ابراهیم حاتمی کیا

Ebrahim Hatamikia
ابراهیم حاتمی کیا
  • تولدشنبه 1 مهر 1340
  • وضعیت تأهلمتأهل
  • همسر(ها)سیما حاتمی کیا(ا. 1360 )
موسی کلیم الله
موسی کلیم اللهبیوگرافی، درام، تاریخی
imdb logo
7.4/10
metacritic logo
-
rotten logo
-

در دورانی که ظلم فرعون بر بنی‌اسرائیل سایه افکنده، فرمانی صادر می‌شود که نوزادان پسر را به قتل برسانند. یوکابد، مادر حضرت موسی (ع)، با الهام الهی، فرزندش را درون صندوقچه‌ای قرار داده و به رود نیل می‌سپارد. سرنوشت، این کودک را به آغوش آسیه، همسر فرعون، می‌رساند و او تصمیم می‌گیرد موسی را به فرزندی بپذیرد. درحالی‌که موسی در قصر بزرگ می‌شود، نشانه‌هایی از آینده‌ای متفاوت در او آشکار می‌شود. همزمان، پدرش عمران، در تلاش است تا قوم بنی‌اسرائیل را از ستم رهایی بخشد. داستان موسی کلیم‌الله روایتی حماسی از ایمان، نبوت و تقابل با استبداد است که با جلوه‌های دراماتیک، داستان یکی از بزرگ‌ترین پیامبران الهی را به تصویر می‌کشد.

بیوگرافی ابراهیم حاتمی کیا

ابراهیم حاتمی کیا، فیلمساز ایرانی متولد 1 مهر 1360 در تهران، در یک خانواده اصیل آذری است. به خاطر باورها و اعتقادات مذهبی خانواده، آقای حاتمی کیا تا دوران جوانی حق ورود به سینما را نداشت. آزادی دوران جوانی و وقوع انقلاب اسلامی دو عاملی بود که وی را به سوی سینما سوق داد. وی در دانشگاه نیز در رشته سینما، گرایش فیلمنامه‌نویسی، از دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر فارغ‌التحصیل شد.

فیلم و سریال های ابراهیم حاتمی کیا

موسی کلیم الله
موسی کلیم اللهبیوگرافی، درام، تاریخی
imdb logo7.4/10
شب طلایی
شب طلاییکمدی، خانوادگی، معمایی
imdb logo5.1/10
خروج
خروجدرام
imdb logo5/10
به وقت شام
به وقت شاماکشن، درام، هیجانی
imdb logo5.4/10
بادیگارد 1394
بادیگارد 1394اکشن، درام، هیجانی
imdb logo6/10
چ
چبیوگرافی، درام، جنگی
imdb logo6/10
به رنگ ارغوان
به رنگ ارغواندرام، عاشقانه، هیجانی
imdb logo6.4/10
دعوت
دعوتکمدی، درام
imdb logo5.2/10

زندگینامه کامل ابراهیم حاتمی کیا

ابراهیم حاتمی کیا، فیلمساز ایرانی متولد 1 مهر 1360 در تهران، در یک خانواده اصیل آذری است. به خاطر باورها و اعتقادات مذهبی خانواده، آقای حاتمی کیا تا دوران جوانی حق ورود به سینما را نداشت. آزادی دوران جوانی و وقوع انقلاب اسلامی دو عاملی بود که وی را به سوی سینما سوق داد. وی در دانشگاه نیز در رشته سینما، گرایش فیلمنامه‌نویسی، از دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر فارغ‌التحصیل شد.

او فعالیت حرفه‌ای خود را از سال 1359 با نوشتن فیلمنامه و کارگردانی چند فیلم کوتاه با محوریت جنگ آغاز کرد. وی با فیلم آژانس شیشه‌ای (1376) به شهرت رسید و برای اولین بار سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر را در دست گرفت. ابراهیم حاتمی کیا در سال 1393 موفق به دریافت نشان افتخار جهادگر عرصه فرهنگ و هنر برای یک عمر فعالیت شد. در سال 1381 نیز به عنوان یکی از 10 فیلمساز برتر تاریخ سینمای ایران انتخاب شد. اکثر کارهای وی با محوریت جنگ ایران و عراق ساخته شده‌اند. 

ابراهیم حاتمی کیا در سال 1362 با سیما حاتمی کیا ازدواج کرد و ثمره این ازدواج 3 فرزند به نام‌های نیره، یوسف و اسماعیل است. 

زندگی شغلی ابراهیم حاتمی کیا

ابراهیم حاتمی کیا فعالیت در عرصه سینما را با ساخت فیلم‌های کوتاه 8 و 16 یلیمتری آغاز کرد. او اولین بار فیلم کوتاه پویانمایی موعود (1361) را کارگردانی کرد و در هان سال دو فیلم کوتاه دیگر، فیلم عاقبت مغرور و فیلم کوردلان، را نیز به نویسندگی و کارگردانی خودش ارائه داد. وی تاکنون 7 فیلم کوتاه ساخته که نویسنده و کارگردان همه آنها خودش بوده است. 

آقای حاتمی کیا در سال 1365 با فیلم هویت اولین تجربه ساخت فیلم بلند را به دست آورد. سال 1371 فیلم از کرخه تا راین اکران شد که فیلم موفقی بود، و پس از آن شاهد اکران دو فیلم دیگر، فیلم خاکستر سبز (1372) و فیلم بوی پیراهن یوسف (1374) بودیم که متاسفانه نتواستند موفقیت از کرخه تا راین را تکرار کنند. آقای حاتمی کیا در فیلم بوی پیراهن یوسف برای اولین بار به عنوان بازیگر جلوی دوربین خودش رفت. 

 ابراهیم حاتمی کیا در نهایت با فیلم آژانس شیشه‌ای (1376) به شهرت رسید. موفقیت این فیلم سبب شد که جابر قاسمعلی، منتقد سینما، آن را نماد سینمای دفاع مقدس بداند. اکثر کارهای این کارگردان رنگ و بویی از جنگ را دارند، به جز فیلم دعوت (1387) که به عنوان متفاوت‌ترین کار کارگردان، به موضوع سقط جنین می‌پردازد. برخی از فیلم‌های آقای حاتمی‌کیا، مانند فیلم روبان قرمز (1377) و فیلم به رنگ ارغوان (1383)، به دلیل حساسیت‌هایی که برانگیختند، فرصت نمایش در جشنواره فیلم فجر را پیدا نکردند. فیلم گزارش یک جشن نیز در سال 1389 ساخته شد ولی وزارت ارشاد هیچگاه مجوز اکران آن را صادر نکرد. 

آخرین فیلم‌های ابراهیم حاتمی‌کیا در سینمای ایران عبارتند از: فیلم بادیگارد (1394)، فیلم به وقت شام (1396) و فیلم خروج (1398). این کارگردان پرآوازه تاکنون 20 فیلم بلند ساخته که نویسنده و کارگردان همه آنها خودش بوده است. 

ابراهیم حاتمی کیا تاکنون ساخت 3 سریال برای تلویزیون را برعهده داشته است. سریال خاک سرخ، که در سال 1381 از شبکه یک سیما پخش شد، و سریال حلقه سبز که در سال 1386 از شبکه سه سیما منتشر گشت. سریال حضرت موسی نیز در مرحله پیش‌تولید است. 

دیگر فعالیت‌های ابراهیم حاتمی کیا

آقای حاتمی کیا در کنار نویسندگی و کارگردانی، تاکنون تهیه‌کننده 4 فیلم بلند و 1 فیلم کوتاه بوده است. وی در ساخت فیلم توهم (1364) به عنوان دستیار فیلمبردار و در سخت فیلم زندگی خصوصی آقا و خانم میم (1390) نیز به عنوان بازیگر حضور داشته است. فیلمبرداری مجموعه روایت فتح (1366 و 1367) و مجموعه سفر نفت (1379) نیز برعهده آقای حاتمی‌کیا بوده است. 

جوایز و افتخارات ابراهیم حاتمی کیا

ابراهیم حاتمی کیا طی نزدیک به نیم قرن فعالیت، حضور درخشانی در جشنواره‌های مختلف داشته و در مجموع 85 نامزدی و 43 برد را از آن خود کرده است. وی 10 سیمرغ بلورین و 3 دیپلم افتخار از جشنواره فیلم فجر، 1 نخل طلای جشنواره فیلم بین‌المللی بغداد و 2 تندیس جشنواره فیلم مستقل وین را در کارنامه خود دارد. بیشترین جایزه‌های این کارگردان مربوط به فیلم بادیگارد، با 15 نامزدی و 9 برد، و فیلم آژانس شیشه‌ای، با 9 نامزدی و 7 برد، است. 

فیلم آژانس شیشه‌ای، فیلم روبان قرمز، فیلم به رنگ ارغوان و فیلم به وقت شام آثاری هستند که سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را در دستان آقای حاتمی‌کیا جای داده‌اند. تندیس زرین جشن سینمای ایران در بخش بهترین کارگردانی نیز برای فیلم آژانس شیشه‌ای و فیلم ارتفاع پست به ایشان اهدا شد.