کتایون ریاحی

کتایون ریاحی


تولد
یک‌شنبه 10 دی 1340 (62 سال)
تریلر رسمی سریال شب دهم

بیوگرافی کتایون ریاحی

کتایون ریاحی بازیگر ایرانی است که در 10 دی 1340 در تهران به دنیا آمد. او دارای مدرک کارشناسی ادبیات و انسان شناسی است. او فعالیت هنری خود را با نویسندگی برای کودکان آغاز کرد و با فیلم «خبرچین» به سینما آمد اگرچه ساخت این فیلم ناتمام ماند و او برای ایفای نقش در پاییزان انتخاب شد.
تریلر رسمی سریال شب دهم

تریلر رسمی سریال شب دهم

تریلر رسمی سریال یوسف پیامبر

تریلر رسمی سریال یوسف پیامبر

تریلر رسمی سریال جیران

تریلر رسمی سریال جیران

فیلم و سریال های کتایون ریاحی

همه
همه
دعوت

ایران

imdb sign5.2
-
یوسف پیامبر

سریال 1387

ایران

imdb sign7.5
7.5
شب دهم

ایران

imdb sign6.7
-
بیوگرافی کامل کتایون ریاحی

کتایون ریاحی بازیگر ایرانی است که در 10 دی 1340 در تهران به دنیا آمد. او دارای مدرک کارشناسی ادبیات و انسان شناسی است. او فعالیت هنری خود را با نویسندگی برای کودکان آغاز کرد و با فیلم «خبرچین» به سینما آمد اگرچه ساخت این فیلم ناتمام ماند و او برای ایفای نقش در پاییزان انتخاب شد.

سریال های کتایون ریاحی

کتایون ریاحی با بازی در مجموعه تلویزیونی پدرسالار به کارگردانی اکبر خواجویی در سال 1372 شناخته شد و به دنبال آن با سریال های روزهای زندگی (1377)، پس از باران (1378) و شب دهم (1380) بود که خود را به عنوان یک بازیگر توانا ثابت کرد و به شهرت فراوان دست یافت. ریاحی با بازی در نقش زلیخا در یوسف پیامبر (1387-1383) توجه بسیاری را به خود جلب کرد.

فیلم های کتایون ریاحی

ریاحی همچنین در تعدادی فیلم از جمله غریبه (1366)، آپارتمان شماره 13 (1369)، ماه مهربان (1374)، روشن تر از خاموشی (1382) و دعوت (1387) ظاهر شده است. تعدادی از فیلم های سینمایی که ریاحی در آنها نقش آفرینی کرد می توان به دعوت: ابراهیم حاتمی‌کیا 1387، این زن حرف نمی‌زند: احمد امینی 1381، لاک‌پشت: علی شاه‌حاتمی 1375، ماه مهربان: قاسم جعفری 1374، حکایت آن مرد خوشبخت: رضا حیدرنژاد 1369، آخرین لحظه: فرخ انصاری بصیر 1367 و غریبه: رحمان رضایی 1366 اشاره کرد. ریاحی در مجموعه های تلویزیونی مانند یوسف پیامبر: فرج اله سلحشور1387–1383، شب دهم: حسن فتحی 1380، پس از باران: سعید سلطانی، 1379– 1378، روزهای زندگی: سیروس مقدم، ۱۳۷۸–۱۳۷۷، فردا دیر است: حسن فتحی، ۱۳۷۷–۱۳۷۶، بازگشت پرستوها: ابوالقاسم طالبی 1376، پهلوانان نمی‌میرند: حسن فتحی: 1374، همسایه‌ها: حسن فتحی ۱۳۷۲ و دردسر: مجید ماهیچی 1371 حضور داشت.

جوایز و افتخارات کتایون ریاحی

بسیاری از منتقدان معتقدند که ریاحی بهترین بازی را در فیلم شام آخر به کارگردانی فریدون جیرانی در سال 1380 ارائه داده است، نقشی که نامزدی بهترین بازیگر زن از بیستمین جشنواره جهانی فیلم فجر را به همراه داشت. بازی فوق العاده او در فیلم این زن حرف نمی زند (1381) جایزه بهترین بازیگر زن را در هفتمین جشن سینمای ایران به ارمغان آورد.

او جوایز مختلفی از جمله سه جایزه حافظ، نامزدی سیمرغ بلورین و یک جایزه جشن سینمای ایران را دریافت کرده است. او برای بازی در فیلم شام آخر (1380) برنده جایزه بهترین بازیگر زن در بیست و ششمین جشنواره بین المللی فیلم قاهره شد. او برای بازی در سریال شب دهم سال 1381 بازیگر برگزیده منتقدان و جشن سینمایی دنیای تصویر (جشن حافظ) شد. برای ایفای نقش در فیلم شام آخر کاندید تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول زن در ششمین دوره جشن خانه سینما، سال 1381 و کاندید لوح زرین بهترین بازیگر زن در سومین دوره منتخب سایت ایران اکتور، سال  1382 شد.

همچنین برای فیلم این زن حرف نمی‌زند کاندید تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول زن در هفتمین جشن خانه سینما سال 1382 و بازیگر نقش اول زن سال در هجدهمین دوره منتخب نویسندگان و منتقدان، سال 1382 و همچنین بازیگر برگزیده منتقدان و جشن سینمایی دنیای تصویر (جشن حافظ) سال 1382 و کاندید لوح زرین بهترین بازیگر زن در دوره چهارم منتخب سایت ایران اکتور سال 1383 شد.

کتایون ریاحی بازیگر برگزیده جشنواره سیما برای مجموعه پس از باران، مجموعه فردا دیر است، مجموعه روزهای زندگی، مجموعه شب دهم، مجموعه یوسف پیامبر و همچنین بهترین بازیگر مردمی برگزیده جشنواره سیما بود.

خداحافظی کتایون ریاحی از بازیگری

کتایون ریاحی در خرداد ماه 1388 طی یادداشتی، کناره گیری خود از عرصه بازیگری را اعلام کرد و پس از آن تا کنون در هیچ سناریویی حضور نیافت. ریاحی طی سال ۱۳۹۳، دو کتاب منتشر کرد. اولی با عنوان یک پنجره برای من که شامل هشت نمایشنامه است. در مقدمه این کتاب، بخش‌های مختلف زندگی اش شرح داده شده است. کتاب دوم او نیز یک داستان کودکانه باعنوان ماهی قرمز کوچولو است. وی همچنین موسس و مدیرعامل بنیاد خیریه کومک و سفیر بنیاد مهرآفرین در ایران است.

جزئیات شخصی
وضعیت تأهل
مجرد
لوگوی پاراج - معرفی فیلم، سریال، انیمه و انیمیشن
پاراج | معرفی فیلم، سریال، بازیگران و عوامل سینما و تلویزیون
وبسایت "پاراج" یک منبع جامع و تخصصی در زمینه معرفی فیلم‌ها، سریال‌ها، انیمه، انیمیشن، مستند و بازیگران سینما، تلویزیون و شبکه خانگی است. پاراج با داشتن یک پایگاه داده گسترده، اطلاعات کاملی از آثار سینمایی و تلویزیونی از جمله ژانر، سال تولید، کارگردان، بازیگران، جوایز، تصاویر، تریلرها، میزان فروش و امتیازات مخاطبان را فراهم می‌کند. علاوه بر این، نقدها و بررسی‌های کارشناسان و کاربران درباره هر اثر نیز در دسترس است، که به شما کمک می‌کند تا قبل از تماشای یک فیلم یا سریال، با دیدگاه‌های مختلف درباره آن آشنا شوید. پاراج همچنین بخشی ویژه برای معرفی بازیگران دارد، که در آن می‌توانید بیوگرافی، فیلم‌شناسی، عکس‌ها، ویدئوها و حواشی مرتبط با هر بازیگر را مشاهده کنید. در کنار همه این موارد جدول پخش هفتگی شبکه‌ها و لیست برگزیدگان جشنواره‌های داخلی و خارجی نیز از دیگر خدمات می‌باشد. به‌روز رسانی مداوم، پاراج را به محلی ایده‌آل برای علاقه‌مندان به دنیای سینما و تلویزیون که به دنبال اطلاعات دقیق و به‌روز درباره آثار محبوب و جدید هستند تبدیل کرده است. علاوه بر این، بخش‌های ویژه‌ای نیز برای اخبار و رویدادهای مهم دنیای سینما و تلویزیون در نظر گرفته شده است تا کاربران همواره در جریان آخرین تحولات باشند.
samandehi
خدمات ارایه شده در پاراج، دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می‌باشد و هرگونه بهره برداری و سوء استفاده از محتوای پاراج، پیگرد قانونی دارد.