شهاب حسینی با فیلم رها تلخیهای جامعه را روایت میکند

فیلم سینمایی «رها» با بازی شهاب حسینی و به کارگردانی حسام فرهمند یکی از پرحاشیهترین و در عین حال پربازخوردترین آثار جشنواره چهل و سوم فجر بود که حالا با اکران نوروزیاش، نگاهها را بیش از پیش به خود جلب کرده است. این درام اجتماعی که در نوروز امسال از پربینندهترین فیلمهای گیشه بود، روایتی تند و گزنده از فروپاشی یک خانواده طبقه پایین جامعه به دلیل زنجیرهای از آسیبهای اجتماعی است.
داستانی تلخ از یک فروپاشی تدریجی
داستان «رها» درباره خانوادهای از دهک دوم و سوم جامعه است که در پی دزدیده شدن لپتاپ دختر دانشجوی خانواده، به مرور درگیر ماجراهایی تلخ و فاجعهبار میشود: پدر بازداشت میشود، دختر کشته، و پسر خانواده در نهایت دست به دزدی و قتل میزند. این خط داستانی تنها یک ماجرای شخصی نیست، بلکه نمونهای از بحرانی اجتماعی است که بسیاری از خانوادههای آسیبپذیر با آن دستوپنجه نرم میکنند.
تابآوری اجتماعی؛ مضمون محوری فیلم
یکی از ویژگیهای برجسته «رها» تمرکز روی مفهوم تابآوری اجتماعی است؛ مفهومی که به گفته جامعهشناسان نشان میدهد چطور افراد و جوامع در برابر بحرانهای اقتصادی و اجتماعی دوام میآورند یا فرو میپاشند. امانالله باطنی، پژوهشگر اجتماعی، درباره فیلم گفته:
«در رها بهخوبی دیده میشود که خودکشی، بیکاری، فقر، سرقت و قتل زنجیروار به هم پیوستهاند؛ این یک چرخه خطرناک از آسیبهای اجتماعی است.»
بازیگران و عوامل حرفهای
در کنار شهاب حسینی، بازیگرانی چون غزل شاکری ، ضحا اسماعیلی ، آرمان میرزایی و محمدرضا سامیان نقشآفرینی کردهاند. تهیهکنندگی فیلم را سعید خانی بر عهده داشته و مرضیه برومند نیز به عنوان مشاور کارگردان در ساخت این اثر حضور داشته است.
فیلم «رها» که محصول سال ۱۴۰۳ هجری شمسی است، با ساختاری ملودرام، توانسته بازتابی از شکافهای طبقاتی، ناکامیهای جوانان و بیعدالتی اجتماعی باشد و در عین حال مخاطب را به تفکر وادارد.
منبع:همشهری

درجه یک در اخبار