بهنوش طباطبایی
Behnoosh Tabatabaei- تولدیکشنبه 27 اردیبهشت 1360
- محل تولدتهران، ایران
- وضعیت تأهلمجرد
- قد172
- تحصیلاتبازیگری - دکترای روانشناسی بالینی
- دانشگاهدانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران
- مشاغلتدریس
- شبکههای اجتماعی
- همسر(ها)مهدی پاکدل(ا. 1389 ج. 1395)
بیوگرافی بهنوش طباطبایی
بهنوش طباطبایی هنرپیشه ایرانی است که در 27 اردیبهشت 1360 در تهران به دنیا آمد. پدرش به نام سید ناصر طباطبایی، کارشناس عمران در وزارت مسکن و شهرسازی بود و مادرش نیز معلم بود. بهنوش طباطبایی دارای مدرک تحصیلی کارشناسی مهندسی کامپیوتر و دکترای روانشناسی بالینی است. او دوره بازیگری را در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران گذراند. بهنوش طباطبایی در دوران ابتدایی، همکلاسی مهراوه شریفینیا بود و در سال 1368 پس از تماشای فیلم دزد و عروسکها، علاقهاش به بازیگری افزایش یافت و با تلاشهای فراوان، در سال 1372، دوره بازیگری خود را در مدرسه هنر و ادبیات کودکان و نوجوانان شروع کرد.
اطلاعات شخصی و خانوادگی بهنوش طباطبایی
قد: ۱۷۲ سانتی متر
نام پدر: سید ناصر طباطبایی
نام خواهر: تینوش طباطبایی
همسر(ها): مهدی پاکدل (سابق)
بازیگران مورد علاقه: آتیلا پسیانی
زندگینامه کامل بهنوش طباطبایی
بهنوش طباطبایی هنرپیشه ایرانی است که در 27 اردیبهشت 1360 در تهران به دنیا آمد. پدرش به نام سید ناصر طباطبایی، کارشناس عمران در وزارت مسکن و شهرسازی بود و مادرش نیز معلم بود. بهنوش طباطبایی دارای مدرک تحصیلی کارشناسی مهندسی کامپیوتر و دکترای روانشناسی بالینی است. او دوره بازیگری را در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران گذراند. بهنوش طباطبایی در دوران ابتدایی، همکلاسی مهراوه شریفینیا بود و در سال 1368 پس از تماشای فیلم دزد و عروسکها، علاقهاش به بازیگری افزایش یافت و با تلاشهای فراوان، در سال 1372، دوره بازیگری خود را در مدرسه هنر و ادبیات کودکان و نوجوانان شروع کرد.
در کنار درخشش بر پرده سینما و صحنه تئاتر، دارای مدرک کارشناسی مهندسی کامپیوتر و دکترای تخصصی روانشناسی تربیتی است. این پیشینه تحصیلی قابل توجه، او را به شخصیتی چندوجهی در میان هنرمندان ایرانی بدل کرده است. طباطبایی با نقشآفرینی در آثاری چون سریال پرمخاطب «مسافری از هند» به شهرت رسید و با بازی در فیلم تحسینشده «ماجرای نیمروز: رد خون» نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره فیلم فجر شد. او همچنین برنده جایزه حافظ برای بازی در سریال «در مسیر زاینده رود» است.
کودکی، نوجوانی و تحصیلات
بهنوش طباطبایی در محله یوسفآباد تهران چشم به جهان گشود. پدرش، سید ناصر طباطبایی، کارشناس عمران در وزارت مسکن و شهرسازی سابق بود و مادرش به شغل آموزگاری اشتغال داشت. او فرزند دوم خانواده است و تنها یک خواهر بزرگتر به نام تینوش دارد. علاقه بهنوش به دنیای بازیگری در دوران دبستان و با دیدن همکلاسیاش، مهراوه شریفینیا، در فیلم «دزد عروسکها» جوانه زد. همین علاقه باعث شد تا در سن ۱۲ سالگی دوره بازیگری را در مدرسه هنر و ادبیات کودکان و نوجوانان آغاز کند. با وجود این علاقه زودهنگام، مسیر تحصیلی او ابتدا به سمت دیگری رفت و موفق به اخذ مدرک کارشناسی در رشته مهندسی کامپیوتر شد. اما عشق به بازیگری او را رها نکرد و علاوه بر گذراندن دوره بازیگری در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، تحصیلات عالی خود را در رشته روانشناسی ادامه داد و موفق به دریافت مدرک دکترا در گرایش روانشناسی تربیتی گردید. این ترکیب کمنظیر از تحصیلات فنی و علوم انسانی، در کنار هنر بازیگری، نشاندهنده عمق نگاه و تلاش او برای رشد در ابعاد مختلف است.
سریال های بهنوش طباطبایی
بهنوش طباطبایی بازیگری را از سال 1374 با مجموعه تلویزیونی "جدی نگیرید" به کارگردانی سعید توکل و صادق عبداللهی آغاز کرد و با بازی در سریال های مختلف تلویزیونی در میان مردم شناخته شد. بهنوش طباطبایی در مجموعه های تلویزیونی یونس: محمدرضا خالقی (۱۳۷۷)، کوی دامون: عباس رنجبر(۱۳۷۸)، نوعروس: بیژن میرباقری (۱۳۸۱)، مسافری از هند: قاسم جعفری (۱۳۸۲)، عشق گمشده: حسین سهیلی زاده (۱۳۸۳)، پیلههای پرواز: حسین سهیلیزاده (۱۳۸۴)، گلهای گرمسیری: محمد مهدی عسگرپور (۱۳۸۷)، چاردیواری: سیروس مقدم (۱۳۸۸)، در مسیر زاینده رود: حسن فتحی (۱۳۸۹)، مختارنامه: داوود میرباقری (۱۳۸۹)، از یاد رفته: فریدون حسنپور (۱۳۹۰) و میکائیل: سیروس مقدم (۱۳۹۴) نقش آفرینی کرد.
فیلم های بهنوش طباطبایی
از فیلم های سینمایی که بهنوش طباطبایی در آنها به ایفای نقش پرداخت می توان ماجرای نیمروز ۲: رد خون: محمد حسین مهدویان (۱۳۹۷)، غلامرضا تختی: بهرام توکلی (۱۳۹۷)، لابی: محمد پرویزی (۱۳۹۵)، زیر سقف دودی: پوران درخشنده (۱۳۹۵)، سیانور: بهروز شعیبی (۱۳۹۴)، شانس، عشق، تصادف: آرش معیریان (۱۳۹۳)، فردا: مهدی پاکدل (۱۳۹۲)، قصه عشق پدرم: محمدرضا ورزی (۱۳۹۱)، گامهای شیدایی: حمید بهمنی (۱۳۹۱)، آزاد راه: عباس رافعی (۱۳۸۹)، پوست موز: علی عطشانی (۱۳۸۷)، کلاغ پر: شهرام شاه حسینی (۱۳۸۶)، پسران آجری: مجید قاری زاده (۱۳۸۵) و مصائب دوشیزه: مسعود اطیابی (۱۳۸۵) را نام برد.
او در تله فیلم های گزارش یک اعدام، عزیزی که ناپدید شد، دستها نگاه میکنند، قصه سیمین، مادرانه و برگی بر شاخه بازی کرد.
تئاترهای بهنوش طباطبایی
وی در تئاترهای ابرهای پشت حنجره، برهان، داستان یک پلّکان، سیندرلا، فصل شکار بادبادکها، سینماهای من، آدامس خوانی، آینه های روبرو، نام تمام مادران و مری پاپینز به روی صحنه رفت.
جوایز و افتخارات بهنوش طباطبایی
بهنوش طباطبایی در سال 1399 و در بیستمین جشن حافظ، نامزد جایزه بهترین بازیگر زن سینما برای بازی در فیلم ماجرای نیمروز 2: رد خون شد. در سال 1397، در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر نامزد جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن برای بازی در ماجرای نیمروز 2: رد خون بود. او در سال 1395 از سوی انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران نامزد جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای بازی در فیلم سیانور بود.
وی در سال 1395 و در شانزدهمین دوره جشن حافظ نامزد جایزه بهترین بازیگر زن درام برای بازی در سریال میکائیل شد. طباطبایی در سال 1393 و در چهاردهمین جشن کانون ملی منتقدان تئاتر ایران نامزد جایزه بهترین بازیگر زن برای بازی در نمایش سیندرلا بود. او در سال 1390، در دوازدهمین دوره جشن حافظ به عنوان بهترین بازیگر زن درام برای حضور در سریال در مسیر زاینده رود انتخاب شد و جایزه بهترین بازیگر زن را از آن خود کرد.
وی در سال 1389 در بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به عنوان بهترین بازیگر زن بین الملل برای بازی در نمایش ابرهای پشت حنجره، نامزد دریافت جایزه شد. بهنوش طباطبایی در سال 1388، در بیست و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به عنوان بهترین بازیگر زن بین الملل برای حضور در نمایش داستان یک پلکان نامزد دریافت جایزه شد.
زندگی شخصی و حقایق جالب
بهنوش طباطبایی در سال ۱۳۸۹ با مهدی پاکدل، بازیگر شناختهشده، ازدواج کرد. آشنایی این دو هنرمند به زمان همکاری در فیلم «مصائب دوشیزه» بازمیگشت. این ازدواج پس از حدود شش سال زندگی مشترک، در سال ۱۳۹۵ به جدایی انجامید. طباطبایی خود پیشتر به پیچیدگیهای زندگی مشترک و تفاوت آن با دوران تجرد اشاره کرده بود و پس از جدایی نیز مدتی کمکار شد تا زمان بیشتری را به خود اختصاص دهد. در حال حاضر، او مجرد است و شایعاتی مبنی بر ازدواج مجددش که پس از انتشار پستی در اینستاگرام مطرح شد، تأیید نشده است. بهنوش طباطبایی شخصیتی آرام و کمحرف دارد و به مطالعه، سفر و رنگ آبی علاقهمند است. او علاوه بر بازیگری، به نواختن پیانو نیز میپردازد و در زمینه مدلینگ نیز فعالیت داشته است. او همچنین به عنوان استاد رشته روانشناسی در دانشگاه پیام نور تدریس کرده است.