جواد خیابانی
بیوگرافی جواد خیابانی
فیلم و سریال های جواد خیابانی
جواد خیابانی گزارشگر فوتبال، مترجم، تهیهکننده و مجری برنامههای ورزشی تلویزیون ایران است که در ۲۷ آبان ۱۳۴۵ در کرج به دنیا آمد. او از همان دوران نوجوانی به کسب درآمد پرداخت و در 13 سالگی به عنوان کارگر ساده در شرکت کنسرو سازی شمشاد مشغول به کار شد. جواد خیابانی تحصیلات مقدماتی و متوسطه را در هنرستان بهشتی کرج به پایان رساند. او سپس در سال 1364 در رشته مهندسی متالورژی – ریخته گری – از دانشکده تربیت، دبیر فنی تهران واقع در لویزان فارغ التحصیل شد. وی در سال 1368 به عنوان مدرس هنرستان در دروس فنی در آموزش و پرورش استخدام شده و به مدت دو سال نیز در هنرستان رجایی بندر عباس به عنوان ناظم مشغول به کار شد. جواد خیابانی دارای مدرک دکترای آسیبشناسی ورزشی، کارشناسی ارشد رشته های مدیریت رسانه، مدیریت استراتژیک و جامعه شناسی ورزشی است. او در سال 1348 به بیماری فلج اطفال مبتلا شده بود و به دلیل آن مشکلات حرکتی زیادی داشت که هنوز هم با آنها دست و پنجه نرم می کند، اما با این وجود در مسابقات دوچرخه سواری آموزشگاه های ایران در سال 1362 به قهرمانی دست یافت.
فعالیت های ورزشی جواد خیابانی
او در سال های 1362 تا 1364 مدافع چپ و دروازه بان تیم فوتبال منتخب آموزشگاه های کرج بود. در سال 1366 در المپیک دانشجویان ایران در شیراز شرکت کرد که در آن دوره از مسابقات وی عضو تیم بسکتبال و همچنین تیم فوتبال منتخب دانشکده های فنی و مهندسی تهران بود و موفق شد به مقام پنجم ایران در رشته فوتبال دست یابد. او در همان سال به اردوی تیم ملی دانشجویان ایران دعوت شد.
برنامه های تلویزیونی جواد خیابانی
جواد خیابانی در سال 1373 در آزمون جذب گزارشگر و مجری ورزشی تلویزیون ایران IRIB پذیرفته شد. جواد خیابانی تهیه کنندگی برنامه های معرفی ورزشها ۱۳۷۳- شبکه سه، ایران در جام جهانی ۱۳۷۵ - شبکه یک، جام ملتهای آسیا ۱۳۷۶ - شبکه سه، دیدار، شبکه پنج، ما، شما، ورزش - شبکه سه، در جستجوی ورزش - شبکه دو، آموزش فوتبال - شبکه آموزش، یار دوازدهم - شبکه سه، سفر به مسابقات پارالمپیک ۲۰۰۸ پکن و مجری گری و گزارش مسابقات جام ملت های آسیا ۲۰۱۹ را بر عهده داشت. جواد خیابانی همچنین به عنوان مجری در برنامه های جام طلایی (ویژه برنامه جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶) - شبکه سه سیما، فوتبال برتر - شبکه سه سیما، فصل داغ فوتبال (ویژه برنامه جام جهانی ۲۰۱۸) - شبکه ورزش، مجله آسیایی (ویژه برنامه بازیهای آسیایی ۲۰۱۸) - شبکه ورزش، فوتبال آسیایی (ویژه برنامه جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹) - شبکه ورزش، به توان ما (ویژه برنامه برای مبارزه با بیماری کرونا) - شبکه سه سیما، جشن وصال (ویژه برنامه برای جشن های سراسری پیامبران اعظم) - شبکه سه سیما، و بازم مثل همیشه (ویژه برنامه که میهمانان ورزشی حضور دارند) - شبکه ورزش، حضور داشته است. او در مجموعه پایتخت فصل سوم (در نقش مجری جشن رونمایی از پیراهن تیم ملی فوتبال ایران جام جهانی ۲۰۱۴) و پایتخت فصل ششم (در نقش گزارشگر بازی نساجی) به نقش آفرینی پرداخت. جواد خیابانی تاکنون به عنوان خبرنگار به المپیک سیدنی و آتن و پارالمپیک پکن، لندن و ریو دو ژانیرو و جام ملتهای ۲۰۱۱ قطر اعزام شدهاست.
فعالیت های فرهنگی جواد خیابانی
جواد خیابانی علاوه بر اجرا در زمین تالیف و ترجمه نیز فعالیت می کند که از کارهای وی می توان به سهگانهای از پپ گواردیولا (متشکل از سه کتاب «تولد اسطوره» به نویسندگی جواد خیابانی و «محرمانه پپ» و «تکامل جوزپه گواردیولا» به نویسندگی مارتی پرارنائو و ترجمه جواد خیابانی)، ترجمه حواستو جمع کن یورگن اثر رافائل هونیگشتاین، ترجمه سقوط امپراطوری فیفا اثر دیوید کان و ترجمه باشگاه میلیاردها را نام برد. جواد خیابانی جایزه بهترین گزارشگر فوتبال صدا و سیمای ایران (۱۳۷۷) را به خود اختصاص داد. او محبوبترین چهره تلویزیونی در ایران به انتخاب مجله سروش (1378) بود. همچنین به عنوان بهترین مجری برنامههای ورزشی صدا و سیمای ایران (۱۳۸۴) و بهترین مجری برنامه های ورزشی صدا و سیمای ایران (۱۳۸۶) انتخاب شد.