هوتن شکیبا
بیوگرافی هوتن شکیبا
فیلم و سریال های هوتن شکیبا
هوتن شکیبا بازیگر ایرانی است که در 24 خرداد 1363 در تهران به دنیا آمد و در سنندج بزرگ شد. او لیسانس کارگردانی تئاتر را از دانشگاه سوره و فوق لیسانس بازیگری را از دانشگاه هنر دریافت کرد. شکیبا بازیگری را از 18 سالگی با کار در تئاتر و فیلم های کوتاه آغاز کرد. او اولین کار حرفه ای خود را در سال 1387 با نمایش ویولن های خود را کوک کنید، اجرا نمود که اولین جایزه بازیگری را در یازدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران برای او به ارمغان آورد. در سال 1388 در نمایش ماراساد بازی کرد و دیپلم افتخار دوازدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران را از آن خود کرد. در سال 1391 در نمایش دیوانه اسباب بازی، ایفای نقش کرد و جایزه مقام اول بازیگری نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان را دریافت کرد. او بین سال های 2008 تا 2012 در 21 نمایشنامه بازی کرد و در صنعت تئاتر شهرت یافت. شکیبا جایزه برترین بازیگر تئاتر سال برای نمایش زمان لرزه در یازدهمین دوره جشن بازیگر خانه تئاتر را دریافت نمود.
سریال های هوتن شکیبا
او به خاطر بازی در نقش حبیب در سریال لیسانسه ها (۲۰۱۶–۲۰۱۹) که جایزه حافظ و نامزدی جشنواره تلویزیونی جام جم را برای او به ارمغان آورد، شناخته شده است. او با صداپیشگی عروسک دیبی در مجموعه کلاه قرمزی فعالیت خود را در این زمینه آغاز کرد و به عنوان صداپیشه انیمیشن های مختلف به کار خود ادامه داد. حضور در برنامه مهمونی جدیدترین فعالیت او در نمایش خانگی است که به جای عروسک بچه صحبت می کند.
فیلم ها و جوایز هوتن شکیبا
شکیبا اولین بازی بلند خود را در نقش مکمل در فیلم شب بیرون ساخته کاوه سجادی حسینی اجرا کرد. این فیلم در سی و دومین جشنواره فیلم فجر در بخش تجربی به نمایش درآمد و در بهمن 1393 در سینماهای ایران به روی پرده رفت. او در سال 1392 در فیلم های صدای سکوت و طبقه حساس بازی کرد که هر دو در سی و دومین جشنواره فیلم فجر جوایز و نامزدی دریافت کردند.
او در سال 1398 در نقش عبدالحمید ریگی در فیلم «وقتی که ماه کامل شد» ساخته نرگس آبیار ظاهر شد که برای اولین بار در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. او جوایز مختلفی از جمله سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد و جایزه حافظ بهترین بازیگر مرد و همچنین نامزدی جایزه انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران و جایزه جشن سینمای ایران را به دست آورد. شکیبا و همبازی اش شاکردوست هر دو سیمرغ بلورین گرفتند و دومین زوجی بودند که پس از هدیه تهرانی و محمدرضا فروتن برنده این جایزه شدند. این فیلم همچنین برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم و بهترین کارگردانی شد. شکیبا پس از فیلم وقتی که ماه کامل شد، در فیلم عامه پسند سهیل بیراقی (2020) در نقش میلاد بداغی، شخصیتی مرتبط با دگرباشان جنسی، نقش آفرینی کرد. این فیلم برای اولین بار در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد.
در بهمن ماه ۱۳۹۹ در نمایش قهوه قجری آتیلا پسیانی ظاهر شد. شکیبا در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر با دو فیلم تی تی و پینتو(2021) اثر نرگس آبیار حضور داشت. پینتو برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم انتخاب تماشاگران شد و شکیبا نامزدی جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از انجمن منتقدان و نویسندگان فیلم ایران را دریافت کرد. او در فیلم کوتاه ارفاق (1400) به کارگردانی رضا نجاتی بازی کرد که برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه از چهلمین جشنواره فیلم فجر شد. شکیبا برای بازی در فیلم ارفاق به عنوان معلم نامزد انجمن فیلم کوتاه ایران برای بهترین اجرا شد. او در فیلم درام عاشقانه امید شمس (2022) بازی کرد که این فیلم برای اولین بار در مسابقه اصلی چهلمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. شکیبا در هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم شهری نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد شد. هوتن شکیبا علاوه بر بازیگری در زمینه صداپیشگی نیز فعال است. از فیلم هایی که هوتن شکیبا در آنها نقش آفرینی کرد می توان طبقه حساس ساخته کمال تبریزی (1392)، موج اف ام ردیف 48 اثر کیارش اسدی زاده (1397)، ابلق به کارگردانی نرگس آبیار (1399) و ملاقات خصوصی ساخته امید شمس (1400) را نام برد.
تئاترهای هوتن شکیبا
او برای بازی در نمایش سوراخ (2015) نامزد بهترین بازیگر مرد سال در سیزدهمین جشن بازیگر تئاتر شد. در سال 1396 در نمایش الیور توئیست در نقش فاگین بازی کرد و همچنین نامزدی بهترین بازیگر مرد از سی و ششمین جشنواره تئاتر فجر و جایزه ویژه بازیگری در پانزدهمین جشن بازیگر تئاتر را دریافت کرد. بازی در نمایش 100% (1397) دیپلم افتخار سی و ششمین جشنواره تئاتر فجر را برای او به ارمغان آورد. شکیبا در سال 2018 دومین نامزدی جایزه حافظ خود را برای فصل دوم لیسانسه ها به دست آورد و در همان سال در نمایش موزیکال تراژدی بیچارهها در نقش مسیو تناردیه بازی کرد که در اولین جایزه تئاتر حافظ نامزد دریافت جایزه حافظ شد.