بیوگرافی رویا نونهالی
رویا نونهالی، زادهٔ ۲۴ بهمن ۱۳۴۱ در تهران، بازیگر و کارگردان برجستهٔ تئاتر، سینما و تلویزیون ایران است. او با ایفای نقشهای ماندگار در آثاری چون سریال «خواب و بیدار» (۱۳۸۱) و فیلم «بوی کافور، عطر یاس» (۱۳۷۸) به شهرت رسید. نونهالی با تحصیلات در رشتهٔ نقاشی از دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران، توانست تلفیقی هنرمندانه از هنرهای تجسمی و نمایشی را در کارنامهٔ خود به نمایش بگذارد.
زندگینامه کامل رویا نونهالی
رویا نونهالی، زادهٔ ۲۴ بهمن ۱۳۴۱ در تهران، بازیگر و کارگردان برجستهٔ تئاتر، سینما و تلویزیون ایران است. او با ایفای نقشهای ماندگار در آثاری چون سریال «خواب و بیدار» (۱۳۸۱) و فیلم «بوی کافور، عطر یاس» (۱۳۷۸) به شهرت رسید. نونهالی با تحصیلات در رشتهٔ نقاشی از دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران، توانست تلفیقی هنرمندانه از هنرهای تجسمی و نمایشی را در کارنامهٔ خود به نمایش بگذارد.
اصالت خانوادگی او به روستای تاکر در بخش بلدهٔ شهرستان نور استان مازندران بازمیگردد. نونهالی در خانوادهای متدین و پرعشق پرورش یافت و این عشق به خانواده و هنر را از والدین خود به ارث برد. او در مدرسهٔ ژاندارک تهران تحصیل کرد و سپس وارد دانشگاه تهران شد تا در رشتهٔ نقاشی به تحصیلات عالیه بپردازد.
ورود نونهالی به سینما با فیلم «یار در خانه و...» (۱۳۶۶) به کارگردانی خسرو سینایی رقم خورد. اما نقطهٔ عطف کارنامهٔ سینمایی او بازی در فیلم «بوی کافور، عطر یاس» (۱۳۷۸) به کارگردانی بهمن فرمانآرا بود که برایش جوایز متعددی را به ارمغان آورد.
در تلویزیون، نونهالی با ایفای نقش «ناتاشا» در سریال «خواب و بیدار» (۱۳۸۱) به کارگردانی مهدی فخیمزاده، به اوج شهرت رسید. این نقش، چهرهای متفاوت از او به نمایش گذاشت و تحسین منتقدان و مخاطبان را به همراه داشت. او همچنین در سریالهای دیگری چون «ساعت شنی» (۱۳۸۶) و «ملکه گدایان» (۱۳۹۹) به ایفای نقش پرداخته است.
نونهالی در طول فعالیت هنری خود، جوایز و افتخارات متعددی کسب کرده است. او رکورددار دریافت تندیس حافظ به عنوان بهترین بازیگر زن درام از جشنوارهٔ حافظ است. همچنین در سی و پنجمین دورهٔ جشنوارهٔ فیلم فجر (۱۳۹۵) عضو هیئت داوران بخش سودای سیمرغ بود و در بیست و دومین جشنوارهٔ بینالمللی قصهگویی نیز به عنوان داور حضور داشت.
در سالهای اخیر، نونهالی به عنوان یکی از داوران برنامهٔ استعدادیابی «عصر جدید» در تلویزیون حضور یافت و با نگاه دقیق و هنرمندانهٔ خود، نقش مؤثری در شناسایی استعدادهای نوظهور ایفا کرد.
جوایز و افتخارات رویا نونهالی
از جوایز و افتخارات رویا نونهالی می توان به برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن درهفتمین دوره جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۶۷ برای عروسی خوبان، برنده تندیس طلایی بهترین بازیگر زن جشنواره رامی ین فرانسه در ۱۹۹۷ برای فصل پنجم، برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم زن در هجدهمین دوره جشنواره فیلم فجر در سال برای ۱۳۷۸ بوی کافور، عطر یاس، برنده تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل زن چهارمین جشن خانه سینما در سال ۱۳۷۹ برای بوی کافور، عطر یاس، نامزدی بهترین بازیگر زن چهارمین جشن دنیای تصویر در ۱۳۷۹ برای بوی کافور عطر یاس، نامزدی تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول زن در ششمین جشن خانه سینما در ۱۳۸۱ برای زندان زنان، برنده بهترین بازیگر زن درام تلوزیونی در هفتمین جشن حافظ در ۱۳۸۲ برای خواب و بیدار، نامزدی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن بیست و دومین دوره جشنواره فیلم فجر در ۱۳۸۲ برای هم نفس، برنده بهترین بازیگر نقش اول زن در نهمین جشنواره دنیای تصویر در 1383 برای ماهی ها عاشق می شوند، نامزدی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در بیست و سومین دوره جشنواره فیلم فجر 1383 برای ماهی ها عاشق می شوند، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در بیست و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر در ۱۳۸۴ برای عصر جمعه، نامزدی تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول زن در نهمین جشن خانه سینما در ۱۳۸۴ برای ماهیها عاشق میشوند، نامزدی تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول زن در دهمین جشن خانه سینما در ۱۳۸۵ برای عصر جمعه، نامزدی تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول زن در دوازدهمین جشن خانه سینما در ۱۳۸۷ برای خاک آشنا، برنده بهترین بازیگر زن در هجدهمین جشن دنیای تصویر در ۱۳۹۷ برای شهرزاد و برنده بهترین بازیگر زن به عنوان زن الهام بخش جشنواره فاستیگوس آمریکا در ۱۳۹۷ برای فیلم کوتاه هایلایت اشاره کرد.
زندگی شخصی او نیز با هنر گره خورده است. نونهالی با رامین حیدری فاروقی، مستندساز و کارگردان، ازدواج کرده و حاصل این ازدواج دختری به نام خاتون است.
رویا نونهالی با تلفیق هنرهای تجسمی و نمایشی، توانسته است کارنامهای پربار و متنوع در عرصهٔ هنر ایران رقم بزند و همچنان به عنوان یکی از چهرههای تأثیرگذار و ماندگار در این حوزه شناخته میشود.