عبدالله روا
بیوگرافی عبدالله روا
فیلم و سریال های عبدالله روا
عبدالله روا مجری تلویزیون و شاعر اهل ایران است که در 5 اسفند 1364 در بروجن به دنیا آمد. او فرزند شهید است و زمانی که 11 ماهه بود، پدرش به عنوان بسیجی داوطلب در بهمن 65 در عملیات والفجر 5 در شلمچه به شهادت رسید. او در دوران نوجوانی در تیمهای فوتبال نوجوانان تا سطح یک بازی کرده و همچنین حضور در لیگ زیر گروه ایران را دارد و در شهر خود بروجن نیز بازی کرده است. عبدالله روا فارغ التحصیل لیسانس حقوق از دانشگاه اصفهان و دارای مدرک فوق لیسانس زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه شهید بهشتی تهران است.
فعالیت هنری عبدالله روا
او فعالیت خود را در سال ۱۳۸۷ در شبکه استانی جهان بین آغاز کرد و سپس در مرکز رادیویی استان چهارمحال و بختیاری به اجرای برنامه پرداخت. وی در سال 1391 با اجرای برنامه «شیش تایی ها» در شبکه دو به صدا و سیما راه پیدا کرد. او از تجربه و توانمندی اجرا در زمینه های مختلف برخوردار است. عبدالله روا در سال 1397 با اجرای برنامه ویدیوچک در شبکه ورزش به شهرت رسید. وی همچنین در سال ۱۴۰۲ مجری ویژه برنامه تحویل سال شبکه ورزش شد.
عبدالله روا اجرای برنامه بخند را بر عهده دارد که می توان آن را جایگزین رامبد جوان و خندوانه در شبکه نسیم درنظر گرفت. او اجرای برنامه های ۱۳۹۲: روز از نو (شبکه دو)، ۱۳۹۲: ماهترین ماه (برنامه سحرگاهی رمضان ۹۲) شبکه دو، ۱۳۹۲: فرش سپید (شبکه دو)، ۱۳۹۳: با کی بریم سیزده بدر (شبکه یک)، ۱۳۹۳: کافه سپید (شبکه دو)، ۱۳۹۳: بخوان (شبکه یک)، ۱۳۹۳ سینمایش (ویژهبرنامه جشنواره فجر) شبکه نمایش، ۱۳۹۴: نام خانوادگی (شبکه یک)، ۱۳۹۴: شبکه ایرانی (شبکه یک)، ۱۳۹۴: بچههای مردم (شبکه یک)، ۱۳۹۴: نشان مهربانی (شبکه یک)، ۱۳۹۵: شب های شیدایی (مجری و کارگردان) شبکه دو، ۱۳۹۵: زمانی برای خندیدن (شبکه سه)، ۱۳۹۶: شب های فوتبالی به همراه افشین عبداللهیان (شبکه ورزش)، ۱۳۹۶: شهر خدا (شبکه یک)، ۱۳۹۶: بیسیم (شبکه یک)، ۱۳۹۶: بومرنگ (شبکه سه)، ۱۳۹۸: از شنبه (مجری و تهیه کننده) شبکه سه، ۱۳۹۹: دوربرگردون (شبکه سه)، ۱۴۰۰-۰۱: سلام صبح بخیر (شبکه سه)، ۱۴۰۱: کافه بازی (شبکه دو) و ۱۴۰۲: بدون توقف (شبکه سه) را در کارنامه خود دارد.
عبدالله روا در کنار اجرا، دستی در زمینه سرودن شعر و ترانه هم دارد. وی با سرودن غزلی درباره علی ابن موسی الرضا، نفر اول کنگره شعر رضوی کرمان و برگزیده برگزیدگان جشنواره بزرگ رضوی سال 1388 شد. همچنین سال 1388 از جشنواره شعر رضوی، جشنواره سوختگان وصل در سال های 1386 و 1387 و در سال 1384 در جشنواره شعر دفاع مقدس تقدیر شد. او در سال 1392 ترانه ای به نام «مترو» را سرود که با صدای رضا یزدانی منتشر شد. همچنین خوانندگانی مانند مازیار فلاحی، محمدرضا مقدم، غلامرضا صنعتگر و چند خواننده دیگر نیز قطعاتی از او را با صدای خود منتشر کرده اند.