما 1385، برنده جایزه بهترین بازیگر خارجی مرد از دید مخاطبان از پانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم 'خروس زرین و صد گل' کشور چین بود.
وی در 1384 برای فیلم اشک سرما برنده جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلمهای آسیایی دهلی نو و همچنین نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مرد از هشتمین جشن خانه سینما شد. پیروزفر برای نقش آفرینی در فیلم اعتراض 1379، نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از جشن خانه سینما بود. او برای فیلم شیدا 1379، نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشن خانه سینما شد.