ایرج طهماسب
Iraj Tahmasb- تولدچهارشنبه 29 اردیبهشت 1338
- محل تولدجهرم
- وضعیت تأهلمتأهل
- قد175
- تحصیلاتکارشناسی تئاتر
- دانشگاهدانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران
- مشاغلنویسنده - کارگردان - مجری تلویزیونی - عروسکگردان - صداپیشه - شاعر - مدرس دانشگاه
- شبکههای اجتماعی
- همسر(ها)مرجان مدرسی
بیوگرافی ایرج طهماسب
ایرج طهماسب چهرهای چندوجهی و کمنظیر در فرهنگ و هنر ایران است که به عنوان مجری، نویسنده، کارگردان، بازیگر، عروسکگردان، صداپیشه، شاعر و مدرس دانشگاه شناخته میشود. شهرت اصلی او مدیون خلق و اجرای مجموعه ماندگار «کلاهقرمزی» است که لقب «آقای مجری» را برایش به ارمغان آورد. همکاری طولانی و موفق او با حمید جبلی، یکی از موفقترین زوجهای هنری ایران را شکل داد.
اطلاعات شخصی و خانوادگی ایرج طهماسب
نام کامل: ایرج طهماسب
لقب: آقای مجری
نام خواهر و برادر ها: ناصر طهماسب و ۷ خواهر و برادر دیگر
همسرها: مرجان مدرسی
فرزندان: گلناز طهماسب، یاسمن طهماسب
زندگینامه کامل ایرج طهماسب
ایرج طهماسب چهرهای چندوجهی و کمنظیر در فرهنگ و هنر ایران است که به عنوان مجری، نویسنده، کارگردان، بازیگر، عروسکگردان، صداپیشه، شاعر و مدرس دانشگاه شناخته میشود. شهرت اصلی او مدیون خلق و اجرای مجموعه ماندگار «کلاهقرمزی» است که لقب «آقای مجری» را برایش به ارمغان آورد. همکاری طولانی و موفق او با حمید جبلی، یکی از موفقترین زوجهای هنری ایران را شکل داد.
ایرج طهماسب متولد 30 اردیبهشت 1338 در شهر تهران است. آقای طهماسب در خانوادهای پرجمعیت که مجموعا 8 خواهر و برادر بودند، در خیابان عباسی بزرگ شد. اصالت این هنرپیشه به شهر جهرم در استان فارس برمیگردد. این هنرپیشه یک برادر به نام زنده یاد ناصر طهماسب داشت که در حوزه دوبله فعالیت میکرد. شوق به بازیگری و هنر در همان سالهای ابتدایی زندگی با این هنرپیشه بود تا جایی که تصمیم گرفت در دانشگاه رشته تئاتر را بخواند. او در دانشگاه تهران قبول شد و وقتی 25 سال داشت، به عنوان عروسکگردان سریال مدرسه موشها فعالیت حرفهای خود را آغاز کرد.
اولین حضور ایرج طهماسب به عنوان بازیگر در سال 1364 با نقشی کوتاه در سریال آیینه رقم خورد و در همان سال با فیلم خط پایان وارد سینما شد. در سال 1373 این هنرپیشه بالاخره با ساخت فیلم کلاهقرمزی و پسرخاله که خود نویسندگی، کارگردانی و بازیگری آن را برعهده داشت، به شهرت رسید. دقیقا بعد از همین سال بود که دیگر این بازیگر را به عنوان آقای مجری میشناختند. کلاه قرمزی و پسرخاله، کلاهقرمزی و سروناز (1381) را به دنبال داشت و سرانجام در سال 1388 این کارگردان تصمیم گرفت در پی محبوبیت عروسک کلاه قرمزی، برنامهای مختص کودکان با این عروسک بسازد. این برنامه 7 فصل داشت که متوقف شد. در سال 1401 آقای طهماسب تصمیم گرفت برنامهای دیگر با عروسکهای جدید به نام مهمونی بسازد.
فیلمشناسی ایرج طهماسب
ایرج طهماسب در سینما به عنوان بازیگر، نویسنده و کارگردان فعال بوده است. مهمترین اثر او به عنوان کارگردان، نویسنده و بازیگر فیلم «کلاهقرمزی و پسرخاله» (۱۳۷۳) بود که با همکاری حمید جبلی ساخته شد و به پدیدهای فرهنگی و پرفروش بدل گشت. او همچنین کارگردانی، نویسندگی و بازیگری فیلمهای «یکی بود یکی نبود» (۱۳۷۹)، «دختر شیرینیفروش» (۱۳۸۰)، «کلاهقرمزی و سروناز» (۱۳۸۱)، «زیر درخت هلو» (۱۳۸۴) و «کلاهقرمزی و بچهننه» (۱۳۹۰) را بر عهده داشت. علاوه بر این، به عنوان بازیگر در فیلمهایی چون «آن سوی مه»، «خط پایان»، «جهیزیهای برای رباب»، «روز باشکوه»، «زیر بامهای شهر» و «عینک دودی» حضور یافت و نویسندگی فیلمهایی مانند «اتل متل توتوله»، «دختر ایرونی»، «خوابگاه دختران» و «رفیق بد» را انجام داد.
سریالهای ایرج طهماسب
عمده شهرت طهماسب از تلویزیون و مجموعههای عروسکیاش حاصل شده است. شخصیت کلاهقرمزی اولین بار در برنامه «صندوق پست» (اوایل دهه ۱۳۷۰) معرفی شد. پس از وقفهای، طهماسب با سری جدید «کلاهقرمزی» در نوروز ۱۳۸۸ به تلویزیون بازگشت و این مجموعه با فصلهای متعدد (۸۸، ۹۰ تا ۹۴، ۹۷) تا نوروز ۱۳۹۷ ادامه یافت. او به عنوان مجری، نویسنده و کارگردان، در کنار جبلی و تیمش، شخصیتهای جدید و محبوبی چون پسرعمهزا، فامیل دور، ببعی و جیگر را معرفی کرد. پس از چند سال وقفه، در نوروز ۱۴۰۱ با برنامه جدید «مهمونی» به شبکه نمایش خانگی بازگشت که با عروسکهای جدیدی چون بچه، پشه و قیمه محبوبیت زیادی کسب کرد و فصل دوم آن نیز در سال ۱۴۰۲ پخش شد. فصل سوم این مجموعه با عنوان «مهمانی» و با ترکیبی از عروسکهای جدید و برخی عروسکهای قدیمی در نوروز ۱۴۰۳ از شبکه نسیم پخش شد و بازگشت طهماسب به صدا و سیما بود.
جوایز و افتخارات
ایرج طهماسب در سال ۱۳۶۵ برای فیلم «خط پایان» نامزد بهترین بازیگر مرد جشنواره فجر شد. برای فیلمنامه «عینک دودی» نامزد جایزه جشن خانه سینما شد. در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ برای برنامه «مهمونی» نامزد جایزه بهترین چهره تلویزیونی جشن حافظ شد. او همچنین در سال ۱۴۰۲ برنده جایزه بهترین برنامهساز کودک و نوجوان از جشن سپاس تهیهکنندگان سینما برای برنامه مهمونی گردید.
زندگی شخصی و حواشی
ایرج طهماسب در سال ۱۳۶۲ با مرجان مدرسی، هنرمند نقاش و طراح صحنه، ازدواج کرد. آنها دو دختر به نامهای گلناز (و یاسمن دارند. طهماسب به نویسندگی و نقاشی نیز علاقه دارد و گزارش شده که او و خانوادهاش بین ایران و کانادا در رفت و آمد هستند. همچنین عدم حضور حمید جبلی در «مهمونی» و گزارشها مبنی بر کنارهگیری جبلی از فعالیت هنری، به گمانهزنیها درباره پایان همکاری این زوج هنری دامن زده است.