شکایت علیه کپی‌رایت خارجی سوپرمن رد شد

انتشار: 5 اردیبهشت 1404 22:53
مطالعه : 2 دقیقه
پاراج-
شکایت علیه کپی‌رایت خارجی سوپرمن رد شد

یک قاضی فدرال در آمریکا شکایتی را که علیه شرکت برادران وارنر (Warner Bros) در خصوص حق کپی‌رایت شخصیت «سوپرمن» (Superman) در ۱۰ کشور خارجی مطرح شده بود، رد کرد. قاضی حکم داد که دادگاه‌های فدرال ایالات متحده صلاحیتی برای رسیدگی به این اختلاف ندارند.  

جزئیات شکایت و حکم دادگاه فدرال

مارک پیری (Mark Peary)، برادرزاده جو شوستر (Joe Shuster)، یکی از خالقان سوپرمن، در ماه ژانویه شکایتی را علیه استودیو برادران وارنر و شرکت تابعه آن دی‌سی کامیکس (DC Comics) تنظیم کرده بود. او استدلال می‌کرد که وراث شوستر حق دارند طبق قوانین برخی کشورها (از جمله بریتانیا، کانادا و ایرلند)، واگذاری حق کپی‌رایت سوپرمن را لغو کنند (بر اساس قانون بریتانیا، ۲۵ سال پس از مرگ شوستر در سال ۱۹۹۲، یعنی در سال ۲۰۱۷). وکیل پیری، مارک توبروف، با استناد به کنوانسیون برن (معاهده بین‌المللی کپی‌رایت)، معتقد بود دادگاه‌های آمریکا صلاحیت رسیدگی به این موضوع را دارند. اما وکلای برادران وارنر استدلال کردند که کنوانسیون برن در دادگاه فدرال قابل اجرا نیست و مسئله کپی‌رایت سوپرمن پیشتر حل و فصل شده است. روز پنجشنبه (۲۴ آوریل / ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)، قاضی منطقه‌ای ایالات متحده، جسی فورمن (Jesse Furman)، با این استدلال که دادگاه صلاحیت موضوعی برای رسیدگی به حقوق وراث تحت قوانین خارجی را ندارد، این پرونده را مختومه اعلام کرد. او نوشت:  

دادگاه نتیجه می‌گیرد که فاقد صلاحیت موضوعی برای رسیدگی به این پرونده است؛ بنابراین پرونده باید مختومه شود و مختومه می‌شود.

درخواست وکیل پیری برای صدور قرار منع موقت جهت جلوگیری از اکران فیلم جدید «سوپرمن» در کشورهای مورد بحث نیز به دلیل رد شدن اصل شکایت، منتفی اعلام شد.  

اقدام جدید در دادگاه ایالتی

با این حال، به نظر می‌رسد این پایان ماجرا نیست. مارک پیری و وکیلش صبح امروز، جمعه (۲۵ آوریل / ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴)، شکایتی تقریباً یکسان را در دادگاه ایالتی نیویورک ثبت کردند. هدف این شکایت جدید همچنان صدور حکمی است که به طور بالقوه می‌تواند در اکران بین‌المللی فیلم جدید «سوپرمن» به کارگردانی جیمز گان (James Gunn) و با بازی دیوید کورنسوت (David Corenswet) که برای ۱۱ ژوئیه ۲۰۲۵ (۲۰ تیر ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی شده، اختلال ایجاد کند.

پیشینه اختلافات حقوقی سوپرمن

حق کپی‌رایت شخصیت سوپرمن، که توسط شوستر و جروم سیگل در سال ۱۹۳۸ تنها به قیمت ۱۳۰ دلار فروخته شد، دهه‌ها موضوع اختلافات و دعاوی حقوقی پیچیده بوده است. در سال ۲۰۱۳، دادگاه تجدیدنظر ناحیه نهم ادعای وراث شوستر در مورد حق کپی‌رایت در آمریکا را رد کرد، زیرا خواهر شوستر پس از مرگ او در سال ۱۹۹۲، تمام حقوق را واگذار کرده بود. وکیل پیری معتقد است آن حکم شامل حقوق بین‌المللی نمی‌شود. (شخصیت سوپرمن در سال ۲۰۳۴ وارد مالکیت عمومی خواهد شد).

منبع: ورایتی (Variety)

Sources and related content

نظرات کاربران
هیچ نظری موجود نیست
پربازدیدترین مقالات
پربازدیدترین خبرها
جدیدترین مقالات
    شکایت علیه کپی‌رایت خارجی سوپرمن رد شد - پاراج